ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κώστας Βαξεβάνης σε Μητσοτάκη: Ο νόμος για τα fake news μας πάει σε εποχές Μεταξά

Ο Κώστας Βαξεβάνης σχολίασε τις αλλαγές του Ποινικού κώδικα για τη διασπορά fake news.
Κώστας Βαξεβάνης σε Μητσοτάκη: Ο νόμος για τα fake news μας πάει σε εποχές Μεταξά

Χθες ο Κώστας Βαξεβάνης με ένα tweet του τόνισε πως έρχεται αποκάλυψη για την efood στο Documento. Τώρα, έρχεται να στείλει το δικό του μήνυμα με αφορμή το νέο νομικό πλαίσιο για τα fake news.

Η πρόταση για τη νέα μορφή του νόμου (191 ΠΚ) που τέθηκε σε διαβούλευση (έως τις 8/10) προβλέπει αυστηρές ποινές (ακόμα και φυλάκιση -από 3 χρόνια και πάνω εκτίεται) σε όποιον «δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις που είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία».

«Επιστρέφουμε στην εποχή του Μεταξά. Νόμος ο οποίος με πρόσχημα (πάλι) την πανδημία, επιβάλει στην Ελλάδα λογοκρισία. Αν γράψεις κάποιος ότι ο Μητσοτάκης είναι ενδοτικος στον Ερντογαν, πάει μέσα γιατί κλονίζει την εμπιστοσύνη στην Εθνική Άμυνα», αναφέρει χαρακτηριστικά με ανάρτησή του στο Twitter ο Κώστας Βαξεβάνης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κώστας Βαξεβάνης σε Μητσοτάκη: Ο νόμος για τα fake news μας πάει σε εποχές Μεταξά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.