ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύκονος: Ελεύθερη πτώση – Έπαψε ελληνικό νησί να θυμίζει..

​​​​​​​Τι πραγματικά συμβαίνει φέτος στη Μύκονο και για ποιους λόγους το ξακουστό νησί των ανέμων «θολώνει» την εικόνα του ελληνικού τουρισμού;
Μύκονος: Ελεύθερη πτώση – Έπαψε ελληνικό νησί να θυμίζει..

Καλοκαίρι 2023. Τόσο η επιβατική κίνηση, όσο και η ζήτηση για τουριστικά καταλύματα, οδηγούν σε μια χρονιά – ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, ωστόσο η «ναυαρχίδα» του, η Μύκονος, υποφέρει.

Μπορεί λοιπόν η χώρα μας να αποτελεί και φέτος έναν από τους κορυφαίους προορισμός στη Μεσόγειο, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που, ακομα και αν έχουν την οικονομική άνεση, επιλέγουν να γυρίσουν την πλάτη στο νησί των Ανέμων.

Για ποιους λόγους λοιπόν το ξακουστό νησί στην καρδιά των Κυκλάδων έχει πάρει την… κάτω βόλτα, παρουσιάζοντας μια τελείως διαφoρετική εικόνα από αυτή που είχαμε συνηθίσει;

Λίγο παραπάνω αναφέραμε την Μύκονο ως νησί των ανέμων, όμως δεν θεωρείται υπερβολικό να χαρακτηριστέι και το νησί των…. αυθαιρέτων.

Μπορεί η κυβέρνηση να «ξέπλυνε» τις τεράστιες αυθαιρεσίες και παραβάσεις δεκάδων εκατομμυρίων να αθωώνονται με 500 ευρώ, ωστόσο οι φωτογραφίες μπουλντόζες να γκρεμίζουν αυθαίρετες κατασκευές λειτούργησαν άκρως αρνητικά.

Μάλιστα, όλο αυτό διάστημα, οι αστυνομικές αρχές συνέχιζαν τους εντατικούς ελέγχους για πολλές ακόμη περιπτώσεις αυθαίρετης δόμησης που καταγράφονταν σε περιοχές του νησιού.

Και δεν είναι φυσικά μόνο οι αυθαιρεσίες, καθώς οι τιμές για διαμονή, διατροφή και διασκέδαση μοιάζουν απλησίαστες για τους περισσότερους.

Φαίνεται πως υπάρχουν κάποιοι μαγαζάτορες, οι οποίοι στο όνομα αυτής της πολυτέλειας, κάπως ξεφεύγουν, χάνοντας το όριο.

Το είδαμε και πέρσι με τις καταγγελίες για τα «μασημένα» καλαμαράκια, το είδαμε και φέτος με τα 35 ευρώ για δυο μερίδες πατάτες με σως……. και λίγη φέτα.

Όπως ήταν λογικό οι ομολογουμένως «τσουχτερές» τιμές αποτέλεσενα ένα από τα θέματα της επικαιρότητας στην Ελλάδα, τα οποία σχολιάστηκαν έντονα στο Twitter.

Έτσι λοιπόν, για τους κανονικούς παραθεριστές, το νησί δεν είναι πλέον προσιτό.

Τον Ιούλιο, ακόμη και ένα δίκλινο δωμάτιο σε ξενώνα δύο αστέρων κοστίζει περίπου 150 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ η αντίστοιχη διαμονή σε ξενοδοχεία τεσσάρων ή πέντε αστέρων κοστίζει συχνά μεταξύ 400 και 800 ευρώ.

Από ‘κει και πέρα, η εικόνα του αεροδρομίου «Μαντώ Μαυρογένους» της Μυκόνου, μες στην καρδιά του καλοκαιριού, είναι πρωτόγνωρη.

Αναμφίβολα, ένας από τους λόγους για την έλλειψη συνωστισμού στο αεροδρόμιο, είναι η λειτουργία διοδίων, από τα οποία διέρχονται όλα τα οχήματα για να αποβιβάζουν και να επιβιβάζουν τον κόσμο.

Είναι χαρακτηριστικό πως μια κάρτα εισόδου κοστίζει 124 ευρώ, ενώ απαιτείται εγγύηση 500 ευρώ.

Όπως και να ‘χει, το σίγουρο είναι πως το φετινό καλοκαίρι είναι αρκετά διαφορετικό για τη Μύκονο, τη στιγμή δεν αποκλείεται να πάρουν σύντομα τη… σκυτάλη και άλλα ελληνικά νησιά όπως για παράδειγμα η Πάρος.

Διαβάστε επίσης: 

Γιώργος Πατούλης – Γιάννης Σγουρός: Δύο κόσμοι αντίθετοι. Ζεϊμπέκικο στα αποκαΐδια από τη μία – Σπαζοκεφαλιά για λύσεις στην Αττική από την άλλη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μύκονος: Ελεύθερη πτώση – Έπαψε ελληνικό νησί να θυμίζει..», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.