ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα στοιχεία: Το Μαξίμου προσπάθησε πρώτα να «κουκουλώσει» τους τραμπουκισμούς Αυγενάκη – Από την Τρίτη γνώριζαν το συμβάν!

Στην κυβέρνηση γνώριζαν το περιστατικό της επίθεσης και δεν έκαναν τίποτα - Ακόμα και οι αστυνομικοί δεν έγραψαν αναφορά!
Νέα στοιχεία: Το Μαξίμου προσπάθησε πρώτα να «κουκουλώσει» τους τραμπουκισμούς Αυγενάκη – Από την Τρίτη γνώριζαν το συμβάν!

Όσο βγαίνουν στοιχεία στην επιφάνεια, γίνεται όλο και πιο εξοργιστική η υπόθεση της τραμπούκικης επίθεσης του Λευτέρη Αυγενάκη σε 22χρονο υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, φαίνεται ότι οι πάντες είχαν σκοπό να συγκαλύψουν την άθλια συμπεριφορά του πρώην γαλάζιου υπουργού, από την κυβέρνηση μέχρι και την αστυνομία!

Το βίαιο περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι – στόμα με στόμα – έγινε γνωστό σε κύκλους της κυβέρνησης, αλλά κανένας δεν ασχολήθηκε με τα «νταηλίκια» του Αυγενάκη. Πολύ απλά γιατί τέτοια περιστατικά «εκρηκτικής» αλαζονείας είναι κομμάτι της… κανονικότητας του Μαξίμου, όχι μόνο σε ότι αφορά τον Αυγενάκη αλλά και αρκετά άλλα στελέχη της ΝΔ (να θυμίσουμε ενδεικτικά το περιστατικό με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο που τραμπούκισε καθηγητή που δίδασκε στο παιδί του).

Ωστόσο σε κάποια φάση υπήρξε και υπηρεσιακή ενημέρωση για τις πομπές του Αυγενάκη, αλλά και πάλι το Μαξίμου πήγε να «κουκουλώσει» το θέμα! Όπως αποδεικνύεται από έγγραφο ντοκουμέντο, η ΟΣΥΕΠΕ έστειλε e – mail στις 19:36 το απόγευμα της Τρίτης, σε βουλευτές, υπουργούς και κάποιους δημοσιογράφους, κοινοποιώντας το περιστατικό! Μάλιστα το e – mail κοινοποιήθηκε και στον ίδιο τον δράστη, τον Λευτέρη Αυγενάκη!

Εφόσον το βίντεο είχε πάρει τον δρόμο της δημοσιοποίησης από δημοσιογράφους, τότε και μόνο τότε επικοινώνησε συνεργάτης του πρωθυπουργού με τον Αυγενάκη για να ζητηθούν εξηγήσεις. Ο πρώην υπουργός έως τότε κρυβόταν υπολογίζοντας στη συγκάλυψη του συμβάντος, αλλά μόλις δημοσιοποιήθηκε το βίντεο και ξέσπασε ο σάλος στο διαδίκτυο, τότε ξεκίνησε να βγαίνει στα κανάλια για το καθιερωμένο ξέπλυμα!

Δυστυχώς για εκείνον όμως, δεν μπόρεσε να κοροϊδέψει τη νοημοσύνη κανενός, γιατί το βίντεο παραήταν… διαφωτιστικό. Φυσικά αν δεν έβγαινε το βίντεο στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση δεν θα έκανε απολύτως τίποτα και ο Αυγενάκης θα συνέχιζε ανενόχλητος να τραμπουκίζει μεροκαματιάρηδες. Είναι παράδοση πλέον για το Μαξίμου να καλύπτει αμέσως τα «άπλυτα» των γαλάζιων και μόνο όταν είναι μη αναστρέψιμη η ζημιά να παίρνει μέτρα για τα μάτια του κόσμου.

Το βίντεο με τους τραμπουκισμούς του Λευτέρη Αυγενάκη όχι μόνο ήταν διαθέσιμο πριν ξεσπάσει ο σάλος, αλλά τα λίγα δευτερόλεπτα που προβλήθηκαν στη δημοσιότητα είναι μόνο ένα ελάχιστο δείγμα από το υστερικό ξέσπασμα του Αυγενάκη. Όπως ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος της ΟΣΕΥΠΕ, Κώστας Διαμαντής, το συνολικό βίντεο με το συμβάν (από την κάμερα του αεροδρομίου) είναι 7 ολόκληρα λεπτά, ενώ το περιστατικό έχει καταγραφεί και από κινητά συναδέλφων του υπαλλήλου, που ήταν μπροστά.

Μάλιστα ο κ. Διαμαντής είπε ότι ο υπάλληλος είναι ακόμα φοβισμένος και λόγο της κατάχρησης εξουσίας που ασκεί ο Λευτέρης Αυγενάκης, ανησυχεί ότι ακόμα και τώρα (που διαγράφηκε από τη ΝΔ) μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη δουλειά του! Χαρακτηριστικά είπε ότι «στην Ελλάδα ζούμε», υπονοώντας ότι υπάρχουν οι παρασκηνιακοί μηχανισμοί για να πάρει και… εκδίκηση ο «νταής» Αυγενάκης!

Ο ίδιος ο 22χρονος υπάλληλος του αεροδρομίου, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό», ανέφερε ότι: «ήταν εκτός εαυτού (σ.σ ο Αυγενάκης). Με εξύβρισε, με απείλησε και μου προκάλεσε φόβο και ανησυχία». Ο νεαρός μάλιστα κατέθεσε και μήνυση κατά του πρώην υπουργού που αφορά τα αδικήματα της εξύβρισης και της απειλής.

Ένα επιπλέον στοιχείο που δείχνει ότι το περιστατικό όδευε ολοταχώς για «κουκούλωμα», είναι ότι οι αστυνομικοί που κατέφθασαν στο σημείο της έντασης δεν έγραψαν τίποτε στο Βιβλίο Συμβάντων, ενώ όφειλαν! Αν συνδυάσουμε το γεγονός αυτό με τις απειλές που φέρεται να εκτόξευε ο Αυγενάκης προς τους αστυνομικούς (για δυσμενείς μεταθέσεις), βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι αστυνομικοί υπέκυψαν στον χυδαίο εκβιασμό του πρώην υπουργού και πιθανότατα γι’ αυτό τον λόγο δεν έγραψαν αναφορά!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέα στοιχεία: Το Μαξίμου προσπάθησε πρώτα να «κουκουλώσει» τους τραμπουκισμούς Αυγενάκη – Από την Τρίτη γνώριζαν το συμβάν!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.