ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λογαριασμοί ρεύματος: Ραγδαία αύξηση στις τιμές τον Ιούνιο – Τι συμβαίνει στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Στο «Θεό» θα φτάσουν οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα μέσα στον Ιούνιο με το «πράσινο» τιμολόγιο
Λογαριασμοί ρεύματος: Ραγδαία αύξηση στις τιμές τον Ιούνιο – Τι συμβαίνει στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Λογαριασμοί ρεύματος: Για μεγάλη αύξηση στους λογαριασμούς τους θα πρέπει να είναι έτοιμοι οι καταναλωτές καθώς στα τιμολόγια ρεύματος του Ιουνίου αναμένεται ραγδαία αύξηση.

Τα νέα που έρχονται από την αγορά είναι άσχημα. Συγκεκριμένα προβλέπεται αύξηση περίπου στο 35% στα πράσινα (κυμαινόμενα) τιμολόγια. Μάλιστα οι ανεβασμένες τιμές και οι αυξήσεις δε θα λείψουν και από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Αυτό διότι μέσα στον Μάιο η Τιμή Εκκαθάρισης της Αγοράς είναι πάνω από 70 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ πλησιάζει σιγά σιγά και τα 100 ευρώ. Για παράδειγμα, σήμερα στις 27 Μαΐου η τιμή είναι στα 90,35 ευρώ με αύξηση κοντά στο 51%! Η μέση χονδρεμπορική τιμή για τον Μάιο διαμορφώνεται στα 77,83 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Την ίδια ώρα τον Απρίλιο η μέση τιμή ήταν στα 60,11 ευρώ. Να σημειωθεί βέβαια ότι Απρίλιος και Μάιος δεν έχουν μεγάλη ζήτηση σε ρεύμα καθώς δεν υπάρχει ανάγκη ούτε σε θέρμανση ούτε σε ψύξη.

Το ύψος των ανατιμήσεων τον Ιούνιο θα εξαρτηθεί από τις εκπτώσεις που θα κάνουν οι προμηθευτές. Δύσκολα όμως αναμένεται κάποια ανατροπή στο τι μέλλει γενέσθαι τον Ιούνιο.

Η ξαφνική αυτή αύξηση οφείλεται στην αλλαγή της σύνθεσης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας τα δεδομένα δεν ήταν καλά. Ο καιρός τον Μάιο δε βοήθησε ούτε τα φωτοβολταικά λόγω αφρικανικής σκόνης ούτε τις ανεμογεννήτριες καθώς δεν σημειώθηκαν άνεμοι.

Λογαριασμοί ρεύματος: Τι θα ισχύσει στα τιμολόγια της ΔΕΗ ανάλογα το χρώμα

Όπως σημειώσαμε πιο πάνω, τα πιο άσχημα νέα στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα έρθουν στα πράσινα τιμολόγια τα οποία είναι κυμαινόμενα. Όσοι βρίσκονται σε αυτό το χρώμα θα πρέπει να περιμένουν τη μεγαλύτερη αύξηση η οποία θα φτάσει το 35%. Σε 5 ημέρες θα γνωρίζουμε ακριβώς τις τιμές του ρεύματος στο πράσινο.

Αύξηση ωστόσο αναμένεται και στα υπόλοιπα χρώματα. Το κίτρινο τιμολόγιο επίσης θα επηρεαστεί και θα βρίσκεται σε υψηλά νούμερα όλο το καλοκαίρι.

Αντίθετα όσοι βρίσκονται στο μπλε τιμολόγιο δε θα επηρεαστούν από τις αλλαγές στις τιμές.

Διαβάστε επίσης:

Συνταξιούχοι: Πώς θα πάρουν σύνταξη όσοι έχουν χρέη

Επίδομα ανεργίας: Αυτά αλλάζουν – Πότε θα εφαρμοστεί!

Συντάξεις Ιουνίου: Έρχονται οι πληρωμές – Πότε θα δείτε χρήματα στους λογαριασμούς σας!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λογαριασμοί ρεύματος: Ραγδαία αύξηση στις τιμές τον Ιούνιο – Τι συμβαίνει στα τιμολόγια της ΔΕΗ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις