ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΔ: To street party του Κυριάκου ήταν ένα μεγάλο φιάσκο

ΝΔ: Απέτυχε να δείξει εικόνα ενότητας η ανούσια φιέστα του πρωθυπουργού - Μεγαλώνει συνεχώς το κύμα αμφισβήτησης στο πρόσωπό του
ΝΔ: To street party του Κυριάκου ήταν ένα μεγάλο φιάσκο

Είθισται τα γενέθλια να περιλαμβάνουν και δώρα, αλλά η φιέστα του Μητσοτάκη για τα πεντηκοστά γενέθλια της ΝΔ δεν είχε κανένα επικοινωνιακό δώρο για τον πρωθυπουργό. Αντιθέτως το προφίλ του Μητσοτάκη βγήκε ακόμα πιο τραυματισμένο, μετά την μεγαλοπρεπή… «χυλόπιτα» από Καραμανλή και Σαμαρά που δεν θέλησαν να δουν ούτε… ζωγραφιστό το street party στη Ρηγίλλης.

Το οποίο – μη γελιόμαστε – εξελίχθηκε σε μια πολυδιαφημισμένη αποτυχία. Λίγος κόσμος περιφερόταν από εδώ και από εκεί για να δίνει εντύπωση «μπούγιου», με τους περισσότερους να είναι παρατρεχάμενοι του κομματικού σωλήνα. Απλός κόσμος ούτε κατά διάνοια δεν πάτησε το πόδι του. Μόνο δοκιμασμένοι χειροκροτητές του Μητσοτάκη.

Παρά τα ανούσια πανηγύρια λοιπόν, το κλίμα παραμένει βαρύ και ασήκωτο για τη μητσοτακική πτέρυγα. Όσο και αν ο γαλάζιος μηχανισμός προπαγάνδας προσπαθεί να δείξει προς τα έξω μια εικόνα σταθερότητας, ο γαλάζιος «εμφύλιος» έχει φουντώσει για τα καλά. Πέρα από το κοινοβουλευτικό αντάρτικο με τις ερωτήσεις των 11 και των 8, την ίδια μέρα που ο Μητσοτάκης αποθέωνε τον εαυτό του στο street party, έγιναν άλλες 2 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις από μεμονωμένους γαλάζιους βουλευτές. Δηλαδή μέσα σε μόλις 3 εβδομάδες, έχουν γίνει 4 σοβαρές κινήσεις αμφισβήτησης που έχουν ως τελικό αποδέκτη τον ίδιο τον Μητσοτάκη.

Το αμήχανο αφήγημα που μεταχειρίζεται το Μαξίμου για να κρύβει το εσωκομματικό χάσμα, είναι ότι η ΝΔ αποδεικνύει το πόσο… δημοκρατικό κόμμα είναι, «γιατί έτσι κι αλλιώς αυτή είναι η δουλειά των βουλευτών», δηλαδή να εκφράζουν και τις ενστάσεις τους μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών της Βουλής.

Λίγο… αργά θυμήθηκαν στο Μαξίμου τον ρόλο του βουλευτή. Ας τον θυμόντουσαν και στο νομοσχέδιο για τους γκέι γάμους, τότε που οι βουλευτές δέχονταν bullying (ο ίδιος ο Σαμαράς το αποκάλυψε αυτό) και ο Μητσοτάκης τους καλούσε να απέχουν από την ψηφοφορία. Ενστάσεις κατέθεσε και ο Μάριος Σαλμάς, αλλά κι εκεί η δημοκρατία πήγε… περίπατο.

«Τρεις συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες» ζήτησε ο Μητσοτάκης στη φιέστα της ΝΔ, πετώντας παράλληλα καρφιά στους απόντες λέγοντας ότι: «η ζωή έχει αποδείξει πως όσο πλατύτερα απλώνονται τα κλαριά της Ν.Δ. τόσο δικαιώνουν την ισχύ που έχουν οι ρίζες της. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στους λίγους, που θέλουν μια περιχαρακωμένη παράταξη, κλειστή και τελικά ηττοπαθή».

Το θέμα είναι ότι δεν δικαιούται να μιλάει για ρίζες μας παράταξης, ένας πρωθυπουργός που εδώ και 5 χρόνια τις ξεριζώνει όλες. Δεν έχει μείνει ούτε μια παραδοσιακή θέση της ΝΔ που να μην έχει παραβιάσει. Ο μόνος που απλώνει τα… κλαριά του, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός με σωρεία σκανδάλων που έχουν να κάνουν όλα με το «γάντζωμα» του στην εξουσία…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΝΔ: To street party του Κυριάκου ήταν ένα μεγάλο φιάσκο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.