ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Market Pass: Μπαίνουν λεφτά στους λογαριασμούς – Αρχίζουν οι πληρωμές για Αύγουστο έως Οκτώβριο

Πληρώνονται σήμερα οι δικαιούχοι του Market Pass - Ποιους μήνες αφορά η καταβολή των χρημάτων
Market Pass: Μπαίνουν λεφτά στους λογαριασμούς – Αρχίζουν οι πληρωμές για Αύγουστο έως Οκτώβριο

Ημέρα πληρωμών είναι η Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου για τους δικαιούχους του Market Pass, του πακέτου ενίσχυσης για την αγορά βασικών προϊόντων από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Η οικονομική ενίσχυση του Market Pass θα αφορά τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023 και η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr ενώ ως εναλλακτική δίνονται και τα Κ.Ε.Π. με την προθεσμία να εκπνέει την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023.

Market Pass: Αρχίζουν οι πληρωμές για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο

Όσον αφορά τις πληρωμές του επιδόματος και για όσους έχουν φροντίσει να υποβάλλουν την αίτηση τους μέχρι 25 Σεπτεμβρίου, θα δούνε σήμερα τα χρήματα που τους αναλογούν στους λογαριασμούς του.

Αντίστοιχα, όσοι υπέβαλαν τις αιτήσεις τους μετά το πέρας της 25η ημέρας του Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να περιμένουν λίγο προκειμένου να εισπράξουν το επίδομα, καθώς η πληρωμή του θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες των πληρωμών για το Market Pass:

  • Στις 29 Σεπτεμβρίου για αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου και για τους παλιούς δικαιούχους οι οποίοι είναι και σε αυτόν τον κύκλο δικαιούχοι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων να έχουν εκκαθαριστεί έως την 25η Σεπτεμβρίου 2023.
  • Στις 5 Νοεμβρίου για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά τις 25 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και για όσους οι φορολογικές δηλώσεις θα εκκαθαριστούν μετά την 25η Σεπτεμβρίου

Με αυτόν τον τρόπο, οι Έλληνες καταναλωτές θα πάρουν μια οικονομική ανάσα, τη στιγμή που η ακρίβεια βρίσκεται στα ύψη, με τις ανατιμήσεις να δίνουν και να παίρνουν, με την τιμή βασικών αγαθών όπως το ψωμί ή το λάδι να βρίσκονται προ νέων αυξήσεων.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε πως η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωποι το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις μεγαλύτερες αυξήσεις αγροτικών προϊόντων στην Ευρώπη καθώς σε προϊόντα όπως τα φρούτα, τα λαχανικά ή τα γαλακτοκομικά, στη χώρα μας παρατηρείται αύξηση των τιμών ενός ποσοστού της τάξης του 21%.

Λευτέρης Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Γεώργιος Αποστολάκης- Ο Αγώνας της Γης: Από τα Μπλόκα των Χωραφιών στις Πλατείες της Ευρώπης

Γεώργιος Αποστολάκης- Ο Αγώνας της Γης: Από τα Μπλόκα των Χωραφιών στις Πλατείες της Ευρώπης

Από τα μπλόκα των τρακτέρ στους επαρχιακούς δρόμους μέχρι τις πλατείες και τα διοικητικά κέντρα της Ευρώπης, η γη μιλά ξανά μέσα από αυτούς που τη δουλεύουν.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Η ΕΕ διεξάγει πόλεμο στην ίδια της την παραγωγή - Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες για την επιβίωση των αγροτών και τη διατροφική αυτάρκεια όλων μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Βγαίνει και από πάνω ο Βορίδης απειλώντας τους αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»

Βγαίνει και από πάνω ο Βορίδης απειλώντας τους αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»

Αντί να απολογηθεί για την ασυδοσία των «φραπέδων», ο Μάκης Βορίδης προκαλεί κι από πάνω τους φτωχοποιημένους αγρότες

Κοινωνία
Κοινωνία: Νερό: Χαράτσι 9 ευρώ στον τριμηνιαίο λογαριασμό φέρνει η ΕΥΔΑΠ

Νερό: Χαράτσι 9 ευρώ στον τριμηνιαίο λογαριασμό φέρνει η ΕΥΔΑΠ

Οι χρεώσεις κατανάλωσης παραμένουν - για την ώρα ίδιες - αλλά αυξάνεται το πάγιο ύδρευσης και προστίθεται νέο πάγιο αποχέτευσης

Κοινωνία
Κοινωνία: Αγρότες: «Όχι» σε προσχηματικό διάλογο με την κυβέρνηση – Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – Χριστούγεννα με ανοιχτά μπλόκα

Αγρότες: «Όχι» σε προσχηματικό διάλογο με την κυβέρνηση – Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – Χριστούγεννα με ανοιχτά μπλόκα

Μετά το φιάσκο του ΕΛΓΑ, «σύνθημα» για συνέχιση του αγώνα - Ανοιχτοί δρόμοι τα Χριστούγεννα, αλλά τα τρακτέρ θα παραμείνουν

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυβέρνηση: Παταγώδης αποτυχία στον χειρισμό του μεταναστευτικού – 46.000 άτομα εισήλθαν παράνομα το 2025

Κυβέρνηση: Παταγώδης αποτυχία στον χειρισμό του μεταναστευτικού – 46.000 άτομα εισήλθαν παράνομα το 2025

Ο Αρχιπλοίαρχος ε.α. του Λιμενικού, Κωνσταντίνος Καραγάτσος, εξήγησε με στοιχεία το φιάσκο διαχείρισης σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν έχει πάτο η κοροϊδία – Η ΝΔ διέρρευσε την τοποθέτηση Παπασταύρου ενώ ακόμα ήταν σε εξέλιξη!

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν έχει πάτο η κοροϊδία – Η ΝΔ διέρρευσε την τοποθέτηση Παπασταύρου ενώ ακόμα ήταν σε εξέλιξη!

Οι συντάκτες του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ έμαθαν τι είπε ο κ. Παπασταύρου πριν καν τα πει- Η Μιλένα Αποστολάκη κατήγγειλε το απίστευτο περιστατικό

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: ΗΠΑ: H Ορθοδοξία είναι το «καλύτερα φυλαγμένο μυστικό» των Αμερικανών – «Έκλαιγα για μιάμιση ώρα στην πρώτη μου Θ. Λειτουργία»

ΗΠΑ: H Ορθοδοξία είναι το «καλύτερα φυλαγμένο μυστικό» των Αμερικανών – «Έκλαιγα για μιάμιση ώρα στην πρώτη μου Θ. Λειτουργία»

Από την «κατήχηση» του διαδικτύου στα σκαλοπάτια της ενορίας - Η Associated Press μιλά για «δεύτερο κύμα» Αμερικανών που γεμίζει τους ναούς

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Φθηνά επικοινωνιακά τρικ για να στοχοποιήσει τους αγρότες – «Στερούν το δικαίωμα να πάει κάποιος στο χωριό του τα Χριστούγεννα»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Φθηνά επικοινωνιακά τρικ για να στοχοποιήσει τους αγρότες – «Στερούν το δικαίωμα να πάει κάποιος στο χωριό του τα Χριστούγεννα»

Μόνο ότι οι αγρότες ήρθαν αν κλέψουν το... πνεύμα των Χριστουγέννων δεν είπε ο πρωθυπουργός - Σιγοντάρισμα στην προπαγάνδα και ο Τασούλας

Κοινωνία