ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τότε τελειώνει η πανδημία – Πρόβλεψη που τα ανατρέπει όλα

Κορονοϊός: Ειδικοί δίνουν απαντήσεις σε ένα καίριο ερώτημα: Πότε και πώς θα τελειώσει η πανδημία;

Κορονοϊός: Ειδικοί δίνουν απαντήσεις σε ένα καίριο ερώτημα: Πότε και πώς θα τελειώσει η πανδημία; Δείτε αναλυτικά.
Κορονοϊός: Ειδικοί δίνουν απαντήσεις σε ένα καίριο ερώτημα: Πότε και πώς θα τελειώσει η πανδημία; Δείτε αναλυτικά.
Συντάκτης: Λευτέρης Παυλίδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Κορονοϊός: Διανύουμε πλέον τον τρίτο χειμώνα της πανδημίας και το μεγάλο ερώτημα που πλανάται είναι πού έχουν καταλήξει οι ερευνητές για την πορεία του ιού και πότε πραγματικά θα μιλάμε για τη λήξη της πανδημίας.

Πρώτα απ’ όλα ας ελπίσουμε όλα όσα δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς για μια νέα πανδημία να μην επιβεβαιωθούν. Πάντως, ο Παναγής Γαλιατσάτος, καθηγητής Πνευμονολογίας, δίνει μια πιο αισιόδοξη νότα στην εφημερίδα Realnews και τη δημοσιογράφος Αιμιλία Σταθάκου.

«Η επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον, από την οποία νόσησε ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό έχει οδηγήσει σε ένα μεγάλο ποσοστό ανοσίας στον πληθυσμό και μας κάνει να ευελπιστούμε ότι η πανδημία μπορεί να φτάσει στο τέλος της, μέσα στους επόμενους 6 με 8 μήνες».

Μάλιστα, ο ίδιος επισημαίνει ότι ο ιός θα εξαφανιστεί. «O SARS-CoV-2 θα παραμείνει μαζί μας, αλλά η ανθρωπότητα έχει πλέον τα εργαλεία για να τον αντιμετωπίσει. Το πιθανότερο είναι ότι θα μετατραπεί σε ένα κρυολόγημα, το οποίο δεν θα αποτελεί απειλή για την δημόσια υγεία», ανέφερε.

Από την άλλη βέβαια, σύμφωνα με τον καθηγητή Αιματολογίας Γρηγόρη Γεροτζιάφα, ο Covid-19 θα συνεχίσει να αποτελεί ένα σοβαρό νόσημα, ακόμα και στην ενδημική του φάση. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για τέλος της πανδημίας, καθώς θα πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού και ακόμα είμαστε μακριά», είπε.

Exit mobile version