ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Έρχεται ημερομηνία λήξης

O υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς σε δηλώσεις του τόνισε πως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα πρέπει να ανανεώνονται ώστε ο κορονοϊός να μην είναι μεγάλη απειλή για την υγεία του κόσμου.

Κορονοϊός: O υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς σε δηλώσεις του τόνισε πως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα έχουν μία ημερομηνία λήξης.
Συντάκτης: Γιώργος Διπλοΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Κορονοϊός: O υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς σε δηλώσεις του τόνισε πως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα έχουν μία ημερομηνία λήξης.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς τοποθετήθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και της ΕΡΤ και αρχικά έκανε γνωστό πως τις τελευταίες δύο μέρες αρκετοί περισσότεροι πολίτες μπήκαν στην σχετική πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο.

Περίπου 35.000 πολίτες τις δύο προηγούμενες μέρες, δηλαδή 50% περισσότεροι σε σχέση με την εβδομάδα που πέρασε.

Η ακόμη πιο σημαντική είδηση που βγήκε όμως από τις αναφορές του, ήταν πως ακόμα και όσοι είναι εμβολιασμένοι, με τις δύο δόσεις δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό για πάντα.

Ήδη συζητούν για το θέμα της τρίτης δόσης όπως είπε, γιατί αν κάποιος περάσει ένας χρόνος από τότε που εμβολιάστηκε δεν θα μπορεί να είναι προστατευμένος από τον ιό και τις μεταλλάξεις του.

Ακόμη σημείωσε πως μετά το SMS που στάλθηκε το Σαββατοκύριακο για να κάνουν κάποιοι την τρίτη δόση, ήδη 100.000 ραντεβού έχουν κλιστεί.

Τέλος για τα SMS που θα λάβουν οι ανεμβολίαστοι, που θα τους προτρέπουν να πάνε να τους χορηγήσουν τα εμβόλια είπε πως χρειάζεται πρώτα να γίνει νομοθετική ρύθμιση για να μπορέσει να τρέξει η όλη διαδικασία.

Μετά θα τα λάβουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. Οπότε τα ερωτήματα που τίθενται είναι αφού θα λήγουν τα πιστοποιητικά, αν η ανανέωση τους θα γίνεται με υπενθυμιστικές δόσεις και για πόσο καιρό ο κόσμος θα χρειάζεται να εμβολιάζεται.

Exit mobile version