ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Market Pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Τα χρήματα που δικαιούστε και τι ισχύει αν δεν ξοδέψετε όλο το ποσό

Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2023 αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων του Market Pass, ενώ από το τέλος του ίδιου μήνα θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές.

Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2023 αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων του Market Pass.
Συντάκτης: Κώστας Παπαδόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Την ώρα που η ακρίβεια σαρώνει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, με το 70% του οικογενειακού εισοδήματος να πηγαίνει για ενοίκια, λογαριασμούς και φόρους, το Market Pass φαντάζει μια… σταγόνα στον ωκεανό.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων της χορήγησης της κάρτας αγορών αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Φεβρουαρίου του 2023, ενώ από το τέλος του ίδιου μήνα εκτιμάται ότι θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές οι οποίες και θα ολοκληρωθούν έξι μήνες μετά, δηλαδή τον Ιούλιο του 2023.

Πρόκειται για ένα μέτρο που θα διαρκέσει για έξι μήνες με την ενίσχυση να ανέρχεται σε 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους από τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων και έως τα ακόλουθα όρια που διαμορφώνονται ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Η ενίσχυση δίνεται σε επίπεδο νοικοκυριού. Ως μέλη του νοικοκυριού λαμβάνονται οι σύζυγοι ή μέλη με σύμφωνο συμβίωσης, τα εξαρτώμενα τέκνα αυτών, τα λοιπά εξαρτώμενα μέλη και τα φιλοξενούμενα μέλη.

Το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό επί του οποίου λαμβάνει την ενίσχυση 10%, ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως 1.000 ευρώ αγορές.

Market Pass: Δικαιούχοι και παραδείγματα του νέου μέτρου

Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά των οποίων το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα ανέρχεται έως 16.000 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό και 24.000 ευρώ για τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού.

Το περιουσιακό όριο ανέρχεται σε 250.000 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό και 400.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

 

 

Exit mobile version