ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΓ υπουργείου Ανάπτυξης προς φτωχοποιημένο «πόπολο»: Οι τιμές δεν πέφτουν γιατί θέλετε προϊόντα Α’ ποιότητας – Ψωνίστε «σαβούρα» για να πέσουν

Ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος πρότεινε να «σταματήσουμε να αγοράζουμε τα προϊόντα που έχουμε συνηθίσει», για να πέσουν οι τιμές!

Ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος πρότεινε να «σταματήσουμε να αγοράζουμε τα προϊόντα που έχουμε συνηθίσει», για να πέσουν οι τιμές!
Συντάκτης: Αλέξανδρος Ορφανίδης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Δεν σταματούν τα κυβερνητικά στελέχη να συμπεριφέρονται χυδαία στον ελληνικό λαό και να τον αντιμετωπίζουν σαν ένα φτωχοποιημένο «πόπολο» που πρέπει να αποδεχτεί την ανέχεια του, μιας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται ποτέ να βάλει στοπ στο όργιο αισχροκέρδειας των καρτέλ της αγοράς.

Αναπαυμένοι στις παχυλές απολαβές τους, οι κυβερνητικοί δεν έχουν ιδέα από το δράμα που περνάει το μέσο νοικοκυριό και ως κάτοικοι… «Βερσαλλιών», βγαίνουν στα κανάλια και τολμούν να κουνούν και το δάχτυλο στους Έλληνες. Υιοθετώντας τη νοοτροπία της ξεδιάντροπης ατάκας του Στέλιου Πέτσα, ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει».

Μετά τον βουλευτή της ΝΔ, Μακάριο Λαζαρίδη, που είπε ότι αρκεί οι Έλληνες να αγοράζουν μια… φέτα καρπούζι, κι όχι ολόκληρο, αλλά και μετά τις αθλιότητες της Σοφίας Βούλτεψη που είπε ότι δεν αληθεύει ότι είναι ακριβή η στέγη στην Ελλάδα επειδή οι Ισπανοί κοιμούνται σε… μπανιέρες, ήρθε η σειρά του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Σωτήρη Αναγνωστόπουλου να ξεστομίσει τη δική του χυδαιότητα.

Ποια ήταν αυτή; Ότι η λύση για να αγοράζουν οι Έλληνες φθηνότερα προϊόντα δεν είναι να πέσουν συνολικά οι τιμές και να καταπολεμηθεί η αισχροκέρδεια, αλλά να στραφούν οι καταναλωτές σε φθηνότερα προϊόντα, χαμηλότερης ποιότητας! Με λίγα λόγια πρότεινε οι Έλληνες να υιοθετήσουν νοοτροπία «κατοχής» και να υποβαθμίσουν οικειοθελώς τη διατροφή τους, καθώς – όπως υποστήριξε – έτσι θα πέσουν οι τιμές στα ποιοτικά προϊόντα!

«Πρέπει να κάνουμε αυτή την αμφισβήτηση, αυτή η διαδικασία της αμφισβήτησης του να σταματήσουμε να αγοράζουμε αυτό που συνήθως αγοράζουμε, θα οδηγήσει και στη μείωση των τιμών. Αυτό που βοηθάει πάρα πολύ και τις επιχειρήσεις να αυξάνουν τις τιμές, είναι ότι δεν αλλάζουμε τις καταναλωτικές μας προτιμήσεις. Όσο και να ανέβει εμείς συνεχίζουμε να προσπαθούμε να αγοράσουμε τα ίδια προϊόντα. Αυτό πρέπει να μπει στη νοοτροπία του Έλληνα καταναλωτή, αν κάτι μας φαίνεται ακριβό αν κάτι μας φαίνεται προβληματικό πρέπει να αλλάξουμε. Πρέπει ακόμα και πολλές φορές να θυσιάσουμε αν δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε, να θυσιάσουμε και σε όρους ποιότητας, αν αυτό πρέπει να γίνει», είπε ανερυθρίαστα στον ΣΚΑΪ ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Στην ουσία ο κ. Αναγνωστόπουλος υποστηρίζει ότι η μόνη σωτηρία του Έλληνα απέναντι στην ανελέητη ακρίβεια, είναι να στραφεί στη διατροφική «σαβούρα», άρα να θυσιάζει την υγεία του, ελπίζοντας ότι οι εταιρείες με τα πιο ποιοτικά προϊόντα θα… δεηθούν να κατεβάσουν τις τιμές! Και το ξαναθυμίζουμε γιατί έχει τη σημασία του, αυτός ο κύριος που «κανονικοποιεί» τη διατροφική φτώχεια βρίσκεται σε αρμόδια θέση «Προστασίας του Καταναλωτή»!

Πρόκειται για τη συνηθισμένη πλέον, συνταγή της «ατομικής ευθύνης» που η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί κατά κόρον. Αφού η κυβέρνηση είναι ανίκανη και απρόθυμη να τα βάλει με τα καρτέλ, η ευθύνη πέφτει στους… «κακομαθημένους» καταναλωτές που θέλουν να αγοράζουν τα ίδια προϊόντα που προτιμούσαν και εμπιστεύονταν ανέκαθεν. Άρα δεν φταίνε οι πολυεθνικές και οι μεσάζοντες που εκτινάσσονται οι τιμές, φταίει ο… Έλληνας που έχει το… θράσος να αναζητεί λίγη ποιότητα.

Υπάρχει και ακόμα «καλύτερη» λύση: να μην καταναλώνει ο Έλληνας καθόλου και να πεθάνει της πείνας. Πώς και δεν το πρότεινε ακόμα αυτό ο κ. Αναγνωστόπουλος;

Exit mobile version