ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα «γραμμή» Τζανακόπουλου: Πολιτικά ακατανόητη η παραίτηση Κοτζιά

«Ο κ. Κοτζιάς να εξηγήσει τους λόγους που παραιτήθηκε με δεδομένο την προσήλωση της κύβερνησης στη Συμφωνία των Πρεσπών» 
Νέα «γραμμή» Τζανακόπουλου: Πολιτικά ακατανόητη η παραίτηση Κοτζιά

Το επιχείρημα ότι η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά είναι «πολιτικά πλήρως ακατανόητη» και ο λόγος της παραίτησής του είναι «μη ερμηνεύσιμος» φαίνεται ότι είναι η νέα γραμμή της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκλήθηκε από την παραίτηση του τέως υπουργού Εξωτερικών.

Τις φράσεις αυτές χρησιμοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ λέγοντας κατά λέξη περισσότερες από μια φορές ότι «για μένα είναι πολιτικά πλήρως ακατανόητη η παραίτηση Κοτζιά» και «ο λόγος της παραίτησής του είναι μη ερμηνεύσιμος» ενώ το ίδιο επιχείρημα είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Κατά τον κ. Τζανακόπουλο αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας τόσο με την ανάληψη της θέσης του υπουργού Εξωτερικών όσο και με όσα είπε το μεσημέρι της Τετάρτης δείχνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κεντρική πολιτική στόχευση της κυβέρνησης

«Το κεντρικό μήνυμα είναι ότι ο πρωθυπουργός που μπήκε μπροστά για τη συμφωνία των Πρεσπών με την θεμελιώδη και τεράστια συμβολή του Κοτζιά έδωσε σαφή κατεύθυνση για την κυβέρνηση. Η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο είναι ζωντανή αλλά αποτελεί κεντρικό πολιτικό στόχο» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπροσώπος τόνισε ότι «δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ καμία απολύτως σκια όσον αφορά την ηθική του Νίκου Κοτζιά».

Κατά τον ίδιο «η συζήτηση στο υπουργικό ήταν πολιτική, ανοιχτή, με έναν εκ των αξόνων να είναι η πορεία ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα είχε και ένα χαρακτήρα ότ όλοι θα δεσμευθούν πως δεν θα συμπλεύσουν με τη ΝΔ για στήριξη πρόταση μομφής.».

«Με δεδομένο ότι είναι προσηλωμένη η κυβέρνηση στη Συμφωνία των Πρεσπών , δεν τέθηκε ποτέ δίλημμα Κοτζιάς-Καμμένος δεν υπήρξε ποτέ εκβιασμός» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο κ. Κοτζιάς να εξηγήσει τους λόγους που παραιτήθηκε με δεδομένο την προσήλωση της κύβερνησης στη Συμφωνία των Πρεσπών» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προσθέτοντας ότι «δεν γνωρίζω αν έχει υποβάλει παραίτηση στο παρελθόν για το θέμα της Ρωσίας».

«Ο πρθωυπουργός ούτε εκβιάζεται ούτε εκβιάζει, ποτέ δεν μπήκε δίλημμα Κοτζιάς ή Καμμένος» επέμεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός έχει συγκεκριμένο στόχο να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών
είναι η κεντρική πολιτική πρόκληση του πρωθυπουρογύ και της κυβέρνησης που αποφασίζεται στο υπουργικό συμβούλιο».

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει στη Βουλή όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών απάντησε ότι «στο κοινοβούλιο υπάρχουν οι πολιτικοί συσχετισμοί για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σε κάθε περίπτωση εγώ θεωρώ ότι μέχρι τις αρχές Μαρτίου θα έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση» προσθέτοντας ότι «υπάρχει πλειοψηφία και για να εξαντλήσει η κυβέρνηση τη συνταγματική της θητεία».

Όσον αφορά τις συντάξεις είπε ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» με την επισήμανση ότι «τα δημοσιονομικά μεγέθη είναι τέτοια που δεν καθιστούν αναγκαία την εφαρμογή του μέτρου αυτού».

