ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Ανοίγουν τα καταστήματα

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το άνοιγμα του λιανεμπορίου και άλλα μέτρα χαλάρωσης του σκληρού lockdown.
Lockdown: ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Ανοίγουν τα καταστήματα

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το άνοιγμα του λιανεμπορίου και άλλα μέτρα χαλάρωσης του σκληρού lockdown.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι οι προσαρμογές θα δώσουν ανάσες ελευθερίας που θα οδηγήσουν σε καλύτερη εφαρμογή των μέτρων. Προϋπόθεση είναι η ατομική ευθύνη είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς και ξεκαθάρισε ότι όσες δραστηριότητες ανοίξουν θα ανοίξουν με αυστηρούς περιορισμούς.

Δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση είπε ο Υφυπουργός. Ο καιρός έχει αλλάξει και μπορούμε να περνάμε περισσότερη ώρα έξω.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτραπεί από τη Δευτέρα με τρίωρο κόφτη και sms η λειτουργία του λιανεμπορίου με click away και click in shop, ωστόσο τα εμπορικά θα παραμείνουν.

Από το Σάββατο και μόνο για τα Σαββατοκύριακο να επιτρέπεται η μετακίνηση με αριθμό 6 με αυτοκίνητο εκτός του Δήμου για οικογένειες ή μέχρι τρία άτομα σε ΙΧ.

«Μάσκες, αποστάσεις και τήρηση κανόνων υγιεινής. Η πανδημία δείχνει τα δόντια της. Καμία χαλάρωση. Τα μέτρα δεν επιτρέπουν χαλάρωση». τόνισε.

Lockdown – Τα μέτρα, που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς:

– Επιτρέπεται από την Δευτέρα 05.04.2021 το λιανεμπόριο πλην των εμπορικών, με χρήση ειδικού κωδικού και ως 3 ώρες συνολικά. Πώληση θα γίνεται εκτός καταστήματος με ραντεβού και εντός καταστήματος (1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες) με ραντεβού.

– Από το Σάββατο 03.04.2021 και μόνο τα σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται η μετακίνηση με το SMS 6 ως 3 άτομα.

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown: ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Ανοίγουν τα καταστήματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.