ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΔ: Γκρίνια και τρανταχτές απουσίες από το «σκορποχώρι» βουλευτών που πήγαν στο «μασάζ» Θεοδωρικάκου – Ούτε 50 δεν μαζεύτηκαν!

ΝΔ: Εντείνονται τα φαινόμενα διάλυσης - Πάνω από 100 βουλευτές γύρισαν την πλάτη στον Θεοδωρικάκο - Ήθελε να τους μιλήσει για τα μέτρα κατά της ακρίβειας

ΝΔ: Εντείνονται τα φαινόμενα διάλυσης - Πάνω από 100 βουλευτές γύρισαν την πλάτη στον Θεοδωρικάκο - Ήθελε να τους μιλήσει για τα μέτρα κατά της ακρίβειας.
Συντάκτης: Πέτρος Δημόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ολοένα και πιο βαρύ το κλίμα στο Μαξίμου. Δεν τους βγαίνουν ούτε τα street party, ούτε οι φιέστες της ΟΝΝΕΔ (που αναβλήθηκε για 2 βδομάδες), άλλα ούτε και τα πολιτικά μασάζ που κάποτε δεν τα σνομπάριζε κανένας βουλευτής.

Αυτό που έπαθε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, δεν έχει ξαναγίνει επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη. Στο πλαίσιο κλειστής συνεδρίασης στη Βουλή, κάλεσε όλους τους γαλάζιους βουλευτές στην αίθουσα Γερουσίας για να τους ενημερώσει σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια και τη λειτουργία της αγοράς.

Και όταν ήρθε ώρα να μιλήσει ο υπουργός, έρημος ο τόπος. Από τους 156 βουλευτές που έχει η ΝΔ, πήγαν περίπου 45 να ακούσουν τις εξηγήσεις του Θεοδωρικάκου. Και πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι το θέμα της ακρίβειας είναι βασικό «αγκάθι» στις δημοσκοπήσεις για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Παρόλα αυτά πάνω από 110 βουλευτές γύρισαν την πλάτη στον υπουργό Ανάπτυξης.

Αδύνατο να δειχτεί κανείς την αμήχανη δικαιολογία του Μαξίμου ότι πολλοί βουλευτές έλειψαν γιατί βρίσκονται σε… κοινοβουλευτικές αποστολές. Μαζική… έξοδο από τη χώρα έκαναν οι γαλάζιοι; Αστεία πράγματα.

Και από τους 45 που πήγαν στο πολιτικό μασάζ, μόλις 7 βουλευτές ήταν από τους 18 (19 θα ήταν με τον διαγραφέντα Σαλμά), δηλαδή αναφερόμαστε στους «11» και τους «8» που έκαναν τις αντιπολιτευτικές ερωτήσεις για τα κόκκινα δάνεια και για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τη φαρμακευτική δαπάνη.

Δηλαδή παρότι το Μαξίμου έχει βάλει τους 18 σε «επιτήρηση», οι 11 από αυτούς έριξαν… μαύρη πέτρα στο κάλεσμα Θεοδωρικάκου. Πάνε την κόντρα μέχρι τέλους.

Συγκεκριμένα, από τους 11 που υπέγραψαν την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια (εξαιρείται ο Σαλμάς), παρευρέθηκε στην αίθουσα ο Γιώργος Βλάχος, ο Χρήστος Μπουκώρος, ο Θανάσης Δαβάκης και ο Βασίλης Γιόγιακας, ενώ από τους 8 που υπέγραψαν την ερώτηση για τους χαμηλοσυνταξιούχους ήταν παρών ο Γιάννης Ανδριανός, ο Αναστάσιος Δημοσχάκης και ο Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Από αυτούς, ειδικά ο Γιώργος Βλάχος τα «έχωσε» στον Θεοδωρικάκο, λέγοντας πως δεν αρκεί το πλαφόν κέρδους στα σούπερ μάρκετ και δεν θα αποδώσουν τα μέτρα της κυβέρνησης. Όταν ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον κ. Βλάχο να συζητήσουν τις προτάσεις του στο γραφείο του, ο βουλευτής απάντησε με καυστικό τρόπο λέγοντας: «Όχι, δεν έρχομαι, τα έχω πει στον πρωθυπουργό. Zήτησε από το γραφείο του να σου στείλουν τις προτάσεις που ήδη έχω καταθέσει». Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, που έλεγε και ο αξέχαστος Ντίνος Ηλιόπουλος.

Οι 11 «διαμαρτυρόμενοι» που απουσίαζαν ήταν οι: Νικήτας Κακλαμάνης, Φωτεινή Αραμπατζή, Άννα Καραμανλή, Θεόδωρος Καράογλου, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χαράλαμπος Αθανασίου, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γιώργος Καρασμάνης, Γιάννης Πασχαλίδης και Μιλτιάδης Χρυσομάλλης.

Μέχρι και ο σκληροπυρηνικός Δημήτρης Μαρκόπουλος εξέφρασε διαφωνίες, ζητώντας να επανασυσταθεί το υπουργείο Εμπορίου, επισημαίνοντας ότι σε μια εποχή με τόσο μεγάλη πίεση δεν γίνεται το θέμα των τιμών να βρίσκεται σε υπερδομή με παράλληλα καθήκοντα.

Ένας από τους πιο παρασκηνιακούς λόγους που πολλοί βουλευτές γυρίζουν την πλάτη στον Τάκη Θεοδωρικάκο είναι και η κόντρα που υπάρχει με τους κυβερνητικούς που καθιερώθηκαν στην παράταξη από το «παραθυράκι» του Επικρατείας. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι εκλεγμένοι με ψήφο βουλευτές, έχουν εκφράσει τη δυσφορία τους για τους «φυτευτούς» υπουργούς που επιβάλλει ο Μητσοτάκης με το Επικρατείας, και αφού τους διαφημίζει με τον επικοινωνιακό μηχανισμό που διαθέτει, μετά εκλέγονται εύκολα και από την κάλπη. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των πολιτικών που καθιερώθηκαν έτσι είναι ότι ανήκουν στον σκληρό πυρήνα των «Σημιτικών» που καταστρέφουν την ταυτότητα της ΝΔ.

Άλλη μια τελευταία παρατήρηση είναι ότι πριν 2 εβδομάδες μίλησε στη Βουλή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και είδε με έκπληξη να μαζεύονται από κάτω μόλις 50 βουλευτές. Απαξίωση κι εκεί. Τελικά αυτός ο αριθμός από 45 ως… 50 φαίνεται… σημαδιακός.

Exit mobile version