ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τι αλλάζει σε λεωφορεία και ΚΤΕΛ με τη σταδιακή άρση των μέτρων

O υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μίλησε για το επιχειρησιακό σχέδιο σταδιακής αύξησης των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Κορονοϊός: Τι αλλάζει σε λεωφορεία και ΚΤΕΛ με τη σταδιακή άρση των μέτρων

O υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μίλησε για το επιχειρησιακό σχέδιο σταδιακής αύξησης των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ο Κώστας Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων για το φλέγον ζήτημα των μετακινήσεων με τα ΜΜΜ και για το πότε θα αυξηθούν τα δρομολόγια.

Διαμήνυσε όμως πως και την «επόμενη ημέρα» θα παίξει βασικό ρόλο η ατομική ευθύνη των επιβατών, που θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τις αποστάσεις, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Θα περάσουμε σε ένα μεταβατικό στάδιο, κατά το οποίο θα ξαναβγούμε σιγά-σιγά στην κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξήσουμε και τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», είπε ειδικότερα ο κ. Καραμανλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Καραντίνα τέλος: Το σχέδιο 63 ημερών για άρση μέτρων – Όλες οι ημερομηνίες

«Θα πάμε στα 950 με 1.100 λεωφορεία στην Αθήνα και η Θεσσαλονίκη θα πάει γύρω στα 350 λεωφορεία, γιατί έχουμε ήδη κάνει τη συμφωνία με τα ΚΤΕΛ» ανέφερε, εξηγώντας ότι δυστυχώς είναι πρακτικά αδύνατο λόγω της μη ανανέωσης του στόλου τα τελευταία χρόνια να κυκλοφορεί ένα αστικό λεωφορείο ανά πέντε λεπτά ή ένας συρμός του Μετρό ανά λεπτό και προσθέτοντας ότι για αυτό το λόγο μπαίνει και ένα στοιχείο ατομικής ευθύνης των επιβατών.

Παράλληλα, τόνισε ότι στο τέλος κάθε βάρδιας γίνεται εντατική απολύμανση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο εξετάζει, σε επαφή με τους ειδικούς του υπουργείου Υγείας, οι επιβάτες να φορούν προστατευτικό εξοπλισμό, δηλαδή μάσκες, και σημείωσε ότι οι οδηγοί των λεωφορείων έχουν ήδη εξοπλιστεί με μάσκες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Τι αλλάζει σε λεωφορεία και ΚΤΕΛ με τη σταδιακή άρση των μέτρων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.