ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ποιοι πληρώνονται κανονικά και πόσο μπορούν να λείψουν από τη δουλειά τους (vid)

Κορονοϊός: Μάθετε τι ακριβώς ισχύει με τους εργαζομένους που έχουν προσβληθεί από ιό και την απουσία από την εργασία τους.

Κορονοϊός: Τριάντα τέσσερα τα νέα κρούσματα
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Κορονοϊός: Τι ισχύει με τους εργαζομένους που έχουν προσβληθεί από τον ιό και την απουσία από την εργασία τους.

Με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση του κορονοϊού, όλες οι χώρες λαμβάνουν έκτακτα μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό, εξεδόθη πριν από λίγες ημέρες από την ελληνική Κυβέρνηση Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία προβλέπει όλα τα μέτρα που λαμβάνονται για την αποφυγή και τη διάδοσή του.

Τίθεται λοιπόν, το ζήτημα αν ο εργοδότης έχει δικαίωμα ή και υποχρέωση να ζητήσει από εργαζόμενο, ο οποίος ενδέχεται να είναι φορέας, να απέχει από τα εργασιακά του καθήκοντα και με ποιες συνέπειες. Επιπλέον, στην περίπτωση αυτή προκύπτει ευλόγως το ερώτημα του αν ο εργοδότης υποχρεούται να καταβάλει μισθό, κατά το χρονικό διάστημα που εργαζόμενος παραμένει εκτός εργασίας.

Σε περίπτωση που ένας εργαζόμενος πράγματι προσβληθεί από τον συγκεκριμένο ιό και διαγνωστεί με αυτόν, επιτρέπεται ο εργοδότης να ζητήσει τη μη προσέλευση του στην εργασία. Η περίπτωση βέβαια αυτή, αντιμετωπίζεται όπως και κάθε άλλη περίπτωση ασθένειας του εργαζομένου. Ως εκ τούτου, ο μισθωτός μπορεί να παραμένει στην οικία του και να λαμβάνει τον μισθό που αντιστοιχεί στις ημέρες απουσίας του.

Exit mobile version