Μολότφ και χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (vid)
Ένταση επικράτησε στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το πρωι της Πέμπτης στα Προπύλαια όπου είχαν συγκεντρωθεί καθηγητές, φοιτητές και μαθητές.
Τα κλειστά σχολεία και σχολικά τμήματα σε όλη τη χώρα λόγω covid ανέρχονται σε 162, εκ των οποίων τα 128 είναι στην Αττική ενώ οι καταλήψεις ξεπερνούν τις 600, με τις μισές να είναι επίσης στην Αττική.
Σήμερα θα ξεκινούσε και η τηλεκπαίδευση για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη με τους συμμετέχοντες να παίρνουν απουσία.
Ένταση επικράτησε στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το πρωι της Πέμπτης (1/10) στα Προπύλαια όπου είχαν συγκεντρωθεί καθηγητές, φοιτητές και μαθητές με σκοπό να κάνουν πορεία προς τη Βουλή.
Κεντρικό σύνθημα: «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία δώστε λεφτά για την παιδεία».
Λίγο μετά τις 12.30 σημειώθηκαν επεισόδια με ρίψη μολότοφ και χημικών. Μία ομάδα περίπου 50 ατόμων έριξε πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς που απάντησαν με χημικά. Η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρή, ενώ στην πορεία συμμετέχουν περίπου 2000 άτομα.
Σχετικά με τις καταλήψεις, με υπουργική απόφαση προβλέπεται να μπαίνουν απουσίες όπου παρεμποδίζεται το εκπαιδευτικό έργο. Η απόφαση θεωρητικά έχει ισχύ από σήμερα. Πρακτικά, οι μαθητές των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη βρίσκονται σήμερα στους δρόμους.
Υπεύθυνοι για την εφαρμογή της υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης πέφτει στους διευθυντές και τους καθηγητές. Στόχος του υπουργείου παιδείας είναι να συνεχιστούν τα μαθήματα.
Στη Θεσσαλονίκη, σύγχυση επικρατεί και στα σχολεία της πόλης μετά τις εξαγγελίες του υπουργείου παιδείας για την τηλεκπαίδευση. Κάποια σχολεία ξεκίνησαν από σήμερα, ενώ άλλα θα ξεκινήσουν από αύριο.
Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με κατάληξη στο υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία. Οι μαθητές δηλώνουν αντίθετοι στην τηλεκπαίδευση και δηλώνουν πως οι απουσίες δε θα τους σταματήσουν. Ζητούν περισσότερα μετρα προστασίας στα σχολεία και λιγότερους μαθητές στις αίθουσες.
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ
Το φρεάτιο της κόλασης άνοιξε: Τα έγγραφα Επστάιν αποκαλύπτουν το σατανικό δίκτυο της Ελίτ
Οι εξουσιαστές της Δύσης νοιώθοντας «θεοί» τελικά έγιναν δαίμονες - Παιδεραστία, όργια, αποκρυφισμός, ευγονική και πολιτικές πλεκτάνες συγκλονίζουν τον πλανήτη
Ελευθέριος Ανδρώνης
Αντώνης Σαμαράς: Νέα συνέντευξη με σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό – «Το χάος είναι ο κ. Μητσοτάκης»
Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στον Κ.Μητσοτάκη ο Αντώνης Σαμαράς, διαψεύδοντας τις φήμες περί υποτιθέμενης ανακωχής μεταξύ τους
Κοινωνία
Δημοσκόπηση: To 57% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο με την κυβέρνηση – Το ποσοστό εκτινάχθηκε τους τελευταίους 3 μήνες
Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco αποτυπώνεται η εκθετική αύξηση της λαϊκής δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση
Κοινωνία
Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Οι Έλληνες σε οικονομική ασφυξία – Τελειώνουν τα λεφτά στις 18 του μήνα για 6 στα 10 νοικοκυριά
Οικονομική ανασφάλεια, περικοπές σε βασικές ανάγκες και αδυναμία αποταμίευσης καταγράφει η ετήσια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Κοινωνία
Μας έστειλε για… χόρτα η Έφη Αχτσιόγλου: Aνακάλυψε τον εχθρό του βιγκανισμού και είναι ο… Τραμπισμός
Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου, «κούφανε» τους πάντες με τα... χορτοφαγικά συμπεράσματά της
Κοινωνία
Δημοσκόπηση Alco: Αταλάντευτη η δυναμική Καρυστιανού με το 26% να βλέπει θετικά το κόμμα της – Στο 23,5% η ΝΔ
Σχεδόν οι 4 στους 10 αναποφάσιστους σκέφτονται να ψηφίσουν το κόμμα Καρυστιανού - Το 75% θέλει να «πειστεί» από το κυβερνητικό της πρόγραμμα
Κοινωνία
Η Υπαπαντή του Κυρίου: Η μητρότητα, η αγκαλιά του Συμεών και το θαύμα της ζωής
Η Υπαπαντή είναι ένα ευλογημένο «εγχειρίδιο» μητρότητας - Από την αγκαλιά της μάνας Παναγίας στην αγκαλιά της Εκκλησίας και τον τύπο της που είναι ο Δίκαιος Συμεών
Ελευθέριος Ανδρώνης
Σε δυνάστη των νοικοκυριών εξελίχθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ: «Τσουνάμι» καταγγελιών για ανύπαρκτες ρευματοκλοπές και εξοντωτικά πρόστιμα σε αθώους πολίτες
Ανάστατοι χιλιάδες ιδιοκτήτες με πρόστιμα χιλιάδων ευρώ από τον ΔΕΔΔΗΕ, καλούμενοι να αποδείξουν πώς «δεν είναι ελέφαντες»!
Κοινωνία
Η βουλευτής ΝΔ Χ.Αλεξοπούλου έκανε την πιο άθλια δήλωση του 2026 ως τώρα: «Το τζάμπα πέθανε για τα φθηνά ενοίκια – Δεν θα σας πάρουμε και ζακετούλα»
Σάλος με το ρεσιτάλ αναλγησίας της Χ. Αλεξοπούλου στην εκπομπή του Τάκη Χατζή - Πλήρης κάλυψη των αισχρών δηλώσεων από τον Π.Μαρινάκη
Κοινωνία