ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες ταυτότητες: Μπορεί μία γυναίκα να φορά μαντήλα αλλά όχι Σταυρό; Απίστευτα πράγματα

Πώς εξηγείται τώρα η καταγγελία που έγινε στο Sportime;
Νέες ταυτότητες: Μπορεί μία γυναίκα να φορά μαντήλα αλλά όχι Σταυρό; Απίστευτα πράγματα

Στις απαιτήσεις για τις φωτογραφίες στις νέες ταυτότητες, διαβάζουμε πως «για θρησκευτικούς λόγους δύναται το άτομο να φέρει κάλυμμα κεφαλής (π.χ. καλυμμαύχι, μαντήλα), πλην όμως τα χαρακτηριστικά του προσώπου από το σαγόνι έως το μέτωπο και από τη μία ένωση του αυτιού με το πρόσωπο έως την άλλη, πρέπει να είναι οπωσδήποτε εμφανή».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ Τεύχος Β’ 2102/08.06.2018 «για λόγους υγείας, επιτρέπεται το άτομο να έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, εφόσον αυτό πιστοποιείται από ιατρικά πιστοποιητικά. Οι φέροντες γυαλιά λόγω παθήσεως (π.χ. μυωπία), κατά τη φωτογράφιση δύνανται να φέρουν αυτά, ενώ δεν επιτρέπεται να φέρουν γυαλιά ηλίου».

Μέχρι εδώ κατανοητό σωστά;

Πώς εξηγείται τώρα η καταγγελία που έγινε στο Sportime, όπου γυναίκα πήγε να βγάλει καινούργια ταυτότητα στο αστυνομικό τμήμα του Συντάγματος και της είπαν πως για την φωτογραφία πρέπει ή να αφαιρέσει τον σταυρό της ώστε να μην φαίνεται στην φωτογραφία της ταυτότητας ή να τον γυρίσει προς την πλάτη της;

Εμφανώς, αν ισχύει αυτό, δεν πρόκειται για καθαρή περίπτωση «δύο μέτρων και δύο σταθμών» κατά των χριστιανών;

Διαβάστε επίσης:

Η ορθόδοξη Βουλγαρία απαγόρεψε τη ΛΟΑΤΚΙ+ προπαγάνδα στα σχολεία και έδωσε το σύνθημα της αντίστασης

Βρετανία: Κράτος και Ισλάμ, εναντίον Άγγλων – O woke φασισμός δείχνει τα απαίσια δόντια του

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέες ταυτότητες: Μπορεί μία γυναίκα να φορά μαντήλα αλλά όχι Σταυρό; Απίστευτα πράγματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.