ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μιχαΐν Λόπεζ Νούνιεζ: Ο 5 φορές χρυσός παλαιστής – «Έθαψαν» τον τεράστιο άθλο του επειδή είναι Κουβανός και φυσιολογικός άνδρας

O αθλητής της ελληνορωμαϊκής, Μιχαΐν Λόπεζ Νούνιεζ, έγινε ο μεγαλύτερος Ολυμπιονίκης όλων των εποχών - Το κατόρθωμά του όμως «θάφτηκε» επιμελώς
Μιχαΐν Λόπεζ Νούνιεζ: Ο 5 φορές χρυσός παλαιστής – «Έθαψαν» τον τεράστιο άθλο του επειδή είναι Κουβανός και φυσιολογικός άνδρας

Στους αλλοπρόσαλλους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, φαίνεται ότι ακόμα και οι αθλητικές διακρίσεις είναι δύο… ταχυτήτων. Χωρίζονται σε αυτές που βολεύει το σύστημα να (υπερ)προβληθούν, και σε εκείνες που κρίνονται ως… ενοχλητικές και μη αρεστές στο μήνυμα που φέρουν.

Ο θρυλικός – πλέον – Κουβανός αθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης, Μιχαΐν Λόπεζ Νούνιεζ, ολοκλήρωσε στο Παρίσι έναν άθλο που κανένας άλλος αθλητής, σε κανένα από τα ολυμπιακά αθλήματα δεν έχει καταφέρει ποτέ στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων: κατέκτησε 5 χρυσά μετάλλια σε 5 συνεχόμενες Ολυμπιάδες (Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012, Ρίο ντε Τζανέιρο 2016, Τόκιο 2021 και Παρίσι 2024).

Επομένως μιλάμε για τον κορυφαίο Ολυμπιονίκη όλων των εποχών ως τώρα. Στον τελικό της κατηγορίας των 130 κιλών της ελληνορωμαϊκής πάλης, ο 42χρονος πλέον Μιχαΐν Λόπεζ, νίκησε με άνεση τον Χιλιανό Γιασμάνι Ακόστα με 6-0 στα σημεία, αποθεώθηκε από τους θεατές και σε μια συγκινητική στιγμή, έβγαλε τα παπούτσια του και τα άφησε στο ταπί, σηματοδοτώντας την αποχώρησή του από την αγωνιστική δράση.

Παρόλη τη θρυλική επιτυχία αυτού του αθλητή που μπήκε στο πάνθεον του Ολυμπιακού αθλητισμού, η προβολή αυτού του κατορθώματος ήταν δυσανάλογα μικρή από τα ΜΜΕ.

Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε για παράδειγμα την υπερπροβολή των intersex αθλητών με ανδρικό DNA, που παραβιάζουν τον δίκαιο ανταγωνισμό και γρονθοκοπούν με άνεση γυναίκες πυγμάχους. Για το λόγο ότι οι 2 άνδρες πυγμάχοι είναι «σπόνσορες» της woke ατζέντας, προβάλλονται συνεχώς σαν είναι… τρομεροί αθλητές, ενώ στην πραγματικότητα ντροπιάζουν τον αθλητισμό με το να εκμεταλλεύονται τη διάπλασή τους, εις βάρος βιολογικών γυναικών. Στην πραγματικότητα είναι αποτυχημένοι αθλητές που κερδίζουν δόξα με το να κλέβουν διακρίσεις και μετάλλια που δεν τους ανήκουν.

Σε αντιδιαμετρικά αντίθετη πραγματικότητα, έχουμε την ιστορική και πανάξια επιτυχία του πεντάκις χρυσού Ολυμπιονίκη παλαιστή, Μιχαΐν Λόπεζ, ο οποίος έχει την… ατυχία να φέρει 2 «ψεγάδια»: Πρώτον είναι φυσιολογικός άνδρας και δεύτερον είναι… Κουβανός.

Επομένως η αμερικανοκίνητη woke ατζέντα που ακολουθείται πιστά από τη ΔΟΕ, είχε 2 σοβαρούς λόγους για να «θάψει» το πρωτοφανές κατόρθωμα του Μιχαΐν Λόπεζ. Το να είσαι φυσιολογικός άνδρας, δεν… πουλάει πια. Είναι απαράδεκτο για ένα σύστημα που θέλει να καταργήσει τα βιολογικά φύλα.

Επιπλέον η Κούβα είναι μια περήφανη χώρα που εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα βρίσκεται σε τεταμένες σχέσεις με τις ΗΠΑ, έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές σε αυτά τα χρόνια την υπονομευτική δράση των Αμερικανών και δεν έχει υποκύψει ποτέ στην Αμερικανική επιρροή. Εκτός αυτού, η Κούβα διατηρεί και στενές σχέσεις με τη Ρωσία, τη Βενεζουέλα και το Ιράν.

Κάπως έτσι βλέπουμε ότι τα γεωπολιτικά συμφέροντα του Δυτικού άξονα, γίνονται επικοινωνιακά «όπλα» και στον αθλητισμό. Οι Αμερικανοί Ολυμπιονίκες απολαμβάνουν μακράν τη μεγαλύτερη προβολή από τα ΜΜΕ, σε σημείο που καταντάει κουραστικό, αλλά εκείνοι οι αθλητές σαν τον Μιχαΐν Λόπεζ, κρίνονται ως Ολυμπιονίκες του «περιθωρίου». Γίνονται «κόκκινο πανί» για το σύστημα, και βέβαια οι αξίες του Ολυμπισμού πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μιχαΐν Λόπεζ Νούνιεζ: Ο 5 φορές χρυσός παλαιστής – «Έθαψαν» τον τεράστιο άθλο του επειδή είναι Κουβανός και φυσιολογικός άνδρας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.