Δημοσιεύματα έκαναν λόγο ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο μεγάλος σεισμός να χτυπήσει το Ιόνιο τους προσεχείς μήνες και ο Άκης Τσελέντης επιτέθηκε κατά όσων «σπέρνουν» τον τρόμο.
Συγκεκριμένα ο διευθυντής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στρέφεται κατά συναδέλφου του σεισμολόγου. Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος είναι αυτός που έκανε την παραπάνω πρόβλεψη, με τον κ. Τσελέντη να εκφράζει την απορία του για το γιατί βρίσκεται στην Εθνική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου αφού δεν είναι καθηγητής ούτε ερευνητής.
Μεταξύ άλλων τον κατηγορεί για εκτίμηση βασισμένο σε… αέρα κοπανιστό και για αρρωστημένες φιλοδοξίες. Στην εξήγηση που δίνει ο κ. Τσελέντης είναι πως το Ιόνιο αποτελεί την περιοχή με τη μεγαλύτερη σεισμικότητα στην Ευρώπη, συνεπώς το να λέει κάποιος ότι θα κάνει σεισμό, είναι σα να λέει ότι κάποια στιγμή θα βρέξει.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη στο facebook:
Καλά δε ντρεπόμαστε καθόλου, έχουμε τον κόσμο τρομοκρατημένο από τους πρόσφατους σεισμούς και τι λέμε; ότι «μπορεί να κάνει σεισμό στο Ιόνιο».
Δηλαδή σε μία περιοχή που έχει τη μεγαλύτερη σεισμικότητα της Ευρώπης λέμε τα αυτονόητα χωρίς κάτι συγκεκριμένο. Δείτε το χάρτη με την σεισμικότητα του Ιονίου είναι σαν να σας λέω ότι θα βρέξει το χειμώνα! Απλώς είναι το 1 λεπτό δημοσιότητας το οποίο σας έλεγα χάρη στο οποίο γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας την αγωνία του κόσμου και «αν μας κάτσει» θα βγούμε και θα κομπάζουμε στα κανάλια ότι το είπαμε….
Δηλαδή παίζουμε ζάρια. Θα του το ξαναπώ όπως το έχω πει άπειρες φορές: τα στερνά τιμούν τα πρώτα αλλά φοβάμαι ότι δεν υπάρχουν ούτε πρώτα, όλα στο βωμό της δημοσιότητας. Και το ξεκαθαρίζω για να μην παρεξηγούμαστε δεν λέω ότι δεν θα κάνει σεισμό στο Ιόνιο αλλά δεν έχω κάτι συγκεκριμένο βασισμένο σε μετρήσεις και όχι σε αέρα κοπανιστό.
Αυτός ο κύριος αφού είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εκτιμήσεις Σεισμικού Κινδύνου (Δεν ξέρω ποιος τον έβαλε εκεί και σαν τι μπήκε αφού δεν είναι ούτε ομότιμος καθηγητής ούτε καθηγητής ούτε ομότιμος ερευνητής πουθενά), έπρεπε να φέρει αυτές τις εκτιμήσεις του στην επιτροπή και όχι να τις βάλει στον ανεμιστήρα προσδοκώντας να κάνει κάποιο σεισμό στο Ιόνιο (κάτι πολύ συνηθισμένο και πιθανό να γίνει κάποια στιγμή) για να μας λέει μετά ότι τον πρόβλεψε.
Σας θυμίζω ότι γι’ αυτό κατηγορούσε τον καθηγητή Βαρώτσο (ο οποίος ποτέ δεν έλεγε δημόσια τις εκτιμήσεις του αλλά τις δημοσιεύει σε ένα Αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό) δηλαδή έχουμε 2 m και δύο σταθμά. Στο Γεωδυναμικό έχουμε δεχτεί δεκάδες τηλεφωνήματα από τα Ιόνια και ειδικά εγώ πάρα πολλά από την Κεφαλονιά από τρομοκρατημένους πολίτες, έλεος πια με αυτές τις αρρωστημένες φιλοδοξίες κάποιων».