ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μανώλης Λιδάκης από το ΠΑΓΝΗ: «Το σύστημα Υγείας που ηγείται ο ‘’Μπόμπος’’ είναι πανάθλιο – Απαιτούμε να παραιτηθεί»

Καταπέλτης ο τραγουδιστής Μανώλης Λιδάκης, σε ανάρτηση εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη που στη συνέχεια εξαφανίστηκε «μυστηριωδώς»
Μανώλης Λιδάκης από το ΠΑΓΝΗ: «Το σύστημα Υγείας που ηγείται ο ‘’Μπόμπος’’ είναι πανάθλιο – Απαιτούμε να παραιτηθεί»

Κυριολεκτικά από όλες τις μεριές φτάνει η κατακραυγή στον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο καταστροφέας της δημόσιας υγείας «τα ακούει» από παντού. Από νοσηλευτές, από γιατρούς, από ομοσπονδίες, από ασθενείς, από δημοσιογράφους, και τώρα πλέον ακόμα και από επώνυμους καλλιτέχνες.

Όσο περισσότερο έρχεται σε επαφή ο κόσμος με το μαύρο χάλι του ΕΣΥ, τόσο η οργή μεγαλώνει. Και όσο ο Άδωνις επιμένει να κάνει το μαύρο – άσπρο, τόσο πνίγει το δίκιο τους πολίτες. Και ποιος βιώνει στο πετσί του περισσότερο το ξεχαρβάλωμα του ΕΣΥ, αν όχι ο κάθε ασθενής που ξαπλώνει στο κρεβάτι του πόνου;

Ο πασίγνωστος τραγουδιστής Μανώλης Λιδάκης, νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ μετά από χειρουργική επέμβαση ορθοπεδικής φύσεως. Μέσα από το νοσοκομείο ο τραγουδιστής μετέφερε ένα οργισμένο μήνυμα με σκληρές αιχμές, καλώντας ευθέως τον Άδωνι Γεωργιάδη να παραιτηθεί:

«Αγαπημένοι φίλοι κ συνάνθρωποι σας γράφω μέσα από ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου Κρήτης. Θα σας πω ότι …το σύστημα υγείας του οποίου ηγείται ο Μπόμπος είναι άθλιο, πανάθλιο κ όχι μόνο.

Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα.

Θαυμάζω τους νοσηλευτές για το σθένος και την αυταπάρνηση που δείχνουν και λίγα λέω.

Είδα νοσηλεύτρια στα πρόθυρα λιποθυμίας. Ελάτε κύριε Μπόμπο Γεωργιάδη να θαυμάσετε σκηνές απείρου κάλλους, αν έχετε λίγη τσίπα ανθρωπιάς είστε συγχρόνως και γελοίος κ αξιολύπητος.

Εμείς εδώ μέσα που πονάμε, απαιτούμε να παραιτηθείτε».

Μετά από λίγο χρονικό διάστημα η ανάρτηση διεγράφη «μυστηριωδώς», πιθανότατα γιατί υπήρξε άμεση αντίδραση από πλευράς του υπουργού, αφού ο Άδωνις θεωρεί ότι μπορεί να μιλάει προσβλητικά σε γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά δεν σηκώνει… μύγα στο σπαθί του όταν κάποιος του ασκεί σκληρή κριτική.

Λίγα λόγια και σταράτα από τον Μανώλη Λιδάκη, που προφανώς έχει δει «πράματα και θάματα» κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο ΠΑΓΝΗ. Ένα νοσοκομείο το οποίο τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί σε ρεπορτάζ που μιλάνε για ελλείψεις βασικών ιατρικών ειδών και τραγική υποστελέχωση.

Τελευταία ήταν μια είδηση του Αυγούστου, που αναφερόταν σε ελλείψεις γαζών, συρίγγων και άλλων αναλώσιμων, σε σημείο που οι ασθενείς αναγκάζονταν να τα αγοράσουν μόνοι τους, με δικά τους έξοδα. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των εργαζομένων, το υπουργείο Υγείας δεν εγκαταλείπει με τίποτα την πολιτική δημοσιονομικού πετσοκόμματος του ΕΣΥ και οι ελλείψεις εξοπλισμού είναι μια μόνιμη κατάσταση.

Και αν μόνο στα λόγια ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ξανά και ξανά ότι η ενίσχυση της Υγείας «είναι προτεραιότητα» του, στην πράξη το τοπίο παραμένει κατάμαυρο. Στη ΔΕΘ δεν ανακοίνωσε τίποτα για προσλήψεις προσωπικού και οι μισθοί των υγειονομικών παραμένουν σε επίπεδο ανειδίκευτου εργάτη. Παράλληλα, το 40% των χειρουργικών αιθουσών που διαθέτει το ΕΣΥ σε όλη τη χώρα, δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Το σίγουρο είναι ότι όσο και να καταπνίγει την κριτική που δέχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης, το κλίμα εις βάρος του έχει γίνει ασήκωτο…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μανώλης Λιδάκης από το ΠΑΓΝΗ: «Το σύστημα Υγείας που ηγείται ο ‘’Μπόμπος’’ είναι πανάθλιο – Απαιτούμε να παραιτηθεί»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.