ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης: Μιλά για «ασφάλεια για όλους – ασφάλεια παντού», για μια Ελλάδα που θυμίζει Κολομβία των Βαλκανίων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης - ως είθισται - περιέγραψε μια χώρα της φαντασίας του, λέγοντας πως έχει μειωθεί η εγκληματικότητα στην Ελλάδα και οι πολίτες νοιώθουν... ασφαλείς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης - ως είθισται - περιέγραψε μια χώρα της φαντασίας του, λέγοντας πως έχει μειωθεί η εγκληματικότητα στην Ελλάδα και οι πολίτες νοιώθουν... ασφαλείς.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υποθέσεις ανθρωποκτονιών που σοκάρουν την κοινή γνώμη, δολοφονίες και απόπειρες δολοφονίας σε δημοσιογράφους, βίαιες επιθέσεις νεανικών συμμοριών, θανάσιμα «ξεκαθαρίσματα» νονών της νύχτας, βιασμοί, ληστείες, υποθέσεις παιδικής κακοποίησης, και άλλα ειδεχθή εγκλήματα είναι καθημερινώς παρόντα στο αστυνομικό ρεπορτάζ, φανερώνοντας πως πλέον ζούμε σε μια χώρα που έχει μετατραπεί σε άντρο της εγκληματικότητας.

Κι όμως, κατά την αντίληψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του, η εγκληματικότητα έχει… μειωθεί! Και γιατί όχι; Συνηθισμένοι είναι πλέον οι πολίτες στο να ακούνε κυβερνητικές δηλώσεις αυτο – αποθέωσης που περιγράφουν κάποια άλλη χώρα (πάντως όχι την Ελλάδα). Η εγκληματικότητα έχει… μειωθεί, όπως η ακρίβεια έχει… αντιμετωπιστεί, η Τουρκία έχει… απομονωθεί, το Ελληνικό έχει… χτιστεί, η δημόσια Υγεία έχει… ενισχυθεί.

Άλλωστε για το Μαξίμου, σημασία δεν έχει τι βιώνει ο πολίτης στο «πετσί» του, άλλα τι «γυαλίζει» πίσω από την επικοινωνιακή βιτρίνα της κυβέρνησης, ακόμα και αν είναι ένα «μουσαντένιο» αφήγημα.

Έτσι μετά την πολιτική φιέστα των εγκαινίων του Ελληνικού που ουσιαστικά εγκαινιάστηκαν για δεύτερη φορά οι… μακέτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έπιασε» και το αφήγημα της… επιτυχούς αντιμετώπισης του εγκλήματος. Σε εκδήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που έγινε το πρωί της Τετάρτης στην πρώην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως: «Παρά την εικόνα που σχηματίζεται από ΜΜΕ και δικαιολογημένα με αφορμή ορισμένες υποθέσεις, η εγκληματικότητα έχει μειωθεί».

«Ασφάλεια για όλους. Ασφάλεια παντού», έγραφε με μεγάλα γράμματα το φόντο της εξέδρας που ανέβηκε να μιλήσει ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Θεοδωρικάκος, ένα κυβερνητικό σύνθημα που βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με το κλονισμένο αίσθημα ασφάλειας του μέσου πολίτη. «Ανασφάλεια για όλους, ανασφάλεια παντού», θα ήταν σίγουρα ένα σύνθημα που θα εξέφραζε απόλυτα την κοινωνία.

«Στο σημερινό περιβάλλον η ΕΛΑΣ καλείται να ανταποκριθεί με πολλαπλές προκλήσεις και το κατορθώνετε πανάξια, προσθέτοντας νέες επιτυχίες στις παλιές. Είναι πολλές οι πρόσφατες ιστορίες που συγκλόνισαν την κοινωνία αλλά εξιχνιάστηκαν και αυτό στέλνει το μήνυμα ότι κανένα σοβαρό έγκλημα δεν θα μείνει στο σκοτάδι», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στο παρελθόν υπήρξαν ιστορίες αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών, διερευνήθηκαν και πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Η προμήθεια 2.500 μικρών καμερών που θα φέρουν οι αστυνομικοί στις στολές τους θα βοηθήσουν για να υπάρχουν πειστήρια τυχόν αστυνομικής βίας», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν μείωση (!) «της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας και δεν είναι τυχαίο ότι μία παλιά πληγή, που έχει τραυματίσει πολλαπλώς την ελληνική κοινωνία, η τρομοκρατική βία έχει πρακτικά ξεριζωθεί».

«Η ασφάλεια όλων μας παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα. Να πολεμήσουμε το φόβο μέσα από μία αποτελεσματική πολιτική ασφάλειας», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

Φαίνεται πως για την κυβέρνηση, τα απανωτά χτυπήματα του οργανωμένου εγκλήματος με συμβόλαια θανάτου που εκτελούνται ακόμα και μέρα μεσημέρι, είναι ένδειξη… μείωσης της εγκληματικότητας. Για να μην αναφερθούμε στα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας που πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των δελτίων ειδήσεων, καθημερινά.

Το κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξη» περισσότερο αποτελεσματικότητα έχει στην καταστολή σε βάρος των ίδιων των πολιτών, παρά στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Και αυτό φαίνεται από σχετικές δημοσκοπήσεις που δείχνουν συχνά – πυκνά να καταρρέουν οι θετικές εντυπώσεις των πολιτών για το έργο της κυβέρνησης στην ασφάλεια.

Εκεί που όντως έχει αποδώσει «θεαματικά» αποτελέσματα η προσπάθεια του Μαξίμου, είναι η καταστολή… φοιτητών και διαδηλωτών, η φύλαξη άδειων… πλατειών και εκκλησιών, η ενίσχυση της αστυνομοκρατίας που περιφρουρεί τον απολυταρχισμό που επιβάλλει η κυβέρνηση στους πολίτες εδώ και τριάμισι χρόνια…

Exit mobile version