ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Market Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι έχουν προτεραιότητα στις πληρωμές

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα του Market Pass

Market Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Ποιοι έχουν προτεραιότητα στις πληρωμές
Συντάκτης: Κώστας Παπαδόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η ώρα του Market Pass έφτασε, με την πλατφόρμα του gov.gr να είναι από σήμερα, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, ανοιχτή για όλους τους δικαιούχους προκειμένου να υποβάλλουν τις ειδικές αιτήσεις.

Την ώρα που η ακρίβεια χτυπάει κόκκινο, η κυβέρνηση ποντάρει για ακόμη μια φορά στα επιδόματα, με τους Έλληνες καταναλωτές να θέλουν με τη σειρά τους να πάρουν μια οικονομική ανάσα πριν από τα καθιερωμένα ψώνια τους στα καταστήματα των σούπερ μάρκετ.

Market Pass: Ποιους αφορά και πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Όσον αφορά τις πληρωμές, εφόσον τα χρήματα για ένα μήνα κυμαίνονται ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού από 22 € έως 100 € , οι δικαιούχοι θα λάβουν από 66 € έως 300 € αν επιλέξουν την μέθοδο της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Αν επιλέξουν την κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό θα λάβουν το 80% της ενίσχυσης , 53 € έως 240 €.

Δικαιούχοι είναι όλα τα φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτου οικογενειακής κατάστασης με εισόδημα έως 16.000€ για τους άγαμους , έως 24.000 € για τους έγγαμους προσαυξανόμενο κατά 5.000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος ή φιλοξενούμενο. Προβλέπεται και περιουσιακό κριτήριο 250.000 € για τον άγαμο και 400.000 € για τον έγγαμο.

Το νέο βοήθημα από την κυβέρνηση θα αφορά τρεις μήνες, μιλάμε για τους Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Ακόμη, η πληρωμή θα γίνει έως 29 Σεπτεμβρίου 2023 για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως και τις 25 Σεπτεμβρίου 2023 και για όσους είχαν λάβει ήδη την ενίσχυση και είναι εκ νέου δικαιούχοι.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων να έχουν εκκαθαριστεί έως την 25η Σεπτεμβρίου 2023.

 

Exit mobile version