ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Παρατεταμένα συμπτώματα και σε εμβολιασμένους – Νέα αποκαλυπτική έρευνα

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακάλυψαν πως τα εμβόλια, μπορούν να προστατέψουν από κάποια παρατεταμένα συμπτώματα που έχει ο κορονοϊός, όχι όμως από όλα.

Βρετανική μελέτη έδειξε πως ο κορονοϊός μπορεί να εμφανιστεί και σε άτομα, που είναι εμβολιασμένα, ιδίως σε αυτά άνω των 60 ετών.
Πολύ ενδιαφέρουσα η μελέτη
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Κορονοϊός: Βρετανική μελέτη έδειξε πως παρατεταμένα συμπτώματα του ιού, μπορεί να εμφανιστούν και σε άτομα, που είναι εμβολιασμένα, ιδίως σε αυτά άνω των 60 ετών.

Κορονοϊός: Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έκαναν την συγκεκριμένη μελέτη. Σ’ αυτήν σύμφωνα με το Reuters ανέλυσαν στοιχεία για 10.024 ανθρώπους που ήταν εμβολιασμένοι και 9.479 που δεν έκαναν το εμβόλιο.

Το ένα συμπέρασμα που έβγαλαν ήταν πως οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν πολύ λιγότερο να πεθάνουν, ή να τον περάσουν βαριά. Όπως επίσης να διασωληνωθούν σε κάποια ΜΕΘ. Ενώ σπάνιο είναι να εμφανίσουν κάποια συμπτώματα όπως θανατηφόρες θρομβώσεις ή πνευμονική ανεπάρκεια που είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του κορονοϊού.

Από την άλλη όμως έβγαλαν το συμπέρασμα πως για τους άνω των 60 ετών, υπάρχουν κάποια συμπτώματα του κορονοϊού, που μπορούν να τα πάθουν ακόμη και αν είναι εμβολιασμένοι.

Αυτά είναι οι καρδιακή αρρυθμία, οι διαταραχές ύπνου και άγχους. Όπως επίσης ο διαβήτης τύπου δύο.

Οπότε το γενικότερο συμπέρασμα τους είναι, πως για κάποιον που είναι εμβολιασμένος, αν μολυνθεί από τον ιό, το σκεύασμα αυτό τον προστατεύει από κάποια από τα παρατεταμένα συμπτώματα του κορονοϊού, όχι όμως από όλα.

Πιο εκτεθειμένοι μάλιστα σ’ αυτά είναι όσοι είναι πάνω από 60 χρονών.

Exit mobile version