Μιλώντας, τέλος, για τον Παύλο Πολάκη σχολίασε ότι όσα είπε για προφυλακίσεις ήταν «εν τη ρύμη του λόγου». «Είναι μια έκφραση που δεν θα χρησιμοποιούσα εγώ. Ωστόσο είναι εντελώς διαφορετικό να έχεις στην πολιτική σου ατζέντα τη θεσμική θωράκιση της πολιτείας απέναντι στη διαφθορά και αυτό το κάνει ο κ. Πολάκης που μάχεται καθημερινά με ένα παραθεσμικά κέντρα».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

#Tags για το άρθρο με τίτλο «Νέα «γραμμή» Τζανακόπουλου: Πολιτικά ακατανόητη η παραίτηση Κοτζιά».
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ExtraTime: ΠΣΑΕ ΜΜΕ : Στο «Καφέ Σχεδία» η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

ΠΣΑΕ ΜΜΕ : Στο «Καφέ Σχεδία» η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο Καφέ Σχεδία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΠΣΑΕ ΜΜΕ

ExtraTime
Κοινωνία: Τα 10 κοινά στοιχεία των δύο ανθρωπογενών καταστροφών πού ανέδειξαν την ανυπαρξία τού “επιτελικού Κράτους”

Τα 10 κοινά στοιχεία των δύο ανθρωπογενών καταστροφών πού ανέδειξαν την ανυπαρξία τού “επιτελικού Κράτους”

Χθες τα #Τέμπη λέγονταν #Μάτι (#Μάνδρα, #Βαρυμπόμπη, #Πάρνηθα, #Βόρεια_Εύβοια, #Έβρος, #Ρόδος, #...)

Κοινωνία
Κοινωνία: Δ. Ξανθόπουλος, πατέρας Αγ. Παΐσιου στη σειρά: «Η πίστη μας είναι αγάπης και συγχώρεσης, κάτι που δυσκολευόμαστε να κάνουμε»

Δ. Ξανθόπουλος, πατέρας Αγ. Παΐσιου στη σειρά: «Η πίστη μας είναι αγάπης και συγχώρεσης, κάτι που δυσκολευόμαστε να κάνουμε»

Ο Δημήτρης Ξανθόπουλος μίλησε για τη συμμετοχή του στη σειρά «Άγιος Παΐσιος» και την πίστη του στον Θεό.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλλαγή Ώρας: Πότε επιστρέφουμε στη θερινή;

Αλλαγή Ώρας: Πότε επιστρέφουμε στη θερινή;

Και όμως η αλλαγή ώρας είναι και πάλι πολύ κοντά!

Κοινωνία
Κοινωνία: Συντάξεις Μαρτίου: Πότε θα δείτε χρήματα στους λογαριασμούς σας!

Συντάξεις Μαρτίου: Πότε θα δείτε χρήματα στους λογαριασμούς σας!

Πότε θα μπουν οι συντάξεις Μαρτίου;

Κοινωνία
Ατζέντα: Εορτολόγιο Σάββατο 15 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Εορτολόγιο Σάββατο 15 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Σήμερα, Σάββατο 15 Φεβρουαρίου η εκκλησία γιορτάζει μεταξύ άλλων τη μνήμη του Αγίου Ονήσιμου του Απόστολου.

Ατζέντα
Ηλεκτρονική έκδοση: e-sportime (15/2) : Για την Ειρήνη και όλους τους μικρούς ήρωες που δίνουν μάχη με τον παιδικό καρκίνο

e-sportime (15/2) : Για την Ειρήνη και όλους τους μικρούς ήρωες που δίνουν μάχη με τον παιδικό καρκίνο

Αφιερωμένη στην Ειρήνη η e-sportime (15/2) που ως άγγελος βοηθάει από ψηλά τους μικρούς ήρωες που δίνουν τη μάχη τους κατά του παιδικού καρκίνου.

Ηλεκτρονική έκδοση
Ελευθέριος Ανδρώνης: Χριστόφορος Ζαραλίκος: Η τρισάθλια αφίσα της παράστασής του, που χλευάζει τον Χριστό – Όπου δεν χωρούν ταλέντο – χωρούν τη βλασφημία

Χριστόφορος Ζαραλίκος: Η τρισάθλια αφίσα της παράστασής του, που χλευάζει τον Χριστό – Όπου δεν χωρούν ταλέντο – χωρούν τη βλασφημία

Χριστιανοφοβικός ρατσισμός - Εμπαίζει τον Χριστό ένας κωμικός που υποτίθεται ότι μάχεται για τα Τέμπη - ενώ πολλές οικογένειες θυμάτων στηρίζονται στον Θεό

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΗΠΑ: Τα «σπασμένα» του αντι – «τραμπιστή» Μητσοτάκη πληρώνει ο λαός – 600.000 δολάρια σε λόμπι για να προσεγγίσoυν τον Τραμπ!

