ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νικόλαος Παπαδόπουλος: Υποστελέχωση, μισθοί πείνας, πλήρης απαξίωση και τραγικές ελλείψεις πόρων στο ΕΣΥ

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει μέρα με την ημέρα, ενώ η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στέκεται ανήμπορη».
Νικόλαος Παπαδόπουλος: Υποστελέχωση, μισθοί πείνας, πλήρης απαξίωση και τραγικές ελλείψεις πόρων στο ΕΣΥ

Στο πλευρό των υγειονομικών στέκεται ο βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΙΚΗ και γιατρός ο ίδιος, Νικόλαος Παπαδόπουλος, με φόντο την πανελλαδική 24ωρη απεργία γιατρών και νοσοκόμων, ενώ κάνει λόγο για δίκαιο αγώνα «για το ΕΣΥ και την Υγεία του Ελληνικού Λαού».

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και με ακλόνητη πίστη στον δίκαιο αγώνα του υγειονομικού προσωπικού της χώρας μας, που δίνει καθημερινά μάχη στην πρώτη γραμμή για τη Δημόσια Υγεία, την ίδια στιγμή που οι Έλληνες πληρώνουν μεγαλύτερο βάρος ιδιωτικών δαπανών για την Υγεία από τους άλλους λαούς της Ευρώπης και εξαντλούνται οικονομικά και ψυχικά», τονίζει ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει μέρα με την ημέρα, ενώ η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στέκεται ανήμπορη μπροστά στη διάλυση ενός βασικού πυλώνα του Κράτους Πρόνοιας», σημειώνει.

«Ως γιατρός και βουλευτής, έχω ζήσει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπο το υγειονομικό προσωπικό της χώρας. Οι υγειονομικοί μας αντιμετωπίζουν συσσωρευμένα προβλήματα που δεν μπορούν πλέον να αγνοηθούν. Υποστελέχωση, μισθοί πείνας, πλήρης απαξίωση, έλλειψη ευκαιριών επαγγελματικής εξέλιξης και τραγικές ελλείψεις πόρων για τη συντήρηση των υπαρχόντων δομών είναι ζητήματα που καταρρακώνουν καθημερινά το ηθικό και τη δυνατότητα προσφοράς των ανθρώπων αυτών», υπογραμμίζει ο Νικόλαος Παπαδόπουλος.

«Η Πολιτεία οφείλει, να σκύψει επιτέλους πάνω από αυτά τα προβλήματα με αποφασιστικότητα και σεβασμό στο λειτούργημα που επιτελούν οι υγειονομικοί», συμπληρώνει.

«Η Υγεία του λαού μας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά θεμελιώδες Δικαίωμα, το οποίο η Κυβέρνηση αδιαφορεί να προστατεύσει. Εμείς, ως Πατριωτικό Κίνημα, απαιτούμε άμεσα μέτρα για τη στήριξη του ΕΣΥ, των εργαζομένων του και την ανακούφιση των πολιτών που καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν και αξιοπρεπώς από το Κράτος», αναφέρει.

«Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της πριν το Σύστημα καταρρεύσει οριστικά και να δώσει πραγματική λύση στο δράμα της Υγείας. Οι Έλληνες πολίτες και οι υγειονομικοί μας δεν αντέχουν άλλο!» καταλήγει ο βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΙΚΗ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νικόλαος Παπαδόπουλος: Υποστελέχωση, μισθοί πείνας, πλήρης απαξίωση και τραγικές ελλείψεις πόρων στο ΕΣΥ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.