ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Market Pass και «Καλάθι του Νοικοκυριού» – Παράταση και για τα δύο βοηθήματα!

Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει την επέκταση τόσο του Market Pass αλλά και για το «Καλάθι του Νοικοκυριού».

Market Pass και «Καλάθι του Νοικοκυριού» - Παράταση και για τα δύο βοηθήματα!
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Ανακοινώσεις αναμένεται να έχουμε που θα αφορούν το Market Pass και το «Καλάθι του Νοικοκυριού», τα οποία αναμένεται να επεκταθούν για ακόμα έξι μήνες.

Με αυτό τον τρόπο θέλει η κυβέρνηση να καταπολεμήσει σε ένα βαθμό την ακρίβεια και να βοηθήσει τους πολίτες, στους οποίους και έχει προσθέσει πολύ μεγάλο… βάρος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα κάνει την εισήγηση του για τα δύο βοηθήματα, που θα φτάσουν σίγουρα μέχρι το τέλος του 2023 και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα και για τη συνέχεια.

Ο Πρωθυπουργός προεκλογικά είχε αναφέρει πως είναι πιθανό αυτό να συμβεί, εφόσον η ακρίβεια συνεχίζεται και υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα πληρωθεί η τελευταία δόση του Market Pass που αφορά όσους έχουν επιλέξει να πληρώνονται σε άυλη κάρτα.

Οι κάρτες αυτές μάλιστα θα λήξουν αυτόματα στις 31 Αυγούστου, ωστόσο με την ανακοίνωση της επέκτασης, μπορεί να αλλάξει η ημερομηνία αυτή.

Με βάση το προηγούμενο πλαίσιο, δικαιούχοι του Market Pass ήταν φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέλη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και πληρούν τα κριτήρια εισοδήματος και αξίας ακίνητης περιουσίας που προβλέπει ο νόμος.

Exit mobile version