ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με λύσσα ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να διεισδύσει στη ΝΙΚΗ – Όλο το παρασκήνιο και το εμπόδιο του Δημήτρη Νατσιού

Πώς ο Αντώνης Σαμαράς και το σύστημα του προσπαθούν με νύχια και με δόντια να «φυτέψουν» ανθρώπους τους στη ΝΙΚΗ.

Με λύσσα ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να διεισδύσει στη ΝΙΚΗ – Όλο το παρασκήνιο και το εμπόδιο του Δημήτρη Νατσιού
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Η ΝΙΚΗ συγκέντρωσε στις πρόσφατες ευρωεκλογές ποσοστό κοντά σε αυτό των πρώτων εθνικών εκλογών του Μαΐου. Μία απόδοση όχι καλή σε ένα περιβάλλον «ευνοϊκό», με πολλές λανθασμένες κινήσεις από την κυβέρνηση και ειδικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Γιατί όμως συνέβη αυτό; Για όλα υπάρχει εξήγηση. Πολλές φορές μπορεί να μην είναι αρεστή, όμως υπάρχει. Έτσι λοιπόν και στην περίπτωση της ΝΙΚΗΣ.

Τι έγινε όμως;

Αρχίζουμε από το βασικό πρόβλημα. Ότι η ΝΙΚΗ είναι… πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο, αν όχι το μεγαλύτερο, για τη Νέα Δημοκρατία. Χωρίς υπερβολή η ΝΙΚΗ είναι αυτή που πρεσβεύει σε μεγάλο βαθμό όσα χαρακτηρίζουν τον ΣΟΒΑΡΟ «δεξιό ψηφοφόρο» της Ν.Δ.. Γι αυτό και ο Γιώργος Αυτιάς έσπευσε κατά την παρουσίασή του ως υποψηφίου με τη Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές να υιοθετήσει το μήνυμα «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια». Για να θυμίσει στους ψηφοφόρους αυτούς πως η κυβέρνηση, δηλαδή η Ν.Δ., δεν έχει φύγει από τις αρχές της. Άσχετα τι… κάνει ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, άσχετα τι… είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Η Ν.Δ. πλήρωσε στις ευρωεκλογές, όπου έχασε κοντά ένα εκατ. ψηφοφόρους, τις λανθασμένες κυβερνητικές πολιτικές, τον γάμο των ομοφυλόφιλων, το μεταναστευτικό, τα προβλήματα ασφάλειας, την ακρίβεια και ειδικά την αλαζονεία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό είπε και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, στο Πολεμικό Μουσείο το βράδυ της Δευτέρας.

Όμως αυτό που δεν… είπε ο Αντώνης Σαμαράς είναι πως εδώ και κάποιο καιρό γίνεται μία προσπάθεια διείσδυσης στη ΝΙΚΗ.

Μα πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό; Θα αναρωτηθεί κάποιος.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και δεν μένουν μυστικά πράγματα για πολύ καιρό.

Θυμάστε λοιπόν τις αντιδράσεις (ή αν δεν θυμάστε μπορείτε να δείτε αντιδράσεις στους ψηφοφόρους της ΝΙΚΗΣ) για την συμμετοχή ειδικά ενός ανθρώπου στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ; Γιατί ξεκίνησαν αυτές οι αντιδράσεις; Επειδή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sportime, η βάση της ΝΙΚΗΣ θεωρούσε δεδομένο πως η έδρα, αν πήγαινε στον συγκεκριμένο υποψήφιο θα κατέληγε στη Ν.Δ.. Ο λόγος; Οι σχέσεις του συγκεκριμένου υποψηφίου με το σύστημα Αντώνη Σαμαρά.

Τελικά ο υποψήφιος αυτός δεν… βγήκε ευρωβουλευτής, άρχισε να κατηγορεί ευθέως τη ΝΙΚΗ όπου βρεθεί και όπου σταθεί όμως η έδρα… έμεινε στη ΝΙΚΗ, λένε άνθρωποι από την κομματική βάση της ΝΙΚΗΣ.

Είπαμε, μικρή χώρα η Ελλάδα, γνωστοί και οι… καφέδες στα στέκια του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ο Αντώνης Σαμαράς ψάχνει την… σωτηρία της Ν.Δ. του ή καλύτερα την πολιτική σωτηρία, που βρίσκεται στους ψηφοφόρους της ΝΙΚΗΣ ή στους υποψηφίους της ΝΙΚΗΣ ή ακόμα και στους ανθρώπους που βλέπουν θετικά τη ΝΙΚΗ.

Ποια ήταν η μεγάλη νικήτρια των ευρωεκλογών εκτός της θηριώδους αποχής; Η Αφροδίτη Λατινοπούλου. Στις πρώτες γραμμές της ομιλίας στο Πολεμικό Μουσείο του Αντώνη Σαμαρά και η Αφροδίτη Λατινοπούλου, για την οποία στην διαδικασία των ευρωεκλογών, ο επίσης πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής, σταμάτησε το αυτοκίνητό του για να την χαιρετήσει.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου λοιπόν, στην πρώτη της πολιτική… κόντρα μετά την έδρα στις ευρωεκλογές τα έβαλε με τη ΝΙΚΗ, για την θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος αναφορικά με το Pride της Θεσσαλονίκης. Προσέξτε. Η πρώην πολιτεύτρια της Ν.Δ. τα έβαλε με τη ΝΙΚΗ του Δημήτρη Νατσιού για τη θέση της ΝΙΚΗΣ για το Pride. Η Αφροδίτη Λατινοπούλου επιτέθηκε στη ΝΙΚΗ, την οποία το Sportime είναι σε θέση να γνωρίζει από πολύ ασφαλείς πηγές προσέγγισε για να κατέβει υποψήφια με τη ΝΙΚΗ. Τι; Δεν το ξέρατε;

Πολλά είναι που δεν ξέρει ο απλός πολίτης. Όμως είπαμε. Σε μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα δεν μπορούν πολλά να μείνουν για πολύ μυστικά.

