Κορονοϊός – Ελλάδα: Τα 100 ευρώ της ταπείνωσης είναι το πρώτο βήμα από τα πολλά που θα ακολουθήσουν. Lockdown τον Ιανουάριο, rapid test ανά δύο μέρες, υποχρεωτικός εμβολιασμός στα σώματα ασφαλείας.
Από τη στιγμή που στην κουβέντα μπήκε το πολιτικό κόστος, απλώς έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Σταδιακά τα πάει το πράγμα μέχρι να καταλήξει στα σοβαρά μέτρα τα οποία έρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime. Τουλάχιστον όσα εξετάζονται τη δεδομένη στιγμή είναι εξοντωτικά.
Η κοινωνία δεν θα άντεχε lockdown μέσα στα Χριστούγεννα και αυτό το γνωρίζουν από πρώτο χέρι στο Μαξίμου. Δεύτερη σερί χρονιά κλειστή η αγορά στην περίοδο με την υψηλότερο τζίρο, θα αποτελούσε την ταφόπλακα της ελληνικής Οικονομίας. Αυτό έχει βγει από το τραπέζι κι αυτός είναι και ο λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αναφέρει, τρόπον τινά, με σιγουριά.
Φυσικά αυτά τα δεδομένα αλλάζουν. Όπως άλλαξε και το δεδομένο των άνω των 60 ετών σε ότι έχει να κάνει με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Δεν υπάρχει περίπτωση όμως η Κυβέρνηση να μείνει εκεί. Το «εκεί» ως τώρα είναι ο οικονομικός εξαναγκασμός σε όσους πολίτες δεν έχουν κάνει το εμβόλιο με τα δύο rapid tets ανά εβδομάδα, ο αποκλεισμός τους από κάποιους κλειστούς χώρους, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε Υγειονομικούς και –επί της ουσίας πλέον και- στους άνω των 60.
Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Όλα τα σενάρια
Αυτή τη στιγμή και με δεδομένη την αύξηση σε κρούσματα και διασωληνωμένους έχουν πέσει πολλά στο τραπέζι του Πρωθυπουργού που καλείται να αποφασίσει. Ένα από αυτά τα σενάρια αφορά ασφαλώς το Lockdown. Γενικό lockdown αμέσως μετά το πέρας των εορτών. Ούτως ή άλλως είναι μια περίοδος (Ιανουάριος – Φεβρουάριος) που η αγορά κάνει κοιλιά.
Διευκρινίζεται πως αν ισχύει κάτι τέτοιο η διάρκεια δεν θα είναι μεγάλη, μιας και δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να καλυφθούν με επιδόματα εργαζόμενοι και καταστηματάρχες σε εστίαση και λιανεμπόριο. Εξυπακούεται πως από τα όποια οικονομικά μέτρα στήριξης θα εξαιρούνται όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Ασφαλώς στο gov.gr υπάρχει πρόβλεψη να εξηγούνται αναλυτικά τα πάντα.
Το δεύτερο σενάριο που είναι και επικρατέστερο, έχει να κάνει με επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Στα σώματα ασφαλείας και τον στρατό. Μικρό παράθυρο υπάρχει και για κάποιους άλλους κλάδους του δημόσιου τομέα. Αυτό αναμένεται να συνδυαστεί με rapid test, υποχρεωτικό για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, κάθε δύο ημέρες.