ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύκονος: Οι κάτοικοι δεν έχουν νερό να μαγειρέψουν και οι πισίνες είναι γεμάτες! (vid)

Μύκονος: Καλά καλά δεν έχουν νερό να μαγειρέψουν, αλλά η χλιδή χλιδή στο κοσμοπολίτικο «νησί των ανέμων»! 

Μύκονος; Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του νησιού: «Δεν έχουμε νερό ούτε για να μαγειρέψουμε ενώ τριγύρω διατηρούν πισίνες», λένε.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Συγκεκριμένα οι κάτοικοι στο νησί στις Κυκλάδες είναι απελπισμένοι καθώς φέτος η Μύκονος… βούλιαξε από τους τουρίστες, κάτι οποίο επέφερε την υπερκατανάλωση στο νερό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι χλιδάτες και πελώριες πισίνες πολλών σπιτιών και ξενοδοχείων να είναι γεμάτες, αλλά η κατσαρόλα για το φαγητό της ημέρας να είναι άδεια!

Συγκεκριμένα η κατανάλωση νερού αυξήθηκε φέτος κατά 30% σε σχέση με το 2019, ενώ την ίδια ώρα λόγω της ανομβρίας που επικρατεί στο νησί έχει πέσει δραματικά η στάθμη των φραγμάτων, με αποτέλεσμα η άντληση νερού από αυτά να είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Οι αφαλατώσεις δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση, και μεγάλο ποσοστό κατοίκων δεν βρίσκει ούτε την απαραίτητη ποσότητα για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες.

Δείτε παρακάτω τα όσα καταγγέλλει  στην κάμερα του Mykonos Live TV ένας κάτοικος του νησιού ο οποίος αναφέρει ότι τη στιγμή που πολλοί παρακαλούν να βρουν λίγο νερό για να… μαγειρέψουν, ακριβώς δίπλα τους, άλλοι διατηρούν πισίνες μια ανάσα από την παραλία.

Διαβάστε επίσης:

The Voice: Ποιος θα είναι ο νέος κριτής – Χιλιάδες οι συμμετοχές

Παναθηναϊκός: Λούντκβιστ και Τρόνσταντ, οι πιθανότητες και ο μεγάλος πόθος

Exit mobile version