Κορονοϊός: Νέες αλλαγές στην άδεια ειδικού σκοπού – Ποιοι εργαζόμενοι μένουν εκτός
Κορονοϊός: Νέες διευκρινίσεις για τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού παρέχει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), η οποία αφορά τα «Μέτρα αντιμετώπισης των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις». Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι σε περίπτωση που εργάζεται μόνο ένας εκ των δύο γονέων, τότε αυτός δεν μπορεί να κάνει χρήση...Κορονοϊός: Νέες διευκρινίσεις για τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού παρέχει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), η οποία αφορά τα «Μέτρα αντιμετώπισης των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».
Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι σε περίπτωση που εργάζεται μόνο ένας εκ των δύο γονέων, τότε αυτός δεν μπορεί να κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, εκτός και αν ο γονέας που δεν εργάζεται νοσηλεύεται για οποιονδήποτε λόγο ή νοσεί από τον κορονοϊό COVID-19 ή είναι άτομο με αναπηρία (ΑμεΑ) με ποσοστό 67%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η άδεια ειδικού σκοπού βρίσκεται σε ισχύ από τα μέσα Μαρτίου και έχει παραταθεί έως τουλάχιστον τις 10 Μαΐου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων!
Η άδεια αφορά εργαζόμενους – γονείς με παιδιά έως 15 ετών (Γ’ Γυμνασίου) και χορηγείται με στόχο τη φροντίδα των ανηλίκων, οι οποίοι βρίσκονται στο σπίτι λόγω του παρατεταμένου «λουκέτου» στα σχολεία.
Μάλιστα, η ειδική άδεια αφορά και γονείς παιδιών που δεν φοιτούν σε σχολείο, αλλά πηγαίνουν σε παιδικούς ή βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η χορήγησή της γίνεται μόνο σ’ έναν από τους δύο εργαζόμενους γονείς και είναι κατ’ ελάχιστο τέσσερις ημέρες, εκ των οποίων οι τρεις επιβαρύνουν τον εργοδότη και η μία τον ίδιο τον εργαζόμενο.