ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκος Πλακιάς: «Θα δεχόμουν να αποφυλακίσουν τον σταθμάρχη, μόνο αν δεν είχε μείνει χώρος στη φυλακή για τον Καραμανλή»

«Με πόση γρηγοράδα κάνουνε τις αποφυλακίσεις ενώ για να οδηγηθούν οι ένοχοι στην φυλακή τίποτα» έγραψε σε ανάρτηση ο Νίκος Πλακιάς
Νίκος Πλακιάς: «Θα δεχόμουν να αποφυλακίσουν τον σταθμάρχη, μόνο αν δεν είχε μείνει χώρος στη φυλακή για τον Καραμανλή»

Συνεχίζονται οι οργισμένες αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, για την… αυγουστιάτικη απόφαση να αποφυλακιστεί ο μοιραίος σταθμάρχης της Λάρισας που υπήρξε ο τελευταίος κρίκος του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος των Τεμπών.

Μετά την αγανάκτηση που εξέφρασε η μητέρα της αδικοχαμένης 21χρονης, Κλαούντιας Λάτα, και ο Νίκος Πλακιάς, ο πατέρας που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στην τραγωδία, εξέφρασε την απέχθεια του για όσα παράλογα γίνονται, στον λογαριασμό του στο Facebook.

Παράλληλα διατύπωσε για άλλη μια φορά την ακλόνητη πεποίθησή του ( που είναι και πεποίθηση όλων των συγγενών) ότι ο πρώτος που θα έπρεπε σήμερα να βρίσκεται στη φυλακή είναι ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ο Νίκος Πλακιάς έγραψε συγκεκριμένα:

«Η μόνη δικαιολογία που θα μπορούσα να δεχτώ για την αποφυλάκιση του σταθμάρχη είναι μόνο μια:

Ότι δεν υπήρχε άλλος χώρος στην φυλακή για τον Καραμανλή και αποφυλάκισαν τον συγκεκριμένο .

Όλα τα άλλα με αφήνουν αδιάφορο . 

Αλλά και με πόση γρηγοράδα κάνουνε τις αποφυλακίσεις ενώ για να οδηγηθούν οι ένοχοι στην φυλακή τίποτα !!!

57 αθώοι δολοφονημένοι .

41 πέρασαν την πόρτα του ανακριτή .

0 !!! Στην φυλακή

Καλές διακοπές Έλληνες ».

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση του Νίκου Πλακιά είναι γεμάτα οργή για το πρωτοφανές έλλειμα δικαιοσύνης που υπάρχει για την υπόθεση των Τεμπών αλλά και λιγότερα.

Σε λίγες μέρες του καλοκαιριού, «τακτοποιήθηκαν» με τη σειρά οι υποθέσεις από: Μάτι (αν και σε αυτήν την απόφαση ασκήθηκε έφεση από την εισαγγελία μετά τις σφοδρές αντιδράσεις), δολοφονία Καραϊβάζ και υποκλοπές, ενώ σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε και η αποφυλάκιση του σταθμάρχη.

Προφανώς υπάρχει η εντύπωση ότι στο κατακαλόκαιρο ο κόσμος δεν θα δώσει ιδιαίτερη σημασία σε αυτά τα σκάνδαλα επί σκανδάλων, μόνο που κάνουν μεγάλο λάθος, όπως αποδεικνύεται από όλες τις σφυγμομετρήσεις που αποτυπώνουν τη μεγάλη δυσπιστία των πολιτών στον θεσμό της δικαιοσύνης. Κοινή διαπίστωση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, είναι ότι η δικαιοσύνη βρίσκεται στην «εντατική». Στις αποφυλακίσεις και τις απαλλαγές είναι ταχύτατη, αλλά στις δίκες για εγκλήματα που εξετάζονται πολιτικές ευθύνες, περνούν χρόνια.

Φυσικά ο σταθμάρχης αν και είναι εκείνος σφράγισε τελειωτικά τη μοίρα των 57 ανθρώπων, δεν παύει να είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, αφού πολύ μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν εκείνοι που τον «βόλεψαν» αναξιοκρατικά σε ένα πόστο τεράστιας ευθύνης, και κρατούσαν το σιδηροδρομικό δίκτυο σε τριτοκοσμική κατάσταση για να μειώνονται τα κρατικά έξοδα και να γίνεται κερδοσκοπικό πάρτι από τις εταιρείες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νίκος Πλακιάς: «Θα δεχόμουν να αποφυλακίσουν τον σταθμάρχη, μόνο αν δεν είχε μείνει χώρος στη φυλακή για τον Καραμανλή»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.