ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοητικά άλματα του Άδωνι Γεωργιάδη για το μεταναστευτικό προκαλούν τρόμο

Κατάλαβε τί είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην προσπάθειά του να απαντήσει στον Δημήτρη Νατσιό;
Νοητικά άλματα του Άδωνι Γεωργιάδη για το μεταναστευτικό προκαλούν τρόμο

Νοητικά άλματα του Άδωνι Γεωργιάδη για το μεταναστευτικό προκαλούν τρόμο για το πώς σκέφτονται στην κυβέρνηση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε το πρωί της Τρίτης αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρη Νατσιό, με φόντο το μεταναστευτικό.

Ο υπουργός Εργασίας υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου, τονίζοντας πως θα αποτελέσει εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης ώστε να δοθεί λύση στο έλλειμμα εργατικού δυναμικού. Μάλιστα όπως είπε, το νέο νομοσχέδιο θα δώσει απάντηση στο πρόβλημα που δημιουργείται στις… ανεπτυγμένες οικονομίες, στις οποίες εργατικό δυναμικό αποφεύγει να απασχοληθεί σε εργασίες όπως αυτές του λαντζέρη και του εργάτη γης.

Και εδώ άρχισαν τα νοητικά άλματα του υπουργού.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Γεωργιάδη οι Έλληνες επειδή δεν πάνε να εργαστούν (σ.σ. όπως συμβαίνει είπαμε στις ανεπτυγμένες κοινωνίες) για το λόγο αυτό αποφάσισαν στην κυβέρνηση να φέρουν εργαζόμενους από τις… ακμάζουσες οικονομίες των στεπών της Ασίας.

Νοητικά άλματα του Άδωνι Γεωργιάδη για το μεταναστευτικό προκαλούν τρόμο

Αλλά για να κάνουν πιο… εύκολο σε έναν μετανάστη να έρθει για εργασία στην Ελλάδα θα βάλουν ένα τέλος στο καθεστώς ανασφάλιστης εργασίας (σ.σ. στις κουζίνες των εστιατορίων και τις γεωργικές εργασίες).

Δηλαδή αυτό που είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, είναι πως οι Έλληνες δεν πάνε να δουλέψουν στις κουζίνες εστιατορίων και τη γη όμως θα έρθουν μετανάστες με την βελτίωση του εργασιακού πλαισίου που ισχύει στις παραπάνω εργασίες.

Άρα, αναρωτήθηκε ο κ. υπουργός αν η βελτίωση αυτή του εργασιακού πλαισίου αφορούσε και στους Έλληνες αν θα πήγαιναν να δουλέψουν;

Δηλαδή ένας Έλληνας προτιμά να κάθεται άνεργός σπίτι του από το να πάει να εργαστεί π.χ. στην κουζίνα ενός εστιατορίου ή προτιμάει να κάθεται σπίτι του από το να πάει να εργαστεί στην κουζίνα ενός εστιατορίου όπου επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας, μαύρης εργασίας;

Δηλαδή αν η κυβέρνηση έβαζε ως στόχο π.χ. να καλύψει τις ανάγκες του εγχώριου εργατικού δυναμικού σε νομικό και εργασιακό πλαίσιο θα χρειαζόταν να έρθουν άμοιροι ξένοι να δουλέψουν σε μία χώρα που σύμφωνα με τη λογική του κ. Γεωργιάδη δεν θέλουν καν να βρίσκονται;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νοητικά άλματα του Άδωνι Γεωργιάδη για το μεταναστευτικό προκαλούν τρόμο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.