ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Παγκόσμιο σοκ με τη μετάλλαξη του ιού-Δεν κάνουν τα εμβόλια;

Σοκάρει και φέρνει αντιδράσεις η μετάλλαξη του κορονοϊού, που προβληματίζει ακόμα και για τα εμβόλια που πλέον έχουν αρχίσει να μοιράζονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Κορονοϊός: Παγκόσμιο σοκ με τη μετάλλαξη του ιού-Δεν κάνουν τα εμβόλια;

Κορονοϊός: Κι ενώ η ανθρωπότητα άρχισε να εμβολιάζεται η μετάλλαξη του ιού έρχεται να βάλει νέα δεδομένα στο τραπέζι. Οι επιστήμονες έχουν χωρισθεί ήδη σε δύο στρατόπεδα.

Κορονοϊός: Το ένα υποστηρίζει ότι το εμβόλιο μπορεί να αντιμετωπίσει τις μεταλλάξεις του ιού, το άλλο είναι επιφυλακτικό. Σ΄αυτή τη περίπτωση είναι πολύ πιθανό να χρειασθεί η παρασκευή νέου εμβολίου γεγονός που μοιραία θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια του Τουρισμού και για το καλοκαίρι του 2021 με ότι κι εάν σημαίνει αυτό για την ελληνική οικονομία.

Θα απαιτηθούν τουλάχιστο άλλοι 6 μήνες πράγμα που σημαίνει ότι πλέον πάμε για το καλοκαίρι του 2022. Στο μεταξύ θα έχουν καταστραφεί οικονομίες, επιχειρήσεις, οικογένειες, δουλειές.

Ο Δρ. Μάικλ Ράιαν, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε πρόσφατα ότι ο ΠΟΥ παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των μεταλλάξεων του κορονοϊού και ότι «τα ερωτήματα που τίθενται τώρα, όπως και πριν από λίγο καιρό στην περίπτωση των μινκ, είναι εάν η μετάλλαξη κάνει τον ιό πιο επικίνδυνο, εάν τον κάνει πιο μεταδοτικό, εάν ως μεταλλαγμένος ο SARS-Cov-2 εντοπίζεται πιο δύσκολα κατά τη διάγνωση και εάν γίνεται πιο ανθεκτικός στα εμβόλια. Απάντηση, προς το παρόν, δεν υπάρχει για κανένα από αυτά τα ερωτήματα».

Η ειλικρίνεια του Δρ. Ράιαν αδειάζει τους δικούς μας τηλεεπιδημιολόγους οι οποίοι σπεύδουν να βεβαιώσουν ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και στις μεταλλάξεις του ιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Έβλεπαν το ντέρμπι σε καφετέρια και τους «τσάκωσε» η Αστυνομία!

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας μηχανισμός που ωθεί τον ιό να διαφεύγει» δηλώνει σχετικά ο καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας στο Κέιμπριτζ, Ραβί Γκούπτα.

-Πρέπει να τον αποκωδικοποιήσουμε, γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να κάνει μακροπρόθεσμα -και, βέβαια, δεν έχουμε το περιθώριο να διακινδυνεύσουμε. Το πιθανότερο είναι ότι ο μεταλλαγμένος ιός δεν θα επιδεινώσει την επιδημία. Μπορεί όμως να μας δυσκολέψει στο να τη διατηρήσουμε υπό έλεγχο».

Όταν ο ιός αλλάζει τη μέθοδο που επιτίθεται, πρέπει και εμείς να αλλάξουμε τη μέθοδο που αμυνόμαστε», ήταν η αντίδραση του Μπόρις Τζόνσον.

Οι σταθμοί των τρένων στο Λονδίνο γέμισαν με πλήθος ανθρώπων που έσπευσαν να εγκαταλείψουν την πόλη καθώς τα περιοριστικά μέτρα ετίθεντο σε ισχύ. Την Κυριακή, ευρωπαϊκές χώρες άρχισαν να κλείνουν τα σύνορά τους για ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να κρατήσουν έξω από αυτές τη νέα παραλλαγή του ιού.

