ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέοι φόροι για Airbnb και πισίνες

Πισίνες με θαλασσινό νερό σε νησιά με πρόβλημα λειψυδρίας - Παρεμβάσεις σε χωροταξικό, βραχυχρόνια μίσθωση, κρουαζιέρα
Νέοι φόροι για Airbnb και πισίνες

Πακέτο μέτρων για τη διασφάλιση της βιώσιμης λειτουργίας του ελληνικού τουρισμού αλλά και τη θεραπεία προβλημάτων που έχουν ήδη αναδυθεί από τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό ξένων ταξιδιωτών, ο οποίος έχει ήδη αγγίξει νέα ιστορικά υψηλά, δρομολογεί η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει ο Ηλίας Μπέλλος στην Καθημερινή, το σχέδιο περιλαμβάνει τρία πεδία παρεμβάσεων:

Πρώτον, στο ειδικό χωροταξικό σχέδιο του τουρισμού το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση και όπου θα ενσωματωθούν και νέες κατευθύνσεις που έχουν ήδη δοθεί από τον πρωθυπουργό με στόχο την προστασία ειδικά των νησιών της χώρας, με κίνητρα για δόμηση εντός υφιστάμενων οικισμών, με επέκταση των όρων τους όπου χρειάζεται, αλλά και αντικίνητρα για την εκτός σχεδίου δόμηση στα νησιά.

Δεύτερον, στη διαχείριση της κρουαζιέρας που έως σήμερα πλαίσιο κανόνων κεντρικά από λειτουργεί χωρίς ένα αυστηρό την πολιτεία, με σημαντικότερες παρεμβάσεις την επιβολή ειδικού τέλους κρουαζιέρας στους προορισμούς υψηλής ζήτησης, την ανάθεση της διαχείρισης των τουριστικών λιμένων και των πλόων σε εξειδικευμένους ιδιώτες, τη λειτουργία κεντρικής πλατφόρμας για την ασφαλή και βιώσιμη διαχείριση των δρομολογίων κ.ο.κ.

Τρίτον, με πρόσθετες παρεμβάσεις στις βραχυχρόνιες μισθώσεις με μέτρα που δίνουν κίνητρα στους ιδιοκτήτες για μακροχρόνιες μισθώσεις και ταυτόχρονα παρακολουθούν το ισοζύγιο των μακροχρόνιων και των βραχυχρόνιων μισθώσεων στις κορεσμένες τουριστικά περιοχές σε κυλιόμενη βάση, ώστε να μην επηρεάζεται δυσμενώς η πορεία των τιμών των ακινήτων για τους μόνιμους κατοίκους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέοι φόροι για Airbnb και πισίνες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.