Που έχασε λοιπόν η ΝΙΚΗ στις ευρωεκλογές και δεν κατάφερε να πάρει περισσότερες ψήφους; Μήπως έχασε και στο κομμάτι τις διαχείρισης, εκτός των υποψηφίων στις ευρωεκλογές και σε αυτό της αντιμετώπισης μεγάλων κομματιών του ελληνικού λαού, όπως π.χ. οι αγρότες;

Απούσα η ΝΙΚΗ από τους αγρότες. Μην κρυβόμαστε. Τι έκανε τους ψηφοφόρους της ΝΙΚΗΣ να μιλούν για μετάλλαξη της ΝΙΚΗΣ σε αθηνοκεντρικό κόμμα; Ποιοι μέσα από τη ΝΙΚΗ είχαν και έχουν σκοπό να πλήξουν στη βάση του κόμματος την εικόνα του Δημήτρη Νατσιού; Ενός ανθρώπου με αγώνες δεκαετιών για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, για την υπεράσπιση των ιερών και των οσίων της Ελλάδας; Του μεγαλύτερου εχεγγύου επιτυχίας μίας προσπάθειας όπως είναι η ΝΙΚΗ; Πάλι και σε αυτό υπάρχουν απαντήσεις. Όμως θα έρθουν σε επόμενο ρεπορτάζ.

Ο Αντώνης Σαμαράς φανερά πλέον υιοθέτησε την πολιτική γραμμή της ΝΙΚΗΣ, ώστε να αντλήσει ψήφους από τους ψηφοφόρους της ΝΙΚΗΣ. Και ο Αντώνης Σαμαράς και το σύστημα του προσπαθούν με νύχια και με δόντια να «φυτέψουν» ανθρώπους τους στη ΝΙΚΗ, ώστε να μπερδέψουν τους ψηφοφόρους, να τους αποθαρρύνουν, να τους απογοητεύσουν και να τους οδηγήσουν ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ αλλού εκτός από τη ΝΙΚΗ. Ο λόγος; Ότι στη ΝΙΚΗ, «Σύνταγμα» είναι το Ευαγγέλιο και τα ιερά και τα όσια του τόπου μας. Και ενώ σε όλους τους άλλους στο τέλος θα επικρατήσει το ΕΓΩ, στους κόλπους της ΝΙΚΗΣ, της πραγματικής ΝΙΚΗΣ, στο τέλος επικρατεί και θα επικρατεί το εμείς για το συλλογικό συμφέρον.

Όσων εντός της ΝΙΚΗΣ τα… μάτια κάνουν καρδούλες στην θέα του Αντώνη Σαμαρά, καλό είναι να γνωρίζουν, όπως σωστό είναι να γνωρίζουν και οι ψηφοφόροι, πως σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι πηγές μας που δεν χωρούν αμφισβήτησης μας διαβεβαιώνουν ότι θα προκηρυχθούν εθνικές εκλογές.

Και τότε είναι που θα κριθούν και πρέπει να κριθούν όλοι. Όλοι όσοι έκλεισαν το μάτι σε υποψηφίους του περιβάλλοντος Σαμαρά, όσοι δεν απάντησαν τα τηλέφωνα στα προβλήματα των αγροτών, όσοι έβαλαν στο κόμμα ανθρώπους «που ξέρουν», έξω από την λογική της ΝΙΚΗΣ. Η οποία είναι μία και μόνο. Σύνταγμα μας το Ευαγγέλιο, κριτής μας ο Θεός, στρατηγός μας η Παναγία, για τα ιερά και τα όσια του έθνους μας. Όλα τα παραπάνω δίνουν απαντήσεις σε όλα τα «προβλήματα» του σήμερα και χαράσσουν εθνική πολιτική.

Ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο μπορεί να έχουμε εθνικές εκλογές. «Ο Μητσοτάκης θέλει να εκμεταλλευτεί την ανυπαρξία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ», έλεγε στο Sportime πηγή κοντά στο θέμα. Kαι η πηγή αυτή σπάνια δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Δεν βγήκε τυχαία τώρα να μιλήσει ο Αντώνης Σαμαράς. Βλέπει ένα 20% ψηφοφόρων που εν δυνάμει μπορούν να κατευθυνθούν προς τη ΝΙΚΗ. Ξέρει πως η ΝΙΚΗ και ο Δημήτρης Νατσιός είναι οι μοναδικές δυνάμεις που δεν θα αλλάξουν άποψη, περπατησιά και πως αργά ή γρήγορα θα διαπιστωθεί πως είναι οι μόνοι που λένε την αλήθεια. Γι αυτό και το σύστημα Σαμαρά έχει… βαλθεί να εισχωρήσει στη ΝΙΚΗ. Χώρος χριστιανών που δεν… μιλούν, θεωρείται η ΝΙΚΗ για το μπαρουτοκαπνισμένο αυτό πολιτικό σύστημα. «Ε… θα τους διαλύσουμε να ηρεμήσουμε από αυτούς», η κεντρική ιδέα όσων έγιναν τον τελευταίο καιρό και όσων θα ακολουθήσουν.

Αρκεί να βγει ο Χριστός από τη ΝΙΚΗ. Και όλα τα άλλα είναι… εύκολα.

Exit mobile version