ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Nόσος των λεγεωνάριων: Τρόμος από την μη εύκολη ανίχνευση

Τι είναι η «Νόσος των λεγεωνάριων» η οποία μπορεί να ευθύνεται για τον θάνατο του του 7χρονου στη Θεσσαλονίκη.
Nόσος των λεγεωνάριων: Τρόμος από την μη εύκολη ανίχνευση

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει οι θάνατοι δύο παιδιών στη Θεσσαλονίκη, καθώς εντός ολίγων ημερών πέθαναν σε νοσοκομεία της πόλης. Ειδικά για το 7χρονο αγόρι ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου μίλησε στον ΣΚΑΪ για ενδεχόμενο τον θάνατό του να προκάλεσε η νόσος των λεγεωνάριων

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η νόσος των λεγεωνάριων προκαλείται από ένα βακτήριο, μικρόβιο, που ζει μέσα σε στάσιμα νερά.

Ο χρόνος επώασης από τη στιγμή που ένα άτομο έρθει σε επαφή με το βακτήριο είναι από 2 μέχρι 10 ημέρες και στην αρχή τα συμπτώματα θυμίζουν γρίπη όπως εξήγησε ο παιδίατρος.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι η επιδείνωση που παρουσιάζει ένας ασθενής είναι ραγδαία με πνευμονία και πολύ υψηλό πυρετό και διάρροιες, ενώ απαιτείται κατάλληλη αντιμικροβιακή αγωγή για την αντιμετώπισή του.

Παράλληλα ο κ. Ανδρέου διευκρίνισε πως δεν είναι εύκολο να υποψιαστούν οι γιατροί ότι ευθύνεται το συγκεκριμένο βακτήριο ακόμα και όταν ο ασθενής φτάσει στο νοσοκομείο! Μάλιστα συμπλήρωσε πως τα δείγματα πρέπει να σταλούν σε εξειδικευμένα εργαστήρια.




Για τον θάνατο τον δύο παιδιών στη Θεσσαλονίκη όμως μίλησε και ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ενημερώνοντας ότι πρόκειται για κάποια λοίμωξη που κρύβεται από πίσω ή μία εγκεφαλίτιδα. Μέσα στα νοσοκομεία δε βλέπουμε ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, ξαφνικά μολύνονται και χάνουν τη ζωή τους. Πίσω από έναν αιφνίδιο θάνατο κρύβονται πολλές λοιμώξεις, και λοιμώξεις από διάφορες νόσους. Οι περιπτώσεις ωστόσο αυτές είναι σπάνιες, αλλά όχι ότι δεν υπάρχουν. Για παράδειγμα ο μύκητας candida auris δεν απειλεί τη δημόσια υγεία, απασχολεί τα νοσοκομεία και πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα», δήλωσε.

Όπως βλέπουμε λοιπόν και ενώ το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ, έχουν επιδοθεί εδώ και 2 χρόνια σε πάσης φύσεως τρομολαγνικά σενάρια αναφορικά με τους ανεμβολίαστους, τον κορονοϊό και τα παιδιά, τελικά… ο κίνδυνος κρύβεται στις λεπτομέρειες και είναι άκρως θανάσιμος.

Άραγε αν η νόσος των λεγεωνάριων δεν είναι τόσο εύκολα ανιχνεύσιμη μιας και απαιτούνται ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις που γίνονται στο Παστέρ, όπως τόνισε ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου, πόσο «προστατευμένα» είναι τελικά τα παιδιά;

Γιατί δεν υπάρχει εκτεταμένη ενημέρωση των πολιτών για την συγκεκριμένη παλιά νόσο η οποία εξακολουθεί να είναι άκρως επικίνδυνη σε όσους προσβάλλονται από αυτή;

Είναι πραγματικά τραγικό να πεθαίνουν ξαφνικά μικρά παιδιά και κανείς να μην μπορεί να δώσει σαφείς απαντήσεις…”




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Nόσος των λεγεωνάριων: Τρόμος από την μη εύκολη ανίχνευση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.