Στη Νότια Αφρική, μια παρόμοια εκδοχή του κορονοϊού έχει κάνει την εμφάνισή της, ενώ παρουσιάζει μια από τις μεταλλάξεις που παρατηρούνται στην παραλλαγή που υπάρχει στη Βρετανία, σύμφωνα με τους επιστήμονες που την εντόπισαν. Αυτός ο ιός έχει βρεθεί έως και στο 90% από τα δείγματα, των οποίων η γενετική αλληλουχία έχει αναλυθεί στη Νότια Αφρική από τα μέσα Νοεμβρίου.

Οι επιστήμονες ανησυχούν για αυτές τις παραλλαγές του ιού αλλά δεν εκπλήσσονται από την εμφάνισή τους. Ερευνητές έχουν καταγράψει χιλιάδες μικρές τροποποιήσεις στο γενετικό υλικό του νέου κορονοϊού καθώς εξαπλωνόταν στον πλανήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δώρο Χριστουγέννων 2020: Πληρώνεται σήμερα η αναλογία από το κράτος, υπολογίστε πόσο θα πάρετε!

Κάποιες παραλλαγές καταλήγουν να εμφανίζονται πιο συχνά σε έναν πληθυσμό λόγω τυχαίων παραγόντων και όχι επειδή αυτές οι αλλαγές ισχυροποίησαν τον ιό.

Αλλά καθώς καθίσταται πιο δύσκολο για τον ιό να επιβιώσει – λόγω των εμβολιασμών και τα αυξανόμενα επίπεδα ανοσίας σε ανθρώπινους πληθυσμούς – οι ερευνητές αναμένουν ότι ο ιός πρόκειται να παρουσιάσει κάποιες χρήσιμες για αυτόν μεταλλάξεις που θα τον κάνουν πιο ικανό να εξαπλώνεται γρηγορότερα και να διαφεύγει του εντοπισμού από το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

«Είναι μια πραγματική προειδοποίηση στην οποία πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή», λέει ο Τζες Μπλουμ, εξελικτικός βιολόγος στο Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο Fred Hutchinson στο Σιάτλ.

«Σίγουρα αυτές οι μεταλλάξεις θα εξαπλωθούν και βέβαια εμείς ως επιστημονική κοινότητα οφείλουμε να τις παρακολουθούμε και να προσδιορίζουμε ποιες είναι αυτές που έχουν επιδράσεις».

Η παραλλαγή του ιού στη Βρετανία παρουσιάζει περίπου 20 μεταλλάξεις, συμπεριλαμβανομένων αρκετών που επηρεάζουν τον τρόπο που ο ιός «κλειδώνει» πάνω στα ανθρώπινα κύτταρα και τα μολύνει. Αυτές οι μεταλλάξεις είναι πιθανό να επιτρέψουν στην παραλλαγή αυτή να αναπαράγεται και να μεταδίδεται πιο αποτελεσματικά, σύμφωνα με τη Μουτζ Τσεβίκ, ειδική στις μολυσματικές ασθένειες του Πανεπιστημίου St. Andrews στη Σκωτία και επιστημονική σύμβουλο της βρετανικής κυβέρνησης.

Πηγή: kourdistoportocali.com

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρουν τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων για την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025.

Κοινωνία
Κοινωνία: Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος: Η ασυδοσία της «τέχνης» στο μεγαλείο της

Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος: Η ασυδοσία της «τέχνης» στο μεγαλείο της

«Δεν έχει ανάγκη υπερασπίσεως ο Κύριος μας, η η Παναγία μας και οι Άγιοί μας, αλλά εμείς έχομε χρέος να εκφράσωμε την αντίθεσή μας».

Κοινωνία
Κοινωνία: Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Ας σοβαρευτούν οι καλλιτέχνες και όλοι αυτοί που τους υποστηρίζουν γιατί οι καιροί δεν ενδείκνυνται

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Ας σοβαρευτούν οι καλλιτέχνες και όλοι αυτοί που τους υποστηρίζουν γιατί οι καιροί δεν ενδείκνυνται

«Εύλογα το λαϊκό θρησκευτικό αίσθημα ρωτά: Εάν θα μπορούσαν κάποιοι καλλιτέχνες να δημιουργήσουν αντίστοιχες παραμορφωτικές εκφράσεις προσώπων ή θεμάτων, τα οποία αφορούν το Κοράνι».

Κοινωνία
Κοινωνία: Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος: Γιατί πάντα επιλέγουν να μειώνουν μορφές αγίων, της Παναγίας και του Χριστού μας;

Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος: Γιατί πάντα επιλέγουν να μειώνουν μορφές αγίων, της Παναγίας και του Χριστού μας;

«Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις και στο παρελθόν που κάποιοι εκθέτουν έργα τους προσβλητικά για την πίστη μας».

Κοινωνία
Κοινωνία: Μητροπολιτης Πειραιώς Σεραφείμ: Προσβολή του άρθρου 3 του Συντάγματος από την Εθνική Πινακοθήκη

Μητροπολιτης Πειραιώς Σεραφείμ: Προσβολή του άρθρου 3 του Συντάγματος από την Εθνική Πινακοθήκη

«Ασφαλώς, ο Θεός δεν έχει ανάγκη νομικής προστασίας, αλλά έχει ο πιστός».

Κοινωνία
Κοινωνία: Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος: Οι εικόνες δείχνουν συγκεκριμένα πρόσωπα και όχι νοήματα ή έννοιες, συνεπώς δεν επιδέχονται ερμηνεία

Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος: Οι εικόνες δείχνουν συγκεκριμένα πρόσωπα και όχι νοήματα ή έννοιες, συνεπώς δεν επιδέχονται ερμηνεία

«Εν προκειμένω, ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης δεν ερμηνεύει απλώς ορισμένα σύμβολα, αλλά αποδομεί πρόσωπα».

Κοινωνία
Κοινωνία: Καλαβρύτων Ιερώνυμος: Γιατί πρέπει η Ορθοδοξία να μετατραπεί σε αντικείμενο αισθητικής διαστροφής;

Καλαβρύτων Ιερώνυμος: Γιατί πρέπει η Ορθοδοξία να μετατραπεί σε αντικείμενο αισθητικής διαστροφής;

«Εάν σήμερα επιτρέπεται και προβάλλεται το "αλλόκοτο" και το "παραμορφωμένο" ως ιδεώδες, ποιο θα είναι το επόμενο βήμα;»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Βλασφημία στην Εθνική Πινακοθήκη: Περί τέχνης, ορίων και άλλων «δαιμονίων»

Βλασφημία στην Εθνική Πινακοθήκη: Περί τέχνης, ορίων και άλλων «δαιμονίων»

Απαντήσεις για τις πιο χιλιοειπωμένες ανοησίες που ακούστηκαν προς υπεράσπιση των βλάσφημων έργων στην Εθνική Πινακοθήκη

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Νικόλαος Παπαδόπουλος: Αν το έκανε ο καλλιτέχνης για το σπίτι του ή μία γκαλερί Κολοπετινίτσης θα συμφωνούσαμε για την ελευθερία της τέχνης

Νικόλαος Παπαδόπουλος: Αν το έκανε ο καλλιτέχνης για το σπίτι του ή μία γκαλερί Κολοπετινίτσης θα συμφωνούσαμε για την ελευθερία της τέχνης

«Σίγουρα ήταν μία εν θερμώ αντίδραση αλλά δεν είμαι ο Κόναν ο Βάρβαρος, έτσι που με παρουσιάζουν, ότι μπήκα και τα έκανα λίμπα».

Κοινωνία
Κοινωνία: Αισχρή απόφαση Βουλής: Μείωσαν τον μισθό του πολύτεκνου Ν.Παπαδόπουλου που υπερασπίστηκε την πίστη, και τον Καραμανλή τον χειροκροτούν 2 χρόνια

Αισχρή απόφαση Βουλής: Μείωσαν τον μισθό του πολύτεκνου Ν.Παπαδόπουλου που υπερασπίστηκε την πίστη, και τον Καραμανλή τον χειροκροτούν 2 χρόνια

Υπολογίζουν περισσότερο τα... τζάμια από τα τερατουργήματα της Εθνικής Πινακοθήκης, απ' ότι τους 57 νεκρούς των Τεμπών που προσβάλλουν συνεχώς με τη συμπεριφορά τους

Κοινωνία
Κοινωνία: Ο Παντελής Περιβολάρης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Η αδελφότητα της ασημένιας σκόνης»

Ο Παντελής Περιβολάρης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Η αδελφότητα της ασημένιας σκόνης»

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου «Η αδελφότητα της ασημένιας σκόνης» του Παντελή Περιβολάρη!

Κοινωνία
Κοινωνία: Μάτι: Αυτή η οργή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη – «Καιγόμαστε» φωνάζουν οι οικογένειες και ο λαός, 7 χρόνια μετά

Μάτι: Αυτή η οργή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη – «Καιγόμαστε» φωνάζουν οι οικογένειες και ο λαός, 7 χρόνια μετά

Οι οικογένειες των θυμάτων από το Μάτι, ζητούν κι εκείνες «οξυγόνο» δικαίωσης - Κοινή η εγκληματική πολιτική σε Μάτι και Τέμπη

Κοινωνία
Κοινωνία: Ταξχος (ε.α.) Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Η Μάχη στο Ύψωμα 731- Οι Θερμοπύλες της Ηπείρου [9 – 24 Μαρτίου 1941]

Ταξχος (ε.α.) Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Η Μάχη στο Ύψωμα 731- Οι Θερμοπύλες της Ηπείρου [9 – 24 Μαρτίου 1941]

Η ιστορία του Ταξχου (ε.α.) Παναγιώτη Σπυρόπουλου!

Κοινωνία
Κοινωνία: Κόβουν το 1/4 του μισθού του Παπαδόπουλου επειδή κατέβασε τις βέβηλες εικόνες;

Κόβουν το 1/4 του μισθού του Παπαδόπουλου επειδή κατέβασε τις βέβηλες εικόνες;

Ο Νικόλαος Παπαδόπουλος θα δεχθεί μομφή.

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Ιερά Σύνοδος αναλαμβάνει δράση για τις βέβηλες εικόνες στην Εθνική Πινακοθήκη – Αποφάσισε να ενεργήσει τα δέοντα προς την Ελληνική Κυβέρνηση

Η Ιερά Σύνοδος αναλαμβάνει δράση για τις βέβηλες εικόνες στην Εθνική Πινακοθήκη – Αποφάσισε να ενεργήσει τα δέοντα προς την Ελληνική Κυβέρνηση

Η ΔΙΣ εξέφρασε την λύπη της για το περιεχόμενο συγκεκριμένων έργων της εν λόγω εκθέσεως.

Κοινωνία
Κοινωνία: ΣΚΑΪ: Αηδίασε το πανελλήνιο με τα ρατσιστικά σχόλια Οικονόμου – Παυλόπουλου για τους ΑμΕΑ – Έρχονται καταγγελίες στο ΕΣΡ

ΣΚΑΪ: Αηδίασε το πανελλήνιο με τα ρατσιστικά σχόλια Οικονόμου – Παυλόπουλου για τους ΑμΕΑ – Έρχονται καταγγελίες στο ΕΣΡ

Σφοδρές αντιδράσεις για τους απαράδεκτους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ που είπαν σε ζωντανή μετάδοση ότι ο θάνατος είναι προτιμότερος από την αναπηρία!

Κοινωνία
Κοινωνία: Νικόλαος Παπαδόπουλος: Απασφάλισε για τους υπόλοιπους βουλευτές της ΝΙΚΗΣ που δεν υπερασπίστηκαν τα Ιερα Πρόσωπα της Πίστης μας

Νικόλαος Παπαδόπουλος: Απασφάλισε για τους υπόλοιπους βουλευτές της ΝΙΚΗΣ που δεν υπερασπίστηκαν τα Ιερα Πρόσωπα της Πίστης μας

«Στέκομαι ιδιαίτερα προβληματισμένος απέναντι σε τέτοιες "διπλωματικές" συμπεριφορές».

Κοινωνία
Κοινωνία: Χυδαίο σχόλιο για Παπαδόπουλο: «Τα δαιμόνια έφυγαν μετά τον βουλευτή»; – Μιλάει για βία ο Πρετεντέρης, που πέταγε μπουκάλια στο ΟΑΚΑ!

Χυδαίο σχόλιο για Παπαδόπουλο: «Τα δαιμόνια έφυγαν μετά τον βουλευτή»; – Μιλάει για βία ο Πρετεντέρης, που πέταγε μπουκάλια στο ΟΑΚΑ!

Άθλιο χριστιανοφοβικό σχόλιο από τον Γ.Πρετεντέρη, που κάποτε πετούσε μπουκάλια σε διαιτητές επειδή δεν του άρεσαν τα σφυρίγματά τους!

Κοινωνία