ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νικόλαος Παπαδόπουλος: Εσκεμμένη μεταστροφή των νέων σε μάζα και ζόμπι χωρίς ταυτότητα

«Ωραίο να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να νομίζουμε ότι το πρόβλημα θα λυθεί με καλύτερη αστυνόμευση, αλλά δεν είναι έτσι».

Νικόλαος Παπαδόπουλος: Εσκεμμένη μεταστροφή των νέων σε μάζα και ζόμπι χωρίς ταυτότητα
Ìüíç óõæÞôçóç êáé øÞöéóç åðß ôçò áñ÷Þò, ôùí Üñèñùí êáé ôïõ óõíüëïõ ôïõ ó÷åäßïõ íüìïõ: «ÏëïêëÞñùóç ôçò øõ÷éáôñéêÞò ìåôáññýèìéóçò». ÅÉÓÇÃÇÔÅÓ: ÄéáìáíôÞò ÃêïëéäÜêçò êáé ÁíäñÝáò Ðáíáãéùôüðïõëïò.
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που παραθέτει ο Δρ. Καρδιοχειρουργικής του Α.Π.Θ και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΙΚΗ, Νικόλαος Παπαδόπουλος, αναφορικά με τη βία των ανηλίκων στην Ελλάδα.

«Το 2023 είχαμε 6.157 ανήλικους δράστε αξιόποινων πράξεων και μέσα στο 2024 έχουμε 8.978. Αύξηση δηλαδή 47%», υπογράμμισε.

«Είχαμε 667 συλλήψεις για σωματικές βλάβες το 2024 και 383 το 2023 καθώς και 93 συλλήψεις για βιασμούς και απόπειρες το 2024 και 49 το 2023», συμπλήρωσε.

«Την ίδια ώρα σημειώθηκαν 776 συλλήψεις για ναρκωτικά το 2024 και 505 το 2023 ενώ στις 2.050 ήταν οι συλλήψεις για ληστείες, κλοπές κ.α.α το 2024 και 1.850 το 2023», ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι στα αδικήματα κατά της «προσωπικής ελευθερίας (αρπαγή, παράνομη κατακράτηση, παράνομη βία, απειλή, διατάραξη οικιακής ειρήνης) υπήρξε αύξηση 38% από πέρσι μέχρι σήμερα».

Το πιο ανησυχητικό όμως, τόνισε ο Νικόλαος Παπαδόπουλος, είναι ότι το φαινόμενο «τείνει να γίνει “κανονικότητα” αφού με τόσα πολλά περιστατικά η κοινωνία σταδιακά εξοικειώνεται και κατ’ επέκταση αδιαφορεί».

«Ποιες είναι όμως οι πραγματικές αιτίες του φαινομένου;», διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ. «Η κρίση αξιών των νέων μας. Η έλλειψη Παιδείας. Η ανυπαρξία στόχων και ελπίδας για εκπλήρωσή τους. Η αδιαφορία των γονέων αλλά και των δασκάλων. Η υπερβολική χρήση ψηφιακών μέσων. Η έλλειψη ραγματικής επικοινωνίας. Η αδιαφορία της Πολιτείας για ουσιαστική εκπαίδευση και εκμπάθηση της ελληνικής γλώσσας», υπογράμμισε.

Ο Νικόλαος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για «εσκεμμένη μεταστροφή των νέων σε μάζα, ζόμπι, χωρίς ταυτότητα, προσωπικότητα, όραμα, ηθικές αξίας, κριτική σκέψη».

Σύμφωνα με τον Δρ. Καρδιοχειρουργικής, τα «παραδείγματα διαφθοράς, συγκάλυψης σκανδάλων, παραβίασης νόμων της φύσης, του ανθρώπου, η υπονόμευση της οικογένειας, ο μηδενισμός των πάντων που προωθούνται από παντού, παίζουν τον ρόλο τους».

«Ωραίο να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να νομίζουμε ότι το πρόβλημα θα λυθεί με καλύτερη αστυνόμευση, αλλά δεν είναι έτσι», ανέφερε.

«Όσο δεν παραδεχόμαστε όλοι σε αυτήν την κοινωνία το μερίδιο ευθύνης μας σε αυτή την κατρακύλα των νέων, τόσο ο κατήφορος δεν θα έχει τέλος», κατέληξε.

Exit mobile version