ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μισθός 951 ευρώ για 10.000 ανέργους – Πότε ξεκινάει το νέο πρόγραμμα του ΔΥΠΑ

«Ανάσα» για χιλιάδες ανέργους από πρόγραμμα επιδότησης, με τον μισθό τους να ανέρχεται τα 951 ευρώ για 18 μήνες.

Μισθός 951 ευρώ: «Ανάσα» για χιλιάδες ανέργους από πρόγραμμα επιδότησης, με τον μισθό τους να ανέρχεται τα 951 ευρώ για 18 μήνες.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Μισθός 951 ευρώ: Αναλυτικότερα, εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις ένταξης στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για την επιδότηση των θέσεων εργασίας για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 45 ετών και άνω σε περιοχές με μεγάλο δείκτη ανεργίας.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους είναι μακροχρόνια άνεργοι σε περιοχές με υψηλή ανεργία και άνεργοι μεγαλύτερων ηλικιών των οποίων η διαρκής απομάκρυνση από την αγορά εργασίας δυσχεραίνει την επανένταξη τους σε αυτήν.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε με νούμερα οι άνεργοι θα λαμβάνουν 951 ευρώ για 18 μήνες και ο μισθός τους θα επιδοτείται από τη ΔΥΠΑ μέχρι και το 80%.

Μισθός 951 ευρώ για 10.000 ανέργους: Στόχοι, ποιους αφορά και ποιοι θα έχουν προτεραιότητα

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας, που θα είναι πλήρους απασχόλησης με την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων εγγεγραμμένων στο μητρώο ανεργίας της ΔΥΠΑ, 45 ετών και άνω, σε περιοχές υψηλής ανεργίας της χώρας. Γεωγραφικά μιλώντας πρόκειται για Περιφέρειες της Δυτικής, Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Ελλάδας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου.

Η κίνηση αυτή σκοπό έχει να τονώσει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και πάλι με προτεραιότητα στις παραπάνω περιφέρειες της χώρας.

Έμφαση θα δοθεί σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πράσινης και ψηφιακής οικονομίας. Σημαντικό, ότι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου μια επιχείρηση να ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού ης κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής.

Τέλος να αναφέρουμε ότι οι ωφελούμενοι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα μόνο από την αρμόδια υπηρεσία (ΚΠΑ 2) στην οποία ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημα όπου θα απασχοληθούν, σύμφωνα με τις ζητούμενες ειδικότητες όπως έχουν δηλωθεί κατά την υποβολή της αίτησης υπαγωγής από τις επιχειρήσεις.






Exit mobile version