ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Περιορίζεται η διασπορά του στην Ελλάδα – Με τεστ η επόμενη φάση

Ο κορονοϊός δείχνει να υποχωρεί και έτσι πέρα από τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, δρομολογούνται σημαντικές δράσεις σε ό,τι αφορά τον έλεγχο του πληθυσμού.
Κορονοϊός: Περιορίζεται η διασπορά του  στην Ελλάδα – Με τεστ η επόμενη φάση

Ο κορονοϊός δείχνει να υποχωρεί και έτσι πέρα από τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, δρομολογούνται σημαντικές δράσεις σε ό,τι αφορά τον έλεγχο του πληθυσμού.

Περί τους 53.000 Έλληνες φαίνεται να έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα για κορονοϊό, κατατάσσοντας την Ελλάδα στις χώρες με τους χαμηλότερους ελέγχους.

Με τον μονοψήφιο πια σε ημερήσια βάση αριθμό νέων κρουσμάτων, η μερική επιστροφή στην προηγούμενη πραγματικότητα φαίνεται ολοένα πιο κοντινή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ένας ακόμη νεκρός, «έφυγε» 86χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Σε ό,τι αφορά τη διενέργεια μαζικών ελέγχων ο Σωτήρης Τσιδόρας εξήγησε ότι θα γίνονται δύο είδη τεστ, ο μοριακός έλεγχος της διάγνωσης του κορονοϊού σε όλους όσοι έχουν συμπτώματα και στοχευμένα σε ομάδες πληθυσμού, αλλά και δειγματοληπτικά ανάλογα με το σύστημα Sentinel, επιτήρησης της γρίπης, καθώς και τα τεστ αντισωμάτων, όταν αξιολογηθούν ως αξιόπιστα.

Προς το παρόν, προκρίνεται ο μοριακός έλεγχος διάγνωσης του κορονοϊού. Μάλιστα, οι ομάδες πληθυσμού στις οποίες θα επικεντρωθούν οι ειδικοί για τον μοριακό έλεγχο είναι στους επαγγελματίες υγείας και όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κορονοϊού, σε όσους εργάζονται σε υπηρεσίες αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους, όπως η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ, καθώς και σε ευάλωτους πληθυσμούς όπως οι Ρομά, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, οι φιλοξενούμενοι σε γηροκομεία και οι κρατούμενοι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Περιορίζεται η διασπορά του στην Ελλάδα – Με τεστ η επόμενη φάση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.