ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο επίδομα θέρμανσης: Ποιους αφορά και πότε θα δοθεί – Τρόποι για να ρίξετε το κόστος της θέρμανσης

Με διπλή παρέμβαση στο επίδομα θέρμανσης και έκπτωση στην τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης επιχειρεί η κυβέρνηση να «ανακουφίσει» τα νοικοκυριά

Eπίδομα θέρμανσης: Με διπλή παρέμβαση στο επίδομα θέρμανσης και έκπτωση στην τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Eπίδομα θέρμανσης: Νέο επίδομα από την Κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να «γλυκάνει» τα νοικοκυριά ενόψει του χειμώνα. Ουσιαστικά πρόκειται για μια διπλή κίνηση που περιλαμβάνει έκπτωση στην τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης

Ουσιαστικά το κράτος προσφέρει κίνητρα στους πολίτες να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος και φυσικού αερίου, αλλά και κίνητρα για όσους είναι εφικτό να επιστρέψουν στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Οσοι έλαβαν πέρυσι επίδομα θέρμανσης και προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, θα δουν φέτος περισσότερα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό τους καθώς το επίδομα για τους περσινούς δικαιούχους αυξάνεται. Την ίδια ώρα όμως διευρύνεται και ο αριθμός των δικαιούχων, λόγω αύξησης των εισοδηματικών ορίων.

Μάλιστα όλοι οι νέοι δικαιούχοι που θα αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης, θα λάβουν διπλάσιο ποσό επιδόματος θέρμανσης.

Διπλό επίδομα θα εισπράξουν τόσο τα νοικοκυριά που θα εγκαταλείψουν το κλιματιστικό ή το φυσικό αέριο και θα χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθούν το χειμώνα όσο και τα νοικοκυριά που δικαιούνται για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης λόγω αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων.

Από εκεί και πέρα δείτε παρακάτω ρεπορτάζ για το πως μπορείτε να ρίξετε το κόστος θέρμανσης. Εκτός από να μειώσουμε πχ τον θερμοστάτη του καλοριφέρ από τους 20 στους 18 βαθμούς, πρέπει να δούμε παθητικά πώς μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια με παθητικό τρόπο.

Ένα από αυτά για παράδειγμα είναι να βάλουμε στην πλάτη του καλοριφέρ ένα φύλλο αλουμινίου (αλουμινόχαρτο) το οποίο αντανακλά όλη τη θερμότητα προς το εσωτερικό του σπιτιού. Κι αυτό επειδή το αλουμίνιο είναι θερμόφιλο υλικό και δεν απορροφά τη θερμότητα που βγάζει ο τοίχος.

Νέο επίδομα θέρμανσης – Πετρέλαιο Θέρμανσης

Exit mobile version