ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύκονος: Ισχυρό χτύπημα στον τουρισμό – Ραγδαία πτώση των αφίξεων

Λαβωμένη η Μύκονος το καλοκαίρι του 2024

Μύκονος: Ισχυρό χτύπημα στον τουρισμό - Ραγδαία πτώση των αφίξεων
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σε μια περίοδο άκρως τουριστική φαίνεται πως η Μύκονος είναι αυτή που έχει δεχθεί το πιο ισχυρό χτύπημα στον τουρισμό καθώς καταγράφεται ραγδαία πτώση των αφίξεων στο νησί των ανέμων.

Από εκεί που άλλοτε αποτελούσε έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς, η ακρίβεια φαίνεται πως χτύπησε την πόρτα του νησιού που είναι λαβωμένο συγκριτικά με το καλοκαίρι του 2023.

Μύκονος: Ισχυρό χτύπημα στον τουρισμό – Ραγδαία πτώση των αφίξεων

Πιο συγκεκριμένα, η Μύκονος συνέχισε να χάνει έδαφος, με την επιβατική κίνηση να παρατηρείται κατά -4,2% μειωμένη σε σχέση το 2023 συνεχίζοντας την φθίνουσα πορεία που παρατηρήθηκε ήδη από πέρυσι.

Τόσο η επιβατική κίνηση, όσο και η ζήτηση για τουριστικά καταλύματα, είναι δεδομένη, ωστόσο η «ναυαρχίδα» του, η Μύκονος, υποφέρει.

Μπορεί λοιπόν η χώρα μας να αποτελεί και φέτος έναν από τους κορυφαίους προορισμός στη Μεσόγειο, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που, ακομα και αν έχουν την οικονομική άνεση, επιλέγουν να γυρίσουν την πλάτη στο νησί των Ανέμων.

Κάπως έτσι και για ορισμένους λόγους λοιπόν το ξακουστό νησί στην καρδιά των Κυκλάδων έχει πάρει την… κάτω βόλτα, παρουσιάζοντας μια τελείως διαφoρετική εικόνα από αυτή που είχαμε συνηθίσει.

Τον Ιούλιο, ακόμη και ένα δίκλινο δωμάτιο σε ξενώνα δύο αστέρων κοστίζει περίπου 150 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ η αντίστοιχη διαμονή σε ξενοδοχεία τεσσάρων ή πέντε αστέρων κοστίζει συχνά μεταξύ 400 και 800 ευρώ.

Από ‘κει και πέρα, η εικόνα του αεροδρομίου «Μαντώ Μαυρογένους» της Μυκόνου, μες στην καρδιά του καλοκαιριού, προκαλεί προβληματισμό.

Exit mobile version