ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τώρα θέλουν να επιστρέψουν ξανά οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους…

H καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, είπε πως ο ιός μεταδίδεται και από τους εμβολιασμένους, γι' αυτό θα ήταν ιδανικό να φοράνε όλοι παντού μάσκες.
Κορονοϊός: Τώρα θέλουν να επιστρέψουν ξανά οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους…

Κορονοϊός: H καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, τόνισε πως πρέπει να επιστρέψουν οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους.

Κορονοϊός: Πιο συγκεκριμένα η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μίλησε για την άνοδο των κρουσμάτων, του κορονοϊού στην ΕΡΤ.

Αρχικά τόνισε πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως σε κλειστούς χώρους μόνο με εμβολιασμένους δεν μεταδίδεται ο ιός. Η ίδια πιστεύει πως μεταδίδουν τον ιό οι εμβολιασμένοι, απλά αν κολλήσουν οι ίδιοι δεν τον περνάνε με βαριά συμπτώματα.

Όμως μπορούν να τον μεταδώσουν σε άτομα με νοσήματα και τα πράγματα να είναι πολύ άσχημα για τους ίδιους. Στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Στην συνέχεια συνέστησε να επιστρέψει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, γιατί η μετάλλαξη «Δέλτα», έχει έρθει στην Ελλάδα και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Όσο για τον ασπασμό των εικόνων είπε πως επειδή είναι στιγμιαία η επαφή με τον ιό, ο κίνδυνος είναι ελάχιστος.

Αντίθετα επειδή ο ιός μεταδίδεται με την αναπνοή ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος, σε κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται με φυσικό τρόπο και βρίσκονται πολλά άτομα, που αν και έχουν κάνει το εμβόλιο, τον μεταδίδουν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Τώρα θέλουν να επιστρέψουν ξανά οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.