ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: «Κανένα ταμπού» για συνεκμετάλλευση πόρων στη Μεσόγειο! – Τι είπε για υποκλοπές και πλειστηριασμούς

Ξεκάθαρο σύνθημα για «Πρέσπες» σε Μεσόγειο και Αιγαίο έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη - Στήριξε ανοιχτά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Ξεκάθαρο σύνθημα για «Πρέσπες» σε Μεσόγειο και Αιγαίο έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη - Στήριξε ανοιχτά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Δηλώσεις – «βόμβες» που προκαλούν έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις, έκανε μιλώντας στην εκπομπή «Αντιθέσεις» στο ΚΡΗΤΗ TV η βουλευτής της ΝΔ και αδελφή του πρωθυπουργού, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κα Μπακογιάννη παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, σχολιάζοντας τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα και δίνοντας στίγμα για το πού θα οδηγηθεί η χώρα σε περίπτωση που η ΝΔ λάβει νωπή λαϊκή εντολή στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Πλήρης ενδοτισμός και παραχωρήσεις ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στα ελληνοτουρκικά, υποβιβασμός του σκανδάλου των υποκλοπών και αμέριστη στήριξη στα funds και τις τράπεζες για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

«Κανένα ταμπού» στην συνεκμετάλλευση

Η πρώην ΥΠΕΞ και αδελφή του πρωθυπουργού, Ντόρα Μπακογιάννη είπε στην συγκεκριμένη συνέντευξη πως για την ίδια δεν είναι… «ταμπού» η συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ τάχθηκε κατά της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια «αυτή την στιγμή». Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο με χωρικά ύδατα λιγότερο από όσο προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο, και ως εκ τούτου η κ. Μπακογιάννη ουσιαστικά προτείνει συμμόρφωση με το παράνομο casus belli των Τούρκων και υποταγή στον διαχρονικό εκφοβισμό της Άγκυρας.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο θεωρεί… ασύνετη την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια και τη οριοθέτηση της ΑΟΖ, άλλα δηλώνει πως θεωρεί απολύτως αποδεκτή και τη συνεκμετάλλευση των πόρων της Μεσογείου με την Τουρκία:

«Δεν είναι ταμπού η συνεκμετάλλευση, εγώ δεν έχω κανένα ταμπού, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, υπάρχει η συμφωνία Αιγύπτου – Ισραήλ – Ελλάδας στην οποία εκλήθη και η Τουρκία. Η συμφωνία Ισραήλ – Λιβάνου που είναι σε πόλεμο είναι ένα παράδειγμα, συνεργάζονται», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Κάποια στιγμή θα γίνει διεθνής διάσκεψη για τα ενεργειακά στη Μεσόγειο, θα υπάρξει ευρύτερη συμφωνία. Η Μεσόγειος είναι μικρή θάλασσα με πολλά κράτη».

Στη συνέχεια τόνισε: «Η επέκταση των 12 μιλίων ανατολικά της Κρήτης έχει τεθεί ήδη στο τραπέζι, αλλά μια τέτοια κίνηση γίνεται με ενημέρωση του πολιτικού κόσμου της χώρας. Επί της ουσίας, επί των στρατηγικών επιλογών της χώρας δεν υπάρχουν διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάτι μας δίδαξε ο Ελ. Βενιζέλος είναι ότι το πρώτο πράγμα στην εξωτερική πολιτική είναι η αναγνώριση της πραγματικότητας. Οι συσχετισμοί, τα συμφέροντα. Να δημιουργήσεις συμμαχίες, οι οποίες θα σε βοηθήσουν στη δύσκολη στιγμή. Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να πάμε σε επέκταση των 12 ναυτικά μιλίων περιμετρικά της Κρήτης και να οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο», είπε η βουλευτής της ΝΔ.

Τι άλλο αποτελούν τέτοιου είδους δηλώσεις παρά μια ανοιχτή πρόταση – κάλεσμα προς την Τουρκία, για οικειοθελή παραχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων με «συμβιβασμούς» εις βάρος της Ελλάδας; Ασφαλώς η κ. Μπακογιάννη μπορεί να μην έχει κανένα «ταμπού» για την συνεκμετάλλευση, άλλα η εθνική κυριαρχία και η διαφύλαξη των δικαιωμάτων της χώρας δεν ανήκουν σε κανένα ενδοτικό κόμμα, άλλα στον ίδιο την ελληνικό λαό.

Υποκλοπές

Στην ίδια συνέντευξη και σχολιάζοντας δημοσιεύματα που ήθελαν τόσο η ίδια όσο και τον γιο της και Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και την κόρη της Αλεξία Μπακογιάννη να είναι στόχοι παρακολούθησης από το κακόβουλο λογισμικό Predator, η κα Μπακογιάννη είπε ότι δεν προχώρησε σε έλεγχο στο κινητό της στο εξωτερικό όπως είχε γραφτεί αρχικά. «Δεν τα έστειλα. Για να είμαι τελείως ειλικρινής, άλλαξα τηλέφωνο», όπως είπε.

Ενώ προσέθεσε επίσης ότι «διάβασα ότι με παρακολουθούν, καλού-κακού άλλαξα το τηλέφωνό μου και από εκεί και πέρα δεν απασχολήθηκα περαιτέρω. Θέλω όμως να μάθω αν πράγματι παρακολουθούμην. Και αν πράγματι παρακολουθούμην, εάν υπάρχει υπεύθυνος, όταν τον βρει η Δικαιοσύνη».

Ουσιαστικά δηλαδή η κα Μπακογιάννη παραδέχθηκε πως τα δημοσιεύματα που παρουσίαζαν την ίδια και την οικογένεια της ως στόχους παρακολούθησης την θορύβησαν τόσο ώστε να αλλάξει τηλέφωνο, άλλα όχι τόσο ώστε να σταλθούν οι πιθανώς «μολυσμένες» συσκευές για έλεγχο σε αρμόδια επιτροπή διότι, όπως είπε: «έχω αίσθηση τι γίνεται με αυτά τα λογισμικά γιατί ανήκω σε μία επιτροπή της Ευρώπης που ασχολείται με αυτά» και οι παρακολουθήσεις «είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε διεθνώς».

Άρα η κα Μπακογιάννη με τον τρόπο της – ουσιαστικά – υποβάθμισε το θέμα των υποκλοπών, προσδίδοντας του διεθνή διάσταση και χωρίς να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ότι φέρεται να παρακολουθείτο η μισή κυβέρνηση και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού η ίδια είπε πως… «δεν απασχολήθηκε περαιτέρω».

Πλειστηριασμοί

Η κα Μπακογιάννη ούτε λίγο – ούτε πολύ χαρακτήρισε ως… μοναδική επιλογή το να δίνεται η δυνατότητα στις τράπεζες να πλειστηριάζουν πρώτες κατοικίες δανειοληπτών σε περίπτωση που αδυνατούν να καταβάλουν τις προβλεπόμενες δόσεις.

 «Η απόφαση του Αρείου Πάγου βασίστηκε πάνω σε ένα νόμο … Υπάρχει πρόβλημα; Ναι, υπάρχει πρόβλημα … εντοπίζεται κυρίως όχι στους κακοπληρωτές … υπάρχει θέμα στον τρόπο με τον οποίο αυτά τα fund διαχειρίζονται τους δανειολήπτες», σχολίασε για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών η κα Μπακογιάννη.

 «Για την συζήτηση που γίνεται, ότι η πρώτη κατοικία δεν πρέπει ποτέ να πλειστηριάζεται», συνέχισε η ίδια, «σημαίνει ότι δεν θα δίνει καμία τράπεζα κανένα δάνειο σε κανένα νέο ζευγάρι. Όποιος παίρνει δάνειο, εκ των πραγμάτων υποθηκεύει το σπίτι για να πάρει το δάνειο. Αν η τράπεζα δεν έχει κάποια εγγύηση, δεν θα ξαναδώσει ποτέ δάνειο. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που αναγνωρίζεται πανευρωπαϊκά. Γι’ αυτό και η Τράπεζα της Ελλάδας σε τελική ανάλυση είναι αυτή που δίνει τις κατευθύνσεις, προς την μία ή την άλλη πλευρά».

Βέβαια το διακύβευμα που εμφανίζει η κα Μπακογιάννη είναι επίπλαστο και παραπλανητικό, αφού οι δανειολήπτες ουδέποτε ζήτησαν πλήρη απαγόρευση των πλειστηριασμών, άλλα να υπάρξει μια νομοθετική παρέμβαση ικανή να προστατεύσει την πρώτη κατοικία. Και ασφαλώς όσο ίσχυε ο νόμος Κατσέλη που προστάτευε σε ικανό βαθμό την πρώτη κατοικία, οι τράπεζες δεν σταμάτησαν ποτέ να εγκρίνουν δάνεια…

Exit mobile version