ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάτι: Η τραγωδία σε αριθμούς

Οι αριθμοί μίλησαν και είπαν πολλά

Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Οι τραγωδίες είναι πολλές φορές τόσο μεγάλες που ανθρώπινος νους αδυνατεί να τις συλλάβει ακόμα και αν τις δει να συμβαίνουν μπροστά του.

Είναι γεγονός πως σε κάθε τραγωδία, αυτό που μετράει και αυτό που πρέπει να μετράει πρώτο είναι οι ανθρώπινες ζωές που χάνονται και στην τραγωδία στο Μάτι Ανατολικής Αττικής οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και σοκάρουν.

Τόσο για τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα, όσο και για τις περιούσιες που με τόσο κόπο έγιναν και χάθηκαν σε δευτερόλεπτα.


Όπως έχει γνωστοποιηθεί στην περιοχή έχουν καταφτάσει 200 μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι οποίοι καταγράφουν τις ζημιές στα κτίρια και στις κατοικίες.

Αναλυτικά έπειτα από έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε 720 κατοικίες, 5 επαγγελματικούς χώρους, 2 δημόσια κτίρια, 22 αποθήκες, «κόκκινα» χαρακτηρίστηκαν 211 κατοικίες, 3 επαγγελματικοί χώροι, καθώς και 8 αποθήκες.


«Κίτρινα» χαρακτηρίστηκαν 234 κατοικίες και 12 αποθήκες, ενώ «πράσινα» είναι 275 κατοικίες, 2 επαγγελματικοί χώροι και 2 αποθήκες.

Στην περιοχή Νέας Μάκρης ,στις περιοχές Μάτι και Ν. Βουτζάς «κόκκινες» είναι 133 κατοικίες και 5 αποθήκες, «κίτρινες» είναι 133 κατοικίες, 1 δημόσιο κτίριο και 9 αποθήκες, ενώ «πράσινες» είναι 140 κατοικίες, 2 επαγγελματικοί χώροι και 2 αποθήκες σε σύνολο 406 κατοικιών, 2 επαγγελματικών χώρων, 1 δημοσίου κτιρίου και 16 αποθηκών.

Στην περιοχή Ραφήνας- Πικερμίου «κόκκινες» είναι 78 κατοικίες, 3 επαγγελματικοί χώροι και 3 αποθήκες, «κίτρινες» είναι 101 κατοικίες, 1 δημόσιο κτίριο και 3 αποθήκες, ενώ «πράσινες» είναι 135 κατοικίες σε σύνολο 314 κατοικιών, 3 επαγγελματικών χώρων 1 δημοσίου κτιρίου και 6 αποθηκών.

Exit mobile version