ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαξίμου: Ανέβαλαν την εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για να μην έρθει δεύτερο φιάσκο, μετά το Street Party – Τους επισκίασε η λαοθάλασσα για τα Τέμπη

Αναβολή για 2 εβδομάδες πήρε η εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για τα 50 χρόνια ΝΔ - Αναπόφευκτες οι συγκρίσεις με τη κοσμοπλημμύρα νεολαίας στο Καλλιμάρμαρο
Μαξίμου: Ανέβαλαν την εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για να μην έρθει δεύτερο φιάσκο, μετά το Street Party – Τους επισκίασε η λαοθάλασσα για τα Τέμπη

Ποιος θα το περίμενε πριν 20 χρόνια ότι η – κάποτε – λαοπρόβλητη παράταξη της ΝΔ θα έφτανε σήμερα σε σημείο να μην μπορεί να διοργανώσει ούτε μια δημόσια εκδήλωση χωρίς να ντροπιαστεί; Κι όμως, αυτό το «κατόρθωμα» έχει καταφέρει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου μπορεί να παρουσιάζει έναν «αγγελικά πλασμένο» κόσμο λαϊκής αποδοχής, αλλά στον δρόμο φαίνονται όλα. Πόσο σε θέλει ο λαός ή πόσο σου γυρνάει την πλάτη οργισμένος. Και μιλώντας περί δρόμου, ήταν εμφανές πως το γαλάζιο street party του Μητσοτάκη για τα 50 χρόνο της ΝΔ, στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία. Απογοητευτικά λίγος ο κόσμος, και όσοι παρευρέθηκαν ήταν οι γνωστοί «κολαούζοι» των κομματικών γραφείων.

Η… σκόρπια διαδήλωση στη Ρηγίλλης, σε συνδυασμό με την προεδρική… χυλόπιτα από Καραμανλή – Σαμαρά, έπληξε την εικόνα του πρωθυπουργού, που ούτως ή άλλως είναι εξαιρετικά τσαλακωμένη τελευταία. Και παρά την εμμονή του Κυριάκου να γίνει «παγκόσμιος πολίτης», φαίνεται ότι δεν έχει ξεχάσει την ελληνική παροιμία που λέει ότι ο φόβος φυλάει τα έρμα.

Έτσι, τα υπόλοιπα πανηγύρια για τον μισό αιώνα ΝΔ, αναβάλλονται για 2 βδομάδες, για να μη πέσουν μαζεμένες οι εικόνες που δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει γίνει… σκορποχώρι. Συγκεκριμένα μιλάμε για την εκδήλωση που είχε προγραμματίσει η ΟΝΝΕΔ για τις 19 Οκτωβρίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε σχετική ερώτηση που του έγινε, επιβεβαίωσε ότι η εκδήλωση θα αναβληθεί λέγοντας: «από ότι ξέρω παίρνει αναβολή για δύο εβδομάδες». Μάλιστα, συνέδεσε την αναβολή με τις χρονικότητες των ομιλητών.

Ας φέρουμε δύο εικόνες σε παραλληλισμό. Από τη μία η λαοθάλασσα νέων στο Καλλιμάρμαρο στη συγκλονιστική συναυλία για τα Τέμπη, με την οποία «συνδέθηκαν» 1,3 εκατομμύρια μοναδικοί λογαριασμοί και άρα παρακολούθησαν εκατομμύρια περισσότεροι πολίτες, σε οικογένειες, παρέες, καταστήματα και πλατείες.

Από την άλλη θα είχαμε τη γιορτή της νεολαίας ΟΝΝΕΔ το προσεχές Σάββατο, όπου η συμμετοχή θα ήταν τραγική. Την ώρα που Καραμανλής, Σαμαράς και Μεϊμαράκης έχουν γυρίσει την πλάτη στον πρωθυπουργό, ο Μητσοτάκης μόνος του, θα έκανε μια αξιολύπητη φιέστα με μια χούφτα νέους. Μοιραίες οι συγκρίσεις. Αναπόφευκτη και η επικοινωνιακή φθορά της κυβέρνησης.

Ο λαός στηρίζει με όλη του την καρδιά τον αγώνα της Μαρίας Καρυστιανού και όλων των οικογενειών, αλλά στις διαδηλώσεις της κυβέρνησης δεν δίνει ούτε τον… ίσκιο του.

Όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι σκέφτηκε ο Κυριάκος και έδωσε σήμα να πάει πιο πίσω η εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ. Η οποία μένει να δούμε και αν θα γίνει τελικά ή θα ακυρωθεί μέχρι νεωτέρας. Έχει πολλά προβλήματα στο κεφάλι του ο πρωθυπουργός, και δεν θέλει να προσθέσει ένα ακόμα.

Άλλωστε οι τάσεις σύγκρουσης που υπάρχουν στους γαλάζιους βουλευτές, έχουν μεταφερθεί και στην ΟΝΝΕΔ. Μεγάλο το ρεύμα αποδοκιμασίας για τον Μητσοτάκη. Και μην ξεχνάμε ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εκτός από πρώην πρόεδρος της ΝΔ, είναι από τα ιδρυτικά στελέχη της γαλάζιας νεολαίας και ήταν και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ (1984-1987). Κάτι που σημαίνει ότι θα είναι… τριπλό το κακό για τον Μητσοτάκη, αν ο Μεϊμαράκης δεν εμφανιστεί (και) στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μαξίμου: Ανέβαλαν την εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για να μην έρθει δεύτερο φιάσκο, μετά το Street Party – Τους επισκίασε η λαοθάλασσα για τα Τέμπη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.