ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Κήρυγμα μίσους κατά πάντων

Στο στόχαστρο του,πολιτικοί, ομοφυλόφιλοι – Όσα είπε για το Μακεδονικό.

Συντάκτης: Σία Ανδρικάκη Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Σε ένα κήρυγμα μίσους κατά πολιτικών, ομοφυλοφίλων και όχι μόνο προχώρησε από τη Λαμία όπου χοροστάτησε σε θεία λειτουργία, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Ο μητροπολίτης σε ένα παραλήρημα μίσους επιτέθηκε στους ομοφυλόφιλους χαρακτηρίζοντάς τους ως «ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας» ενώ δήλωσε δικαιωμένος από την αθώωση του Αμβρόσιου.

Αναφερόμενος στην ομοφυλοφιλία είπε χαρακτηριστικά πως «αποτελεί ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας, μία προσβολή του ανθρωπίνου σώματος, μία παράχρηση των ανθρωπίνων Θεοσδώτων οργάνων».

Επιπρόσθετα,επιτέθηκε στους πολιτικούς ως σύνολο και τους χαρακτήρισε «εξαρτήματα του διεθνιστικού συστήματος».
Τέλος ο μητροπολίτης αναφέρθηκε και στο Μακεδονικό, χαρακτηρίζοντας «ιστορικά μέγα λάθος» την ονομασία των Σκοπίων ως Μακεδονία και αναφέροντας πως:

«Το να δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας μας στην επίπλαστη αυτή κρατική οντότητα που θέλουν να αναπροσδιορίζονται, παρότι Σλάβοι, ως απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι εγκληματικό γεγονός και ιστορικό μέγα λάθος. Πρέπει να στεκόμαστε γεμάτοι δέος μπρος στο αίμα με το οποίο μάρτυρες πότισαν τη γη της Μακεδονίας και μας τη χάρισαν ως αναπόσπαστο τμήμα της Ελλάδος μας…»

Exit mobile version