ΗΠΑ: Τα «σπασμένα» του αντι – «τραμπιστή» Μητσοτάκη πληρώνει ο λαός – 600.000 δολάρια σε λόμπι για να προσεγγίσoυν τον Τραμπ!

Διπλωματικό βατερλώ με τις ΗΠΑ - Ο Μητσοτάκης βρέθηκε στη λάθος πλευρά της ιστορίας και παρέσυρε μια ολόκληρη χώρα στη διεθνή απομόνωση

Κοινωνία
Κοινωνία: Προσκυνητής: Ένας ψηφιακός οδηγός στα κορυφαία Θρησκευτικά μνημεία του κόσμου

Προσκυνητής: Ένας ψηφιακός οδηγός στα κορυφαία Θρησκευτικά μνημεία του κόσμου

Ο ιστότοπος έχει σαν απώτερο σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τα θρησκευτικά μνημεία (Ναοί, Μονές, Προσκυνήματα, Μοναστήρια) της Ορθόδοξης Εκκλησίας ανά τον κόσμο.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Τραγικά fake news περί «γνήσιων» βίντεο της εμπορικής – Πανηγυρίζουν για το πόρισμα – φιάσκο ενώ δεν απαντήθηκε τίποτα

Τέμπη: Τραγικά fake news περί «γνήσιων» βίντεο της εμπορικής – Πανηγυρίζουν για το πόρισμα – φιάσκο ενώ δεν απαντήθηκε τίποτα

Το πόρισμα των δικαστικών πραγματογνωμόνων δεν πιστοποιεί τη γνησιότητα των βίντεο - Είναι οι ίδιοι που απέδωσαν στα... έλαια σιλικόνης την έκρηξη 80 μέτρων!

Κοινωνία
Κοινωνία: Πως η τεχνητή νοημοσύνη και οι αλγόριθμοι μπορούν να ελέγξουν αν ένα βίντεο είναι fake ή αληθινό με αφορμή το θέμα των Τεμπών…

Πως η τεχνητή νοημοσύνη και οι αλγόριθμοι μπορούν να ελέγξουν αν ένα βίντεο είναι fake ή αληθινό με αφορμή το θέμα των Τεμπών…

Ο Καθηγητής Στρατιωτικών Σχολών και Σύγχρονων Τεχνολογιών Μάριος Παπαευσταθίου Καλεσμένος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο : Η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι Αλγόριθμοι για τον Έλεγχο Αυθεντικότητας Βίντεο

Κοινωνία
Κοινωνία: Καύση νεκρών: Μια μαρτυρία που συγκλονίζει – «Πριν γίνει αποτέφρωση βλέπω το σώμα να έρχεται πιο κοντά στο κακό και τη σήψη»

Καύση νεκρών: Μια μαρτυρία που συγκλονίζει – «Πριν γίνει αποτέφρωση βλέπω το σώμα να έρχεται πιο κοντά στο κακό και τη σήψη»

Ρίγος προκαλεί η μαρτυρία ενός ιδιοκτήτη γραφείου τελετών - «Η σήψη να γίνεται τόσο γρήγορη που δεν πιστεύω στα μάτια μου. Το έχω βιώσει»

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Oύτε στην Ουγκάντα αυτά – Παραμένει άφαντος για 2 χρόνια ο υπάλληλος που «ανακάλυψε» τα βίντεο της εμπορικής!

Τέμπη: Oύτε στην Ουγκάντα αυτά – Παραμένει άφαντος για 2 χρόνια ο υπάλληλος που «ανακάλυψε» τα βίντεο της εμπορικής!

Η εταιρεία φύλαξης Insterstar δεν έχει κατονομάσει τον υπάλληλο φάντασμα - Έχει κληθεί να καταθέσει εδώ και 8 μήνες αλλά παραμένει «εξαφανισμένος»!

Κοινωνία
Κοινωνία: Μήνυση – βόμβα της Μ. Καρυστιανού κατά του εφέτη ανακριτή: Δεν έβαλε στη δικογραφία 649.000 αρχεία από Hellenic Train, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μήνυση – βόμβα της Μ. Καρυστιανού κατά του εφέτη ανακριτή: Δεν έβαλε στη δικογραφία 649.000 αρχεία από Hellenic Train, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κρίσιμα αρχεία ήχου και εικόνας κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στον Σωτήρη Μπακαΐμη, αλλά δεν υπάρχουν στη δικογραφία

Κοινωνία