ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τι αλλάζει με τα πιστοποιητικά – Ξανά lockdown για τους άνω των 60 ετών

Αλλαγές από σήμερα σε πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού. Μπαίνει σε lockdown ομάδα πολιτών.
Κορονοϊός: Τι αλλάζει με τα πιστοποιητικά – Ξανά lockdown για τους άνω των 60 ετών

Κορονοϊός: Αλλάζει ξανά από σήμερα το σκηνικό αφού από σήμερα (13/12) οι πολίτες άνω των 60, που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση εμβολίου και ξεπέρασαν τους επτά μήνες από τη δεύτερη μπαίνουν σε άτυπο lockdown.

Πλέον, θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι αν έχουν παρέλθει επτά μήνες από την χορήγηση της δεύτερης δόσης. Αυτόματα δε θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε μια σειρά από κλειστούς χώρους κι έτσι αποκλείονται από την εστίαση, την ψυχαγωγία, τα γυμναστήρια κλπ.

Να θυμίσουμε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως από τις 16/1/2022 οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών, που δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία δόση θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως.

Αλλάζει το πιστοποιητικό νόσησης

Από σήμερα αλλαγές θα έχουμε και στα πιστοποιητικά νόσησης και την ημερομηνία λήξη τους. Πλέον, θα διαρκούν 90 ημέρες (3 μήνες) και όχι 6 μήνες, όπως ήταν έως τώρα.

Αν λήξει το πιστοποιητικό τους, τότε θεωρούνται ανεμβολίαστοι και δεν έχουν πρόσβαση σε χώρους, που ελέγχονται πιστοποιητικά.

Οι ανεμβολίαστοι μπορούν αυτή τη στιγμή να μπαίνουν σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα για αγορές τροφίμων και ποτών αλλά και φαρμακεία.

Αλλά δεν ισχύει το ίδιο για καταστήματα λιανικού εμπορίου και κομμωτήρια θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό rapid test.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Τι αλλάζει με τα πιστοποιητικά – Ξανά lockdown για τους άνω των 60 ετών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.