ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά το dark room, σειρά επίθεσης για το κόμμα ΝΙΚΗ πήραν τα Ellinika Hoaxes – Αφορμή τις ηλεκτρονικές ταυτότητες – Μαζεύονται παράσημα

Το κόμμα ΝΙΚΗ εξέδωσε ανακοίνωση για τα Ellinika Hoaxes και τα όσα «χρέωσαν» στον Δημήτρη Νατσιό για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες.
Μετά το dark room, σειρά επίθεσης για το κόμμα ΝΙΚΗ πήραν τα Ellinika Hoaxes – Αφορμή τις ηλεκτρονικές ταυτότητες – Μαζεύονται παράσημα

Το κόμμα ΝΙΚΗ είναι απλώς ένας ακόμα οργανισμός που πλήττεται από τα Ellinika Hoaxes. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του Δημήτρη Νατσιού για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες και τη δυνατότητα του γεωεντοπισμού των πολιτών. Μία μέρα μετά τα όσα έγραψε για τον πρόεδρο του κόμμα ΝΙΚΗ, το dark room…

Πολλή ανάλυση για τα όσα έγραψαν τα Ellinika Hoaxes δεν χρειάζεται. Ο καλύτερος τρόπος να πεις ένα μεγάλο ψέμα, είναι να απομονώσεις τη μισή αλήθεια. Έτσι χάνεται το νόημα, έτσι δημιουργούνται εντυπώσεις, έτσι λειτουργεί ο προσανατολισμός. Ο τρόπος με τον οποίο διαψεύδουν και… αφορίζουν τα Ellinika Hoaxes δεν ελέγχεται από κανέναν.

Αλλά το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το κόμμα ΝΙΚΗ αναλύει διεξοδικά το πώς επέλεξαν τα Ellinika Hoaxes να βγάλουν… ψευδείς τους ισχυρισμούς του Δημήτρη Νατσιού. Πολλές είναι οι φορές που ο τρόπος που διαψεύδονται τα ρεπορτάζ έχει αποδεχθεί πρόχειρος και πολλές φορές… ύποπτος.

Συγκοινωνούντα δοχεία είναι όμως είναι και τα Ellinika Hoaxes. Ένας κρίκος αλυσίδας. Μία μέρα μετά τα όσα έγραψε το dark room από το Πρώτο Θέμα για τον «μπελά» που έχει βρει ο Κυριάκος Πιερρακάκης από τον Δημήτρη Νατσιό για το Υπουργείο Παιδείας, τα Ellinika Hoaxes έσπευσαν να δηλώσουν παρουσία με τις δηλώσεις για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες. Όλως περιέργως για τον άνθρωπο του οποίου οι ηλεκτρονικές ταυτότητες αποτελεί δικό του «έργο».

Να προσθέσουμε πως – όλως τυχαίως – το γαϊτανάκι είχε ξεκινήσει με τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο αποστόμωσε η Νίκη, να ρίχνει την πρώτη φωτιά. Με τα Ellinika Hoaxes συμπληρώθηκε το καρέ…

Μαζεμένα παράσημα αποτελούν το να ασχολούνται με τέτοιο τρόπο οι συγκεκριμένοι πόλοι «επικοινωνίας»…

Όσα είπε το κόμμα ΝΙΚΗ για τα Ellinika Hoaxes

«Έσπευσαν τα ELLINIKA XOAXES να κατακεραυνώσουν τον πρόεδρο της «ΝΙΚΗΣ» για τη δήλωσή του κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, με την οποία αναφέρθηκε στις εξαγγελθείσες προς έκδοση νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες.

Αφού τα ELLINIKA XOAXES απομόνωσαν, από το σύνολο της δήλωσης, τη φράση του ότι οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες «θα έχουν δυνατότητα γεωεντοπισμού των πολιτών», αποφάνθηκαν ότι συνιστά ψευδή ισχυρισμό (δεχόμενα έμμεσα ότι, όλα τα υπόλοιπα που ο πρόεδρος της ΝΙΚΗ είπε, δεν είναι ψευδή, άρα αληθή).

Ωστόσο, αυτή η επιλεκτική απομόνωση και άδικη είναι και δεν αποδίδει την αλήθεια, διότι δεν αναζητήθηκε από τα ELLINIKA XOAXES η έννοια υπό την οποία αποδόθηκε στις νέες ταυτότητες η δυνατότητα εντοπισμού του πολίτη που είναι η ακόλουθη:

Μία τέτοια ηλεκτρονική ταυτότητα, όταν ενεργοποιείται σε κάποιο σημείο πρόσβασης, προδίδει την γεωγραφική παρουσία του κατόχου της (μέσω του σταθμού πρόσβασης) και αφήνει ψηφιακό ίχνος, δηλαδή ιχνηλασιμότητα στο σύνολο των σημείων ταυτοποίησής του. Το απλούστατο είδος microchip rfid που, λόγω του μικρού κόστους, θα έχουν οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες αναγκαστικά θα λειτουργεί σε μικρό βεληνεκές δρά­σης. Η α­πό­στα­ση δηλαδή που α­παι­τεί­ται για να το ανι­χνεύ­σει μί­α συσκευή που «ρω­τά­ει» και για να λά­βει α­πάν­τη­ση, εί­ναι πολύ μι­κρή. Σύντομα τα νέα πρωτόκολλα WiFi (π.χ. 6.0 ή 7.0) αλλά και αυτά των ΙοΤ (Internet of Things) πιθανώς να επιτρέπουν την αυτόματη ενεργοποίηση του RFID Chip, κάτι το οποίο θα πολλαπλασιάσει εκθετικά τα σημεία πρόσβασης της κάρτας και κατ’ επέκταση και την εκθετική αύξηση ιχνηλασιμότητας της γεωγραφικής θέσης του πολίτη. Υπό αυτή την έννοια επικαλούμαστε τον κίνδυνο «γεωεντοπισμού» που προκύπτει από τις ηλεκτρονικές ταυτότητες.

Φυσικά και τα smart phones έχουν δυνατότητα εντοπισμού θέσης του κατόχου της συσκευής (γεωεντοπισμού), με διαφορετικό βέβαια τρόπο (τεχνολογία κυψελών). Η κατοχή όμως και χρήση μίας τέτοιας συσκευής είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική, όπως θα είναι η διαρκής κατοχή από τον πολίτη της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητάς του, προκειμένου να πιστοποιείται η ταυτότητά του και να ασκεί δικαιώματα και υποχρεώσεις μέσω αυτής.

Πέραν αυτού, συγχρόνως με την έκδοση της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας, θα ολοκληρωθεί όπως προαναγγέλθηκε, και η ενσωμάτωσή της μέσω κάποιας εφαρμογής στο κινητό smart τηλέφωνο, όπως αυτή του COVID PASS σήμερα, οπότε πλέον θα γίνεται άμεσα γεωεντοπισμός μέσω και του τηλεφώνου/ταυτότητας.

Υπάρχει λοιπόν ή όχι δυνατότητα εντοπισμού της θέσης του πολίτη από την κατοχή και χρήση της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας;».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μετά το dark room, σειρά επίθεσης για το κόμμα ΝΙΚΗ πήραν τα Ellinika Hoaxes – Αφορμή τις ηλεκτρονικές ταυτότητες – Μαζεύονται παράσημα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…