Οι New York Times στο σημερινό τους φύλλο φιλοξενούν ένα αφιέρωμα στους αναδεικνυόμενους ήρωες της εποχής της πανδημίας, κατατάσσοντας τον Σωτήρη Τσιόδρα ανάμεσα σε αυτούς.
Στο αφιέρωμα των NYT , από το οποίο παρελαύνουν, οι επικεφαλής των εκστρατειών των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ιταλίας , της Ισπανίας κ.ά, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον κ. Σωτήρη Τσιόδρα.
«Στην Ελλάδα, η οποία έχει μέχρι στιγμής γλιτώσει ένα μείζων ξέσπασμα του κορονοϊού, όλοι συντονίζονται κάθε 6 η ώρα το απόγευμα στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, έναν κομψό γκριζομάλλη άνδρα», αναφέρει η συντάκτρια του άρθρου.
Και προσθέτει:
«Οι ανακοινώσεις του δεν έχουν εξάρσεις, βασίζεται απολύτως στις σημειώσεις του καθώς ενημερώνει τη χώρα για τα τελευταία στοιχεία.
Περιστασιακώς δίνει κάποιες πρακτικές συμβουλές, όπως η αναλογία χλωρίνης και νερού που απαιτείται για την απολύμανση μιας επιφάνειας. Σπεύδει δε πάντα να διαλύσει κάθε παραπληροφόρηση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Δύο νεκροί σε Κέρκυρα και Καστοριά -70 στο σύνολο
Ο Ελληνας επικεφαλής στη μάχη κατά του κορονοϊού -εκκλησιαζόμενος και πατέρας επτά παιδιών με μακρά επιστημονική καριέρα στις μολυσματικές ασθένειες, σπουδάζοντας στο Harvard, στο M.I.T. και αλλού- δεν είναι ο άνθρωπος του εξωραϊσμού.
Όντας ειλικρινής, πρωταγωνίστησε στο να πάρει η χώρα μερικά από τα πιο εγκαίρως ληφθέντα περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη, κάτι που φαίνεται να αποδίδει, καθώς η Ελλάδα μετρά μόλις 68 θανάτους (μέχρι χθες) από την αρχή της κρίσης.
Σε αντίθεση το Βέλγιο που έχει αντίστοιχο πληθυσμό , μετρά 1283 θανάτους», αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.
Ο κ. Τσιόδρας συνδυάζει βασικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν αποδεκτό στο κοινό που αγωνιά, λέει στους NYT o Θ. Αναγνωστόπουλος, ιδρυτής της SciCo: «Είναι ένας εμάς, αλλά με αποδεδειγμένη γνώση. Είναι ταπεινός, μετριοπαθής, συμπονετικός αλλά και αναμφισβήτητα ένας τοπ επιστήμονας», προσθέτει.