ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – PCR τεστ: Η ανικανότητα της Κυβέρνησης να ελέγξει τον ιό απαγορεύεται να δώσει τροφή στο «εμείς και εσείς»

PCR τεστ θα χρειάζονται όλοι οι ταξιδιώτες για να εισέλθουν στην Ελλάδα από την προσεχή Κυριακή. Απόφαση που τεντώνει τα νεύρα της κοινωνίας.

PCR τεστ θα χρειάζονται όλοι οι ταξιδιώτες για να εισέλθουν στην Ελλάδα από την προσεχή Κυριακή. Απόφαση που τεντώνει τα νεύρα της κοινωνίας.
Συντάκτης: Γεράσιμος Μανωλίδης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

PCR τεστ θα χρειάζονται όλοι οι ταξιδιώτες για να εισέλθουν στην Ελλάδα από την ερχόμενη Κυριακή. Δεν έχει σημασία αν είσαι εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος. Σημασία έχει το μοριακό τεστ να είναι αρνητικό και μάξιμουμ 72 ωρών. Απόφαση που πιστοποιεί την ανικανότητα της Κυβέρνησης να ελεγχθεί ο κορονοϊός και η μετάλλαξη όμικρον.

Σαν απόφαση, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, είναι μία από τις λίγες που έχει μία λογική. Οι μεταλλάξεις και συγκεκριμένα η μετάλλαξη όμικρον βρίσκεται στο peak της στο εξωτερικό. Η Ελλάδα έχει ήδη καταγράψει τα πρώτα κρούσματα, το σύστημα υγείας πιέζεται μιας και κανείς δεν φρόντισε για την αποσυμφόρησή του και ο ιός καλπάζει ανεξέλεγκτος. Έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος για να θωρακιστούν οι… εισροές τις μετάλλαξης όμικρον που στο εξωτερικό ολοένα και φουντώνει.

Εξάλλου, εδώ και λίγους μήνες έχει γίνει ξεκάθαρο πως ο εμβολιασμός δεν αποτρέπει τη νόσηση Covid-19 και τη μετάδοση του ιού. Από αυτό έχει διαμηνυθεί πως δεν εξαιρείται ούτε η 3η δόση του εμβολίου. Αυτή η απόφαση δεν μπορεί να γίνει σημαία των αρνητών του ιού, ή όσων αναπαράγουν και υιοθετούν θεωρίες συνωμοσίας για το εμβόλιο. Δεν είναι μια απόφαση που πρέπει να αποτελέσει βορά στο μένος του διαχωρισμού ανάμεσα στους πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο και σε αυτούς που έχουν διατηρήσει το δικαίωμά τους να μην το κάνουν.

Κορονοϊός – PCR τεστ: Για μία ακόμα φορά το πρόβλημα είναι επικοινωνιακό

Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές, ας το κάνουμε ακόμα μία. Το πρόβλημα είναι ο τρόπος που πλασάρεται το καθετί που αφορά την πανδημία. Ο επικοινωνιακός μηχανισμός της Κυβέρνησης είναι ξεχαρβαλωμένος. Από τη μία βαφτίζει «επιχείρηση ελευθερία» τον εμβολιασμό κι από την άλλη ο Έλληνας πολίτης πρέπει να έχει αρνητικό PCR τεστ για να επιστρέψει στη χώρα του. Επί της ουσίας τέτοιες πρακτικές υποδαυλίζουν την ομαλή πορεία του εμβολιασμού.

Διότι είναι ένα μέσο, ένα βήμα, να συνεχιστεί το αφήγημα των αρνητών. Μπερδεύει ακόμα περισσότερο όσους είναι υπό σκέψη. Επιβεβαιώνει την αντισυνταγματικότητα που έχει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, ο οποίος προωθείται από το Υπουργείο Υγείας. Όλα αυτά τα καταχρηστικά μέτρα, όπως το πρόστιμο των 100 ευρώ, έπρεπε να βγαίνουν αυτοματοποιημένα άκυρα από τη στιγμή που υπάρχει παραδοχή πως μόνο με αρνητικό τεστ βεβαιώνει το ότι μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί χωρίς να κινδυνεύουν οι υπόλοιποι γύρω του.

Η αδυναμία να βγάλει προς τα έξω μια ενιαία επικοινωνιακή διάλεκτο, ρίχνει λάδι στη φωτιά του κοινωνικού διχασμού. Το «εμείς κι εσείς» με τη διαχωριστική γραμμή να την ορίζει το εμβόλιο αποτελεί ολέθριο σφάλμα. Σφάλμα διότι γίνεται αντικείμενο συζήτησης η λύση που η επιστημονική κοινότητα όρισε ως μέτρο προστασίας από τον ιό.  Σφάλμα διότι ανοίγουν συζητήσεις για το αν δικαιούται ΜΕΘ ο ανεμβολίαστος. Σφάλμα διότι επιτυγχάνεται ο κοινωνικός αποπροσανατολισμός και η πιο φθηνή διοικητική πολιτική. Αυτή του «διαίρει και βασίλευε».

Δείτε  το ρεπορτάζ για τα όσα αλλάζουν στους ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Ελλάδα

Exit mobile version