Λάβρος ο Νικόλαος Παπαδόπουλος για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην Υγεία, κατά τη συζήτηση σχετικού σχεδίου νόμου.
«Είχαμε την τύχη να έχουμε δύο πολύ καλά εργαστήρια, στα δύο νοσοκομεία, τον Ευαγγελισμό και το Γεννηματά και τώρα θέλουμε να τα κλείσουμε και να τα βάλουμε στο Ωνάσειο, το οποίο το μετονομάσαμε από κέντρο σε νοσοκομείο, αλλάζοντας μόνο την μαρκίζα», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.
«Δύο διαπιστευμένα, με πανευρωπαϊκούς όρους εργαστήρια, δεν κλείνονται κυρίες και κύριοι. Δεν είναι μόνο η ιστοσυμβατότητα, αυτά τα εργαστήρια είναι πολύ σπουδαία για τον ελληνικό λαό γιατί εξυπηρετούν, πλείστες όσες άλλες κλινικές, παθολογικές κλινικές, νευρολογικές κλινικές, κλινικές που ασχολούνται γενικά με τα αυτοάνοσα νοσήματα», σημείωσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης.
«Επίσης, όπως ξέρετε, όταν κλείνουμε μία κλινική ή ένα εργαστήριο, δημιουργούμε διαταραχή σε όλη την αλυσίδα του οργανισμού που λέγεται νοσοκομείο», συμπλήρωσε.
«Αυτά δεν τα σκέφτεται κανείς και επίσης τι θα γίνει με τους εργαζόμενους;», διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ.
Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανησυχία της ίδιας της προέδρου της «Φλόγας», για τις επικείμενες αλλαγές.
«Η πρόεδρος της Φλόγας πάνω από δέκα φορές έγραψε τη λέξη ανησυχώ. Αν ανησυχούν οι γονείς παιδιών με νεοπλασματική νόσο εμείς τι πρέπει να πούμε; Να μην ανησυχήσουν; (…) Παίρνουμε από δύο νοσοκομεία δύο σοβαρές παιδογκολογικές κλινικές, που ο ογκολογικός ασθενής είναι ευαίσθητος ούτως ή άλλως, αλλά φανταστείτε το μέγεθος της ευαισθησίας, όταν υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα σε μία οικογένεια και αφορά το παιδί της οικογενείας. Με αυτά δεν παίζουμε; Και οταν ακούμε να λέει η πρόεδρος της Φλόγας ανησυχώ και εμείς ανησυχούμε», σημείωσε.
«Ανησυχούμε δικαιολογημένα γιατί βλέπουμε πως αλλάζετε και εδώ την μαρκίζα. Ένα κέντρο “Ελπίδα – Μαριαννά Βαρδινογιάννη”, μετατρέπεται μόνο κατ’ όνομα σε νοσοκομείο», σημείωσε.
Ακούσαμε, είπε ο κ. Παπαδόπουλος και «την ίδια πρόεδρο να λέει πως δεν υπάρχει ούτε ακτινολογικό. Δεν μπορώ να το διανοηθώ, δεν υπάρχει ακτινολογικό. Αυτό πρέπει να μας το απαντήσουν. Ας είναι και δίπλα. Δεν πα να ναι και δίπλα; Ένα έκτακτο περιστατικό να γίνει σε ένα ογκολογικο παιδί, ένας πνευμοθώρακας, κάτι, να μην μπορεί να το αντιμετωπίσει; Αυτό θέλει και φορητό μηχάνημα. Να πηγαίνει ακριβώς, δεν μπορείς ούτε από το κρεβάτι να το μετακινήσεις. Όχι που λέει “πας με τα πόδια”. Αν είσαι γερός πας και με τα πόδια πας και κάνοντας κωλοτούμπες, όπως κάνουν μερικοί, αλλά όταν δεν είσαι γερός θες στο κρεβάτι σου, εκει δίπλα να λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα», είπε.