ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να τα θυμόμαστε και αυτά: Όταν ο Άρης Πορτοσάλτε αποκαλούσε τον τεράστιο Τζόκοβιτς, «κακόμοιρο ψέκι»

Οι χαρακτηρισμοί ντροπής που είχε χρησιμοποιήσει ο Άρης Πορτοσάλτε για τον Τζόκοβιτς - Η λέξη «ξεφτίλα» είναι μικρή...

Οι χαρακτηρισμοί ντροπής που είχε χρησιμοποιήσει ο Άρης Πορτοσάλτε για τον Τζόκοβιτς - Η λέξη «ξεφτίλα» είναι μικρή...
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Αν ο Νόβακ Τζόκοβιτς από χθες είναι χρυσός Ολυμπιονίκης στο Τένις, ο… Άρης Πορτοσάλτε από τη μεριά του θα μπορούσε άνετα να είναι πρωταθλητής ντροπιαστικών δηλώσεων. Αν υπήρχε τέτοιος διαγωνισμός, θα κέρδιζε σίγουρα την πρωτιά. Πιθανότατα κανένας άλλος δημοσιογράφος στην Ελλάδα δεν έχει πει τόσες χυδαίες χοντράδες όσο ο Πορτοσάλτε.

Και ειδικά στην εποχή της πανδημίας, θυμόμαστε ότι ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ είχε οργιάσει. Του δόθηκε περιθώριο να εξωτερικεύσει όλον τον φασιστικό οίστρο του. Ζητούσε να εμβολιαστεί ο κόσμος υποχρεωτικά «ένας – ένας στη σειρά», να κόψουν τη σύνταξη στους ανεμβολίαστους συνταξιούχους και φώναζε «βάστα Κίνα» για τα παρανοϊκά μέτρα χούντας που εφάρμοζε η Κινεζική κυβέρνηση για να ελέγξει την πανδημία.

Όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς με την ανυποχώρητη στάση του στο θέμα του εμβολιασμού, είχε γίνει κόκκινο πανί για τον Άρη Πορτοσάλτε. Φυσικό είναι. Όταν υποστηρίζεις φανατικά μια υγειονομική χούντα και έρχεται ένας αθλητής παγκόσμιου βεληνεκούς να σου χαλάσει την… πιάτσα, ε δεν θα τον βρίσεις; Ειδικά αν είσαι Πορτοσάλτε, θα πεις ότι αθλιότητα σου έρθει στο κεφάλι. Που ακούστηκε άλλωστε να υπάρχουν δημόσια πρόσωπα που να υπερασπίζονται το δικαίωμα μη συναίνεσης σε μια ιατρική πράξη, από τη στιγμή που ο Πορτοσάλτε αποφάσισε ότι επιστήμη και χιτλερισμός είναι ένα και το αυτό.

Και έτσι σε μια εκπομπή του ΣΚΑΪ που οι δημοσιογράφοι ανέφεραν τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Πορτοσάλτε δεν κρατήθηκε. Αποκάλεσε τον τενίστα που σήμερα αποθεώνει όλη η υφήλιος, ως «ένα κακόμοιρο ψέκι» που είναι «γεμάτο μιζέρια». Τυπική γλώσσα Πορτοσάλτε που θυμίζει κάφρο οπαδό που υποστηρίζει κάποια κερκίδα. Πάντως δημοσιογράφο δεν θυμίζει σίγουρα. Ευτυχώς που υπάρχουν τα βίντεο, για να μην ξεχνά ο κόσμος τι ελεεινά πράγματα ακούστηκαν στις τηλεοράσεις εκείνον τον καιρό

Τελικά εκείνο το «κακόμοιρο ψέκι», ο τεράστιος Νόβακ Τζόκοβιτς, δοξάστηκε σε όλο τον κόσμο παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο, κατέκτησε όλα τα τρόπαια του Τένις, μένει στην ιστορία ως ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών, και πάνω απ’ όλα δεν υπέκυψε ποτέ σε όποιο αφήγημα ήθελε να στερήσει την ελευθερία του.

Ακόμα και όσοι τον λοιδορούσαν, σήμερα αναγκάζονται να τον αποθεώσουν, γιατί δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Δεν μπορούν να μην παραδεχτούν το μεγαλείο του και δεν τους δίνει και περιθώριο ο κόσμος που υπεραγαπά τον Νόλε. Μόνο ένα… μίζερο δημοσιογραφικό μετερίζι στον ΣΚΑΪ, δεν έχει πού να κρυφτεί σήμερα…

@tsiamoskonstantinos

♬ Originalton – Konstantinos Tsiamos

 

Exit